Saj to je to. Dve leži že kurca to pa ona pa tisto pa tretje. Bi si človek mislo da najmajn dve na mesec menja. A bilokero bi kupo bi na koncu mel pokošeno.Nobene - ker se ne more odločiti.
Te pa kupiš eno z RTK, kaj te kompliciraš... Pokosile bodo obe enako.Ni pametne izbire…dreama a2 pa je predrag
Te pa kupiš eno z RTK, kaj te kompliciraš... Pokosile bodo obe enako.
Sicer izušenj s takimi kosilnicami nimam, vsaj ne še, ampak sem že razmišljal o tem in se celo spravil prebrat navodila o Husqvarninih RTK kosilnicah. Po prebranem komplicirani zemljevidi z veliko gredicami, potkami in podobno niso problem za RTK kosilnice. Naj bi pa bili problemi, kjer ni vidljivosti od kosilnice do neba (satelitov) ali stacionarne postaje. Torej pod drevesi in v "senci" stavb, sploh v kakšnih vogalih (mišljeni so konkavni vogali, kjer stavbe zasedajo tri četrtine, trava je pa samo v eni četrtini vogala). V skladu z navodili bi ob robovih, ki mejijo na vodotoke in javne ceste, moral postaviti tudi nek mini zid/ograjo, preko katere se kosilnica fizično ne bi mogla odpeljati.Pa ravno za zajebane terene je RTK najboljši. Vozi tam kje mu narišeš. Ne vem kako se odnese lidar, ki si ga tako blazno želiš, samo dvomim da je bolj natančen kot RTK. Kolega ima preko RTK, tako narisano zelenico, da sem se za glavo prijel. Tisoč in ena gredica, pa prehodi, potke... Res je da je karto popravljal en teden, ampak ko uštimaš pa dela.
Moraš vedet sa je Huskin RTK najslabši izmed vseh na trgu. Mogoče tudi iz varnostnega vidika napišejo še kak stavek več, kot ga drugi proizvajalci ne.Sicer izušenj s takimi kosilnicami nimam, vsaj ne še, ampak sem že razmišljal o tem in se celo spravil prebrat navodila o Husqvarninih RTK kosilnicah. Po prebranem komplicirani zemljevidi z veliko gredicami, potkami in podobno niso problem za RTK kosilnice. Naj bi pa bili problemi, kjer ni vidljivosti od kosilnice do neba (satelitov) ali stacionarne postaje. Torej pod drevesi in v "senci" stavb, sploh v kakšnih vogalih (mišljeni so konkavni vogali, kjer stavbe zasedajo tri četrtine, trava je pa samo v eni četrtini vogala). V skladu z navodili bi ob robovih, ki mejijo na vodotoke in javne ceste, moral postaviti tudi nek mini zid/ograjo, preko katere se kosilnica fizično ne bi mogla odpeljati.
Tisto, kar bi jaz kosil, vse naokrog meji na vodotoke ali javne ceste in verjetno več kot 3/4 terena je pod drevesi ali v "senci" stavb, tako da zaenkrat nimam še nič avtomatskega.
Aleš
Jaz imam ob eni meji nekje 1,5m od meje zgradbe, na enem delu dvonadstropna sosedova hiša, na enem delu pa gospodarsko poslopje in naša hiša, ki sta sicer enoetažni, med njima pa je nekje 5m razdalje. Bi to znal biti problem?Sicer izušenj s takimi kosilnicami nimam, vsaj ne še, ampak sem že razmišljal o tem in se celo spravil prebrat navodila o Husqvarninih RTK kosilnicah. Po prebranem komplicirani zemljevidi z veliko gredicami, potkami in podobno niso problem za RTK kosilnice. Naj bi pa bili problemi, kjer ni vidljivosti od kosilnice do neba (satelitov) ali stacionarne postaje. Torej pod drevesi in v "senci" stavb, sploh v kakšnih vogalih (mišljeni so konkavni vogali, kjer stavbe zasedajo tri četrtine, trava je pa samo v eni četrtini vogala). V skladu z navodili bi ob robovih, ki mejijo na vodotoke in javne ceste, moral postaviti tudi nek mini zid/ograjo, preko katere se kosilnica fizično ne bi mogla odpeljati.
Tisto, kar bi jaz kosil, vse naokrog meji na vodotoke ali javne ceste in verjetno več kot 3/4 terena je pod drevesi ali v "senci" stavb, tako da zaenkrat nimam še nič avtomatskega.
Aleš
GSM v roke, GPS test aplikacijo, pogledaš katere satelite podpira določena kosilnica, obkljukaš vrsto satelitov in če jih vidiš več kot 10 satelitov, nebi smelo biti problema. Seveda RTK antena mota videt teh 10 istih satelitov. Če naprimer RTK vidi samo južni del neba, kosilnica pa na drugi strani vidi samo severni del, bo problem. Pa GSM položi na tla.Jaz imam ob eni meji nekje 1,5m od meje zgradbe, na enem delu dvonadstropna sosedova hiša, na enem delu pa gospodarsko poslopje in naša hiša, ki sta sicer enoetažni, med njima pa je nekje 5m razdalje. Bi to znal biti problem?