Prve opazke v primerjavi z Navimowom. Navimov se mi nikoli ni zaletel v kako drevo ipd. Tale se je tako na začetku 3x zaltela v drevesa... Ok, sem šel delat za vsako drevo no-go zone. Ko sem v štartu kartiral, sem najprej začel kartirat ob hiši, nato nadaljeval ob zunanjih robih parcele. Ko zaključim in se krog zaključi, mi celo hišo vrže ven in označi kot travnik. Ok, sem mislil, bo že pogruntala v času košnje... Ma vraga ob košnji ona lepo čez robnik proti hiši... Navimow nikoli ne pelje čez beton, če ji to izrecno ne vrišeš. Skratka, zbrisal sem cel zemljevid, in začel kartirat zono po zono, tako da so sedaj hiša in pločniki izvzeti.
Po klancih navgor res zleze kot v specifikacijah, problem v enakem klancu pa postane ko se pelje navzdol in se mora kontra obrnit nazaj. Takrat pa kolesa kopljejo kot buldožer. Ok ima opcijo, da namesto 180 stopinj izbereš obrat 90 stopinj, to zna rešit kako zagato, sigurno pa ne vse.
Dobra stvar je pogled v živo, a mi je preko 4G (nimam WiFija) že javla, da sem prevečkrat pogledal skozi kamero. Upam da je limit dnevni in ne mesečni...
Slabo ima tudi rešen smer košnje. Če ga hočeš spremenit od optimalnega, ki si ga sama zamisli, ne veš kako bo to uzgledalo na karti. Navimov ti to pokaže glede na situacijo na karti. Spet ena dobra stran je možnost nastavljanja hitrosti, tega Navimow nima. No roko na srce kosi dovolj hitro, da to ne moti.
Skratka, če bi imeli SOS možnost premika nazaj v cono, bi rekel da je OK izdelek. Tisto zaletavanje v drevesa je sicer nadležno, ampak se da rešit z no-go.