K: robotska kosilnica

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
54.364
7.238
113
A ti otroci ne hodijo v solo ali nimajo naloge ali kako so celi dan zunaj ;)

fantje, a za mammotion izdelke je kaka razlika ce lovijo nonstop wifi razen za live view kamere?

damirj

Guru
9. maj 2012
5.610
2.594
113
Hodijo, naredijo naloge in zdaj konec maja je dan že kar dolg, ob 20h je še svetlo. Ne vem za tvoje otroke, ampak moji, sosedovi in vsi v vasi pravzaprav, noben ne gleda TVja čez dan, ko je zunaj sonce in svetlo. Julija, avgusta so počitnice in je tako že od jutra.

• Všeč mi je
Reactions: Pepe in jendomen

damirj

Guru
9. maj 2012
5.610
2.594
113
No do takrat se komot lahko podijo naokoli, tudi ko je šola. Ko ni šole so pa dlje zunaj. Če nimaš otrok ali pa so že zapustili gnezdišče, potem razumem, te pač ne moti če kosilnica kosi čez dan. Saj mene v resnici tudi ne moti kaj preveč, ampak me bistveno manj moti ponoči.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.977
6.275
113
Moji so pa gor rasli s kosilnico pa vejo da ce kaj leži se to pospravi po igri drugače povozi. Če si pa razne ponjave po tleh namečejo pa vejo da se kosilnico izklopi. In ni nobenih težav

• Všeč mi je
Reactions: vogel in dwight

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
54.364
7.238
113
Kakorkoli :)

PAB, torej ne-uradni mammotion pridajalec pri nas, dobi yuka mini 800 čez nekaj dni na zalogo...

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.704
6.909
113
No včeraj se mi z Yuko mini pripeti, da javi da rabi kalibracijo, in se ustavi sred zelenice. Vem da se je nad njo naredil nevihtni oblak, toda kljub senzorju za dež ni več znala priti nazaj. Spet smo jo na roke spravljali na postajo. To se mi z Navimovom ni nikol ugodilo. Spet ena točka za Navimov.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.704
6.909
113
Zdaj moram še pazit da pred nevihtami pravočasno parkiram ročno. Ah... saj če to nebi bilo 40km od doma na vikendu, nebi bilo problema, ampak glede na čas kako dolgo Mammotion dela kosilnice, sem pričakoval bolj stabilno delovanje.

• Všeč mi je
Reactions: damirj

damirj

Guru
9. maj 2012
5.610
2.594
113
Moji so pa gor rasli s kosilnico pa vejo da ce kaj leži se to pospravi po igri drugače povozi. Če si pa razne ponjave po tleh namečejo pa vejo da se kosilnico izklopi. In ni nobenih težav
Ma sej naši tudi niso ravno šutasti oz ni da so tvoi zato ravno neki biser. Brezveze je da kosilnica kosi ravno vmes ko se igrajo glede na to da ima kosilnica čas celo ljubo noč kosit, ko ni nobenega. Razumem pa, da je nekaterim všeč gledat, kako kosilnica kosi in imajo medtem noge u luft. Vsak svoje veselje.

Glede yuke pa zgleda kar nekaj minusov, izgleda ne bi bil ravno odličen nakup, ali pač? Samo porodne težave? Škoda da je uporabnik spet beta tester.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
54.364
7.238
113
Ponoči se ne kosi.

Yuka pa...težve ki jih opisuje MrDaco so zlahka rešljive z nadgradnjo sistema, mogoče so jo res prehitro splavili, da so ujeli sezono...

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.704
6.909
113
Verjetno je mislil zaradi živali, ki so ponoči bolj aktivne kot podnevi. No nekatere kosilnice naj bi bile sposobne prepoznati ježa, mačke ipd pa so tako ali tako dovolj hitri in pametbi.

• Všeč mi je
Reactions: darjan

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
54.364
7.238
113
Ostala nočna bitja se moti, vsaj toliko smo lahko fer, če že imamo neko razvado, da se uporablja to takrat ko smo mi dejavni. Pa ne bomo zaradi dece žrtvovali nočno življenje?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
54.364
7.238
113
Verjetno je mislil zaradi živali, ki so ponoči bolj aktivne kot podnevi. No nekatere kosilnice naj bi bile sposobne prepoznati ježa, mačke ipd pa so tako ali tako dovolj hitri in pametbi.
Ni vse samo v tem, da se kosilnica izogne ježu...z lučko in gibanjem jih tudi moti. Nočne živali imajo bolj izostrene čute, in ponoči je 50dB kot čez dan 100 ali še več, za njih...pač dajmo jim vsaj takrat mir, če že čez dan ne...

sajkek

Guru
16. mar 2008
37.261
11.971
113
ja to me čudi, ker yuka je že lani bila na trgu... jaz sem isto lani z lubo počakal par mesecev, kupil potem junija in nikol nekih problemov...v štartu pa so kr jokcali.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
54.364
7.238
113
Mislim, da ima daco yuko mini, ta je šele "od letos" na trgu, je tako? Pač je nek indijski programer nekje pozabil en IF stavek :)

• Všeč mi je
Reactions: sajkek

Clancy

Majstr
20. avg 2007
883
427
63
Kako pa te brezžične kosilnice pokosijo okrog dreves? Ali je bolje za vsako drevo narediti No-Go cone, ali pa je bolje da sama zazna deblo in se ga ogne? Ker vidim po yt posnetkih da kosilnica na široko obvozi drevo ali oviro. Potem v radiju pol metra okrog drevesa ostane nepokošeno? Ker žični Worx z acs mi pusti trave okrog drevesa le za vzorec.