K: robotska kosilnica

Clancy

Majstr
20. avg 2007
872
424
63
Sosedje niso zadovoljni z navimow, baje problem robovi, pridejo se enkrat nastavit…

to kdo pozna? Zgleda kot rtk plus lidar?

Sem ravno danes v eni FB skupini prebral, da bi naj bilo z novim Fw. bistveno izboljšano rezanje robov.

Tale Goat A-1600 mi je bil dokaj zanimiv, dokler ga nisem v živo videl v Merkurju. Prednja plastika, je tako tanka in krhka, da me je bilo strah, da se ne odlomi, ko sem robota spredaj malo privzignil. Mi je potem postalo jasno, zakaj je bil v enem Yt reviewu spredaj ves oblelpljen. Sicer mi to ni nek deal breaker, ker ima zadaj ročaj za prenašanje robota. Bolj me moti, da sta prednja koleščka postavljena čisto spredaj in velika teža robota. Zato je večja možnost vkopavanja pri manevriranju, čeprav ima zelo grobi off-road pogonski kolesi, ampak me ne prepriča.

• Všeč mi je
Reactions: darjan

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
54.140
7.191
113
Koliko berem po redditu je goat crap…baje ful slabo kosi robove in tudi od ovire se ustavi veliko prehitro…vse sicer resljivo s sw, ampak ne ni tvegal…

mislim da bom kar eufy svetoval starsem, imajo 30 day money back, in to se bo po par dneh vedelo kako dobro kosi…oz ni kosnja vprasljiva, ampak navigacija…

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
7.535
3.264
113
Luba in Yuka do junija v akciji, garaža (200 eur) gratis. Za info, če kdo koleba.
Si ziher, ker akcija je samo za Yuka mini:
From May 09 to June 09, buy any model of the YUKA mini and get a free
Garage, compatible with all Mammotion models-perfect for protecting your
mower from sun and rain.

Sem pa dolžen "mini test" Lube mini 800 AWD - torej vse skupaj do zagona je trajalo kaki slabi dve uri. Postavitev RTK postaje, postavitev polnilne postaje, mapiranje parcele brez kakih no go con.

Izredno prijetno presenečen nad košenjem. Ne glede na to ali dela počez ali navzgor/dol jo nič ne moti kar konkreten nagib terena. Izogibanje oviram 10+! vsa drevesa, stebri od brajde, grmovje,... vse gre mimo.

Bom sicer moral mapiranje ponovit, ker sem bil na dveh mestih "preveč natančen" in zdrsne iz območja, ampak plus je to, da so očitno rešili "bremzanje" koles, saj se dobesedno voplje na strmini in ne zdrsne dol.

Aja še to, ker je v Jagru zmanjkalo garaž po 64€ sem jo v OBIju kupil za 75€.

• Všeč mi je
Reactions: MrDaco in Clancy

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.577
6.773
113
Si ziher, ker akcija je samo za Yuka mini:
From May 09 to June 09, buy any model of the YUKA mini and get a free
Garage, compatible with all Mammotion models-perfect for protecting your
mower from sun and rain.

Sem pa dolžen "mini test" Lube mini 800 AWD - torej vse skupaj do zagona je trajalo kaki slabi dve uri. Postavitev RTK postaje, postavitev polnilne postaje, mapiranje parcele brez kakih no go con.

Izredno prijetno presenečen nad košenjem. Ne glede na to ali dela počez ali navzgor/dol jo nič ne moti kar konkreten nagib terena. Izogibanje oviram 10+! vsa drevesa, stebri od brajde, grmovje,... vse gre mimo.

Bom sicer moral mapiranje ponovit, ker sem bil na dveh mestih "preveč natančen" in zdrsne iz območja, ampak plus je to, da so očitno rešili "bremzanje" koles, saj se dobesedno voplje na strmini in ne zdrsne dol.

Aja še to, ker je v Jagru zmanjkalo garaž po 64€ sem jo v OBIju kupil za 75€.
Imaš prav, se opravičujem za dezinformacije. Izgleda da je samo za Yuka mini ta akcija.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
54.140
7.191
113
Koliko vidim, tega še ni pri nas. Samo v De in UK trenutno, tam pravijo da deluje OK.

Naročnina bi naj bila sam za 4G, če prav razumem, če bi imel človek wifi pa tega ne bo? Potem je to kul.

Tako "od oka" bi rekel, da je še za počakat pri nakupu...da se še malo razjasnijo težave in da jih rešijo preko updejtov...govorim za "problematične" trate, če ima nekdo kocko, brez dreves, potem seveda težav nima :)

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
7.535
3.264
113
Tako "od oka" bi rekel, da je še za počakat pri nakupu...da se še malo razjasnijo težave in da jih rešijo preko updejtov...govorim za "problematične" trate, če ima nekdo kocko, brez dreves, potem seveda težav nima :)
V bistvu imam jaz precej zahtevno - seveda ne kocko pač pa pravokotnik (grobo rečeno), s kupom "izletnih con" pa ni nič problemov z njo, prej z mano, ker sem bil pri zarisovanju cone preveč "natančen".

Edina stvar, ki jih trenutno zajebava je manjši bug v appu, ko ga ven vrže če hočeš spremenit časovne nastavitve v programu košenja. Ampak to bo ziher update appa porihtal.