K: robotska kosilnica

damirj

Guru
9. maj 2012
5.644
2.618
113
Ja zato me tako zanima tale netRTK storitev. Ampak pri odbojih to vseeno ne bo pomagalo, to se zgodi, če prav razumem, na kosilnici..torej gps sprejemnik v kosilnici ne dobi realnega gps signala, ampak odboj? In to spet netRTK ne bo rešil? netRTK bi naj samo nadomestil "jasno nebo" v primeru rtk antene...

telefon mi ne podpira vseh navi satelitov, da bi lahko to preveril, pa tudi situacijo odboja ne bom tako videl?

Mi pa zdaj postaja jasno, zakaj skoraj nihče, ki sem jih kontaktiral, ne nudi ogleda lokacije in programiranja kosilnice...verjetno imajo slabe izkušnje in se ne spuščajo v to, ker prinese potem same probleme s strankami...

Potem pa vzameš še staro tehniko na mejno žico. Ta ne zataji tolikokrat kot moderna na GPS in kamere. Če pa tudi na žico ni OK, potem ti ostane navadna kosilnica na nožni pogon.. ali pa koze :)

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

Torque

Fizikalc
22. jul 2007
852
27
28
Živjo. Tema je postala preobsežna za kakšne pametne informacije o best-buyu, zato vprašam direktno.

Imam 1500 popolnoma ravnih (vmes kakšna luknja zaradi krtov) m2 za kosit. Ne bi rad imel dela z žico, zato GPS. Na vrtu so grmovnice, ki grejo tudi do tal, tam se bo mogoče kosilnica lahko tudi zataknila, imam drevesa, ograjice, okrasne kamne, lonce, robnike in vse mogoče prepreke.

Rab bi imel napravo, ki jo namestiš in "pripraviš" oz. usposobiš in potem pozabiš nanjo. Ravno zato gledam robotske kosilnice, ker se ne bi rad pretirano ukvarjal s tem, saj mi grejo 3 ure tedensko za košnjo.

Cenovni razponi so po spletu od 850 eur do 5850 eur. Kaj priporočate? Cenovno bi tam do 2000 eur še dal, več rajši ne.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
7.891
3.459
113
Luba mini 1500 bo cenovna šla skozi, kosila pa bo cel dan in se ene štirikrat polnila vmes.

Ali pa za 600€ več Luba 2 3000. Bo kako 1/3 hitreje gotova.

• Všeč mi je
Reactions: MrDaco

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
7.891
3.459
113
Da bo hitreje pokosila in se manj polnila.

Jaz imam Mini 800, pa cca 400m2 pokosi v 5 urah in se dvakrat polni vmes. Dela na dva dni, enkrat gor dol, drugič levo desno, razlika je skoraj eno uro, tako, da je tudi to pomemben podatek.

Če bi mene vprašal bi vsi imeli Lubo mini 1500 AWD. :valjamse: :valjamse: :valjamse:

sajkek

Guru
16. mar 2008
37.348
12.052
113
je al pa ni... eni tudi za lube pravijo da so crap, eni pa ne. Tak da.. mal je subjektive okol tega.
Je pa mnogo parametrov... zakaj je lahko nekaj crap, al pa da ni.

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj in darjan

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.729
6.930
113
Yuka je lahko čist OK, če imaš zagrajen vrt in si doma, vse pa podprto z WiFijem. Jaz pizdim, ker nimam ne eno, ne drugo. Vikend ni ograjen, komuniciram preko 4G, včasih pa tudi mine 14 dni brez obiska vikendice. Zato me razjejzijo take melenkosti, da zaluta nekam, kamor nebi smela. Če bi se mi to zgodilo doma, ja jebiga, greš do nje, jo brcneš v rit in gremo dalje...

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
7.891
3.459
113
Točno to, meni tudi kosi vikend in včeraj jo je glih soseda, ki živi tam zraven odhaklala z one žice, ko sem se en teden nazaj hvalil, da se je sama rešila. Če ne bi moral sam gor, ali pa bi pač počakala tam na prvi obisk. Zdaj dobi žica odebelitev pa bo mir.
Sem sosedi obljubil majico "Luba rescue team!" :fredi:

• Ljubezen
Reactions: MrDaco

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
54.455
7.255
113
Še en info glede vračila sosedov navimowa...ni "znal" kosit preko tlakovcev...torej da bi pokosil celotno travo, se peljal polovico po tlakovich, polovico po trati...za ta namen so izklopili kamero, ampak še vedno ni delovalo. Pa baje je sredi košnje spremenil smer košnje...en dan ---, drugi dan |||

vse skupaj zelo čudno, glede na to kako Daco hvali...nekaj je tu čudnega.