Vsake toliko časa je kakšen post v skupinah od slovencev v tujini. Kako, bi zvedela kje dela moj mož v nemčiji etc....
In kdo je skrbnik konja?Princev je malo konjev pa dost
Kaki zastareli vzorci in reakcionarna razmišljanja; vse to v zvezi starš 1&2 odpade.Kaj je kr neki? Zdaj ce si jaz najdem novega partnerja (otrok pri meni), je torej moja odresena vsega za tega otroka? Zakaj? Konec koncev je otrok moja in njena odgovornost in odlocitev, ne pa novih bodocih partnerjev.
Mislim, da je tukaj bistvo, ali je preživnina za otroka ali za partnerja. Če je za otroka, moraš seveda plačevati še naprej, ker je obveza do otroka, ne do partnerja. V primeru, ko je preživnina za partnerja pa bi upal, da s tem preneha obveza...Kako je pa v situaciji, da sta dva ločena, en plačuje preživnino drugemu, nato pa sta oba v novih zvezah, se nadaljuje preživnina?
Ali še huje, kako je, če en plačuje drugemu, in ta sčasoma živi v skupnem gospodinjstvu z novim partnerjem, novim zakoncem? Plačuje prvi še vedno naprej ali kako?
Pa a se npr v preživnino šteje vse, kar starš plačuje otroku, ali šteje samo znesek na računu, nima veze koliko plačujoči daje poleg preživnine?
Sprašujem za prijatelja
Ksz..
Ja a ni bistvo preživnine, da starš, pri katerem so otroci več časa, ni prikrajšan česa? Ali kako?
Ali se preživnina gleda na zaslužek tudi? Torej jaz zaslužim 2k, ona zasluzi 1k, ona vseeno meni plačuje preživnino, ker otroci živijo pri meni 80% časa na mesec?
Začni več in bolje delat, da boš presegel minimalca in celo pariral (! hec)Se enkrat. Novi partnerji NISO DOLZNI PREZIVLJATI TVOJEGA OTROKA. Ali so? Pa se potem razides s partnerjem, kaj pa potem? Opet vlaganje tozb na sodisce in nekaj letno carinjenje tam?
In seveda se gleda dohodek. In seveda placujes, tudi ce ma ona 3k neto, ti pa minimalca. Bos placeval. Ker je otrok tvoja odgovornost. Se pocutim bedaka, da moram take stvari razlagat
Kaj pa vem. Tale se pa se meni zdi malo ekstremisticna.