Ljudstvo se je uprlo in dol vrglo takratno oblast, ali so ZDA kaj pomagale ali ne, od takrat je bilo že par volitev in ljudstvo je izbralo nove predstavnike,
oblast je nelegalna samo zate in Rusijo, le zakaj? Ker so se znebili Ruskega vazala...
Zeleni možici so bili Ruski vojaki, brez označb, del Ukrajinskih vojakov je prestopilo na Rusko stran, ostali pa so zaradi premoči Ruske vojske umaknili...
Sem proti kakršnem koli vojaškem posredovanjem in pobijanju ljudi!
Rusi na drug način kot z vojaškim ukrepanjem ne znajo, ti jih zagovarjaš.
Oblast se menja na volitvah, državni udar je nelegalna zadeva. Po državnem udaru ni bilo nobenih volitev, ki bi potekale po vsem ozemlju, ki ga ti šteješ za Ukrajinsko.
Je približno tako, kot če bi 1990 ljudje v Beogradu vrgli JUGOSLOVANSKO vlado, in v vlado postavili samo svoje Srbe na jugoslovansko oblast. Pa po srbiji izvedli volitve v Jugoslovansko vlado. Bi slovenci morali upoštevat novo vlado, al bi se smeli upret in odcepit?
Bi rekel da Beograd z okolico pač ne more postavljat jugoslovanske vlade, tako kot Kijev z okolico ne more postavljat Ukrajinske vlade, Še manj pa gospa s piškotki. Vse to bi bilo oz je bilo nelegalno.
Tako se je tudi ljudstvo na Krimu in Donbasu uprlo od zahoda nastavljeni vladi in so se odcepili. In pravico do samoodločbe so imeli po mednarodnem pravu, tako kot slovenci in šiptarji.
Zeleni možiči so bili kar lepo ukrajinski državljani z bivališčem na Krimu in v službi v UA vujski, kateri bi tako kot 90+% drugih prebivalcev Krima, raje živelo na ruskem Krimu v Rusiji, kot pod Kijevsko vlado.
Tudi jaz sem proti vojaškom posredovanjem in pobijanju. So pa z vojaškim ukrepanjem prvi začeli Ukrajinci nad rusko manjšino. Kmalu po državnem udaru 2014.
In še leta 2022 so imeli Ukrajinci na mizi izbiro, : Mir, konev spopadov, Donbasu avtonomijo v okviru Ukrajine, Ne Natu in brez Krima, pa jim mir ni bil povšeči, in so tak predlog zavrnili. Ker so hoteli nadaljevanje vojne, kateri so tisti, ki so mirovni predlog zavrnili, potem kupovali zlate školjke.. Pa reci, da se jim ni splačalo?
Še enkrat, Donbas Krim so se odcepili, Ukrajina pa jih je napadla. Enako kot se je Slovenija odcepila, JNA pa nas je napadla.