PROTIVLOMNA VRATA VAL ALI VOVKO

Dorian

Zelenc'
20. feb 2017
1
0
1
Firma Val je popolnoma neresna. Vrata plačana 4 mesece ,zmontirana šele po zahtevi za vrnitev plačila. Naročeno in plačano eno zmontirano drugo! Vplačana posebna kljucavnica,ki jo oglasujejo,zmontirana navadna!! Na reklamacijo sploh ne odgovarjajo niti ne poklicejo.Ne vem kam naj jih prijavim ali bolje,da pustim vse skupaj.Lahko,da so bili nekoč solidni ,sedaj je to katastrofa od firme.
 

rockson

Pripravnik
13. avg 2007
47
0
6
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Citat:
Uporabnik tarzan333 pravi:
Kaj je kdo vzel v zadnjem času vzel valova vrata? Slišal sem da so eni tudi po 3 mesece čakali? Je res to?

Potrdim. Kolega čaka od novembra se mi zdi... Rečeno je bilo 30 dni.
No, ta kolega sem jaz.

Naročilo in plačilo oddano novembra z obljubo 30 dnevnega roka dobave. Na izmeri je možakar govoril celo 15-20 dni, ampak ga nisem resno jemal glede tega.

Do danes sem prejel dva dopisa. V prvem (januarja) je bilo razloženo, da so težave v proizvodnji, ter posledično zamude pri izdobavi, ter opravičilo, vendar brez kakšnega predvidenega roka dobave. V drugem (začetek februarja) pa piše, da naj bi bila montaža izvedena v drugi polovici februarja, ter se mi javijo za dogovor o terminu vgradnje.

Do danes se ni nihče javil. Sem jih pa poklical, vendar imajo očitno vse klice preusmerjene direktno na klicni center. Me prav zanima, če me bo kdo poklical nazaj. Ženski v klicnem centru sem naročil, da naj odgovornim prenese sporočilo, da jim priporočam, da me v najkrajšem času pokličejo.
 

iii

Pripravnik
1. avg 2007
458
7
18
tole sem med brskanjem našel na forumu med.over...

https://med.over.net/forum5/viewtopic.php?f=98&t=8769311&start=80


Citat:
Default avatar
Razočaran
4 Okt 2017 19:09
POMEMBNO OBVESTILO

Spoštovani,

čeprav našim razlogom morda v teh časih, ko vsa podjetja gledajo le na svoje koristi, ne boste povsem verjeli, vam kljub temu z veliko žalostjo sporočamo, da so dogodki v našem podjetju v zadnjih dneh, zaradi spleta nesrečnih okoliščin, krenili tako narobe, da nam ni preostala druga pot, kot podati vlogo za stečaj. Več kot štirideset let smo bili vodilno podjetje na področju protivlomnih vrat, zdaj pa smo se znašli v položaju, ko smo prisiljeni podjetje zapreti, kar bo pomenilo tudi, da nekaj naročenih vrat, med njimi tudi vaših, ne bomo mogli dobaviti. Iskreno se vam opravičujemo, ker nismo opravičili vašega zaupanja in vam sporočamo nekaj informacij zaradi česa je do vsega skupaj prišlo in glede našega upanja, da vam bo na koncu povrnjenih čim več sredstev, ki ste jih za vrata vplačali.

Začetek težav našega podjetja sega sicer kakšnih osem let nazaj, ko so nam kriza v gradbeništvu in stečaji velikih gradbenih podjetij, kot so bili Vegrad, GPG, Imos in vrsta drugih, s katerimi smo sodelovali, pobrali ogromno sredstev (nekaj sto tisoč evrov), kar nas je takrat skorajda pokopalo. Ker smo bili podjetje z zaposlenimi mladimi družinami, odvisnimi od tega zaslužka, smo vztrajali in se vsa naslednja leta borili, da smo s kakovostnim delom uspeli ostati vodilno podjetje za protivlomna vrata z najboljšimi vrati na trgu.

Vendar pa to kljub vsemu ni bilo zadosti. Letos spomladi nas je začela spremljati nesreča, kakršne v vsej svoji zgodovini nismo poznali. Ves čas pomladi in preko poletja v jesen, smo imeli na bolniški odsotnosti zaradi poškodb pri delu in raznih drugih vzrokov, kar polovico naših monterjev, zaradi česar smo si nabrali kar veliko zamudo z dobavami. A smo verjeli in delali na tem, da bomo vse težave uspešno odpravili.

Vendar pa se je poleg tega, iz povsem nepojasnjenega razloga, v poletnih mesecih nepričakovano, glede na prejšnja leta, zelo zmanjšala še prodaja, kar nas je v začetku jeseni, poleg zamud, pahnilo še v finančne težave. Pa tudi to bi še nekako premostili, če nam ne bi ravno zdaj, v zadnjih dneh, naš glavni dobavitelj vrat, z novimi zaostrenimi pogoji poslovanja, onemogočil, da bi bili sposobni vrata dobavljati še naprej. Naše podjetje preprosto ni bilo dovolj močno, da bi se lahko obdržalo ob spletu vseh teh okoliščin, ki so se pojavile tako nenadoma in sočasno, zato nam ni preostalo drugega, kot da podamo vlogo za stečaj.

Po naših predvidevanjih se bo z naslova terjatev, ki jih imamo še odprte do svojih kupcev in prodaje naših osnovnih sredstev (kombiji, lesno obdelovalni stroji in druga oprema), nabrala količina sredstev, ki bo lahko pokrila vsaj del z vaše strani vplačanih sredstev. Natančnih ocen žal ne moremo podati. Stečajni upravitelj, ki bo določen v kratkem, vas bo o stanju obvestil.

Ker smo se morali izseliti tako iz našega salona v BTC kot tudi iz prostorov najetih na Langusovi ulici v Ljubljani, vam trenutno drugače kot s tem dopisom žal ne moremo nuditi več informacij.

Resnično nismo eno tistih podjetij, ki bi se načrtno okoriščalo z denarjem svojih strank. Vse opisane težave so se pojavile tako nenadoma in sočasno, da nanje nismo mogli biti pripravljeni in žal nismo imeli druge poti, kot da se le v nekaj zadnjih dneh odločimo za tak korak. Zavedamo se, da to ne more biti opravičilo in razumemo vaše razočaranje in jezo, saj ste nam zaupali težko zaslužen in privarčevan denar. Borili smo se do konca, tudi za naše službe, in imeli najboljše namene. Vendar, kot kaže, to ni vedno dovolj in žal moramo podjetje zapreti, skoraj trideset naših sodelavcev pa bo moralo na zavod. Nismo znali in zmogli poiskati drugačne rešitve.

Iskreno upamo, da boste dobili nazaj čim več vplačanih sredstev. Ves čas našega obstoja smo se trudili poslovati na najvišji mogoči etični ravni, na koncu pa se nam je primerilo to, da zdaj izgleda, kot da smo se želeli le okoristiti. Hudo nam je in globoko se vam opravičujemo.

Direktor Gregor Vrhovnik in kolektiv podjetja VAL marketing d.o.o.
 
Nazadnje urejeno:

igi

Guru
13. okt 2007
5.361
987
113
Celje
Obišči stran
Citat:
Uporabnik tarzan333 pravi:
Noroo. Kak je pa z garancijo? Meni so jih zmontirali spomladi

Sej verjetno si to v hecu napisal? Menda ne misliš da jo boš lahko še kdaj koristil? Oziroma mogoče pa. Niso jih sami proizvajali. Ce najdeš dobavitelja mogoče direktno...
 

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.271
3.687
113
davorinm.wordpress.com
Pizdumater! Od poletja že uveljavljam garancijo, ker so dobavili premalo ključev, 3 namesto 5. Obljubili poleti, obljubili konec avgusta, pa konec septembra.... Zdaj očitno ne bo nič. Tudi mene zanima kaj se stori, če potrebuješ nove ključe??
 

matofill

Guru
18. sep 2008
3.673
732
113
Jao meni so ene 4 vrata montirali po različnih objektih v glavnem Diere. Ja za ključe se obrnite na Vovkota, po mojem on naredi duplikate oziroma se bo on povezal ali nekdo drug, ki bo prevzel sodelovanje z njihovim dobaviteljem.....

Nazadnje senm delal z njimi 5 let nazaj, potem ne več, ker niso bili resni !

Zadnja vrata sem plačal v dogovoru 50% za drugih 50% smo bili zmenjeni v roku 24 ur, ko vse v nulo končajo. Moje zahteve, na katere so pristali pisno.

Če verjamete ali ne so mi vse do konca po naročilu narejene obrobe, ki lepo pokrijejo star jekleni štok uspeli zmontirati po 19 mesecih po montaži vrat , pa še to so me kontaktirali, da sem jim dolžan, ko sem vse pojasnil so po 3 mesecih zmontirali do konca in vse sem plačal. Jasno, da se v taka nategovanja nisem več želel spuščati.

Pravljica kako jim je dobavitelj zategnil zanko okoli vratu je pa za Ofce, naj povedo, da so mu bili ogromno dolžni in jim ni več dal, brez poplačil starih terjatev ..... Žalost, sploh pa nategniti končne kupce .....

Smešno mi je za one, ki jokate okoli garancij.... ja simpl vrata boste popravili na svoje stroške in se prijavili v stečaj za poplačilo
wink-1.gif
ali bolje pozabite , da garancija obstaja, no na srečo se to ne kvari.....
 
Nazadnje urejeno:

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.370
302
83
kot sem najverjetneje že napisal, imam sam že druga protivlomna od Algo stavbnega pohištva, znamke DELTA
Vedno plačilo po montaži, zaloga precejšnja, montaža proti drugim v istem bloku kot dan in noč
 

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.630
6.426
113
Citat:
Uporabnik Hondi pravi:
kot sem najverjetneje že napisal, imam sam že druga protivlomna od Algo stavbnega pohištva, znamke DELTA
Vedno plačilo po montaži, zaloga precejšnja, montaža proti drugim v istem bloku kot dan in noč

Koliko € za vhodna vrata v bloku? Z demontažo in odvozom starih...
 

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
40.898
5.458
113
A niso v stečaju.....? (Val)

Se je ravno kolegica včeraj peesdila na FB in sem bral komentarje...
 
Nazadnje urejeno:

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
ksz...

Verjetno bo kdo slej ko prej prevzel dobavo in servis teh vrat in če ne drugega bo vsaj morebitni servis, izdelava ključev ipd. zagotovljeno če ne drugega.