Cene bencina pri ........

wilburxxx

Guru
29. sep 2010
6.068
-497
113
Ni pomembno, če kmetje propadejo.
Ni pomembno, če avtoprevozniki propadejo.
Pomembno je, da so ljudje nezadovoljni z Golobom.
Pomembno je, da se lahko Janša “kurči”.

Daniel

Guru
21. dec 2007
8.243
6.599
113
Ni pomembno, če kmetje propadejo.
Ni pomembno, če avtoprevozniki propadejo.
Pomembno je, da so ljudje nezadovoljni z Golobom.
Pomembno je, da se lahko Janša “kurči”.
O tem bi lahko razmišljali preden so kmetom in SP nabili 2% za dolgotrajno oskrbo, ostalim pa 1%. Tako, da očitno enim res ni pomembno. Da ne omenjamo davka vodne dovolnine za vse, ki pri proizvodnji rabijo vodo.

Pepe

Guru
20. sep 2007
14.520
6.152
113
O tem bi lahko razmišljali preden so kmetom in SP nabili 2% za dolgotrajno oskrbo, ostalim pa 1%.
To ne drži, vsem so nabili 2 %, samo ljudje ne razumejo, da je njihova plača bruto II in da morajo vsaj to in še kaj firmi prinesti, da ni čista zguba.
Pri dolgotrajni oskrbi je na plačilni listi prikazan 1 % za dolgotrajno oskrbo, ki gre iz bruto I, 1 % pa je kao "strošek delodajalca", ker gre iz bruto II. Ampak vse to je obremenitev ene in iste plače.

• Všeč mi je
Reactions: Jabe in sajkek

Vadim

Guru
2. jul 2020
7.082
9.228
113
Fajn za vas, samo da ne boste jokali če se nekoč vaše goriva podraži.
Jaz sem dizel kupil po 1,85 al kolk je bil takrat, pač če rabiš, rabiš. Ko ga bo zmanjkalo bom spet kupil, ne glede kakšna cena bo. Traktor ne gre na zrak, pa tud kmetijskega ne tankam.
Avto pa, ko bo zasvetila luč al kompjuter zajamral bomo natočili, do polnega, koliko bomo pa pustili Petrolu, pač bomo.

Zanimivo, jaz sem začel voziti malo bolj na lahko, ne delam zastojev, ampak vozim ene 115 po avtocesti, brez sunkovitih pospeševanj ali zaviranj. Trenutni tank pije 5,7l bencina (1l manj kot če bi 130 vozil). Večina me prehiteva, med njimi kup SUVov, kateri potem bremzajo za Jodlarjem, ki z kamp prikolico začne prehitevati šlepar.

Očitno ni gorivo še dovolj drago.

• Haha
Reactions: Gatto

Daniel

Guru
21. dec 2007
8.243
6.599
113
To ne drži, vsem so nabili 2 %, samo ljudje ne razumejo, da je njihova plača bruto II in da morajo vsaj to in še kaj firmi prinesti, da ni čista zguba.
Pri dolgotrajni oskrbi je na plačilni listi prikazan 1 % za dolgotrajno oskrbo, ki gre iz bruto I, 1 % pa je kao "strošek delodajalca", ker gre iz bruto II. Ampak vse to je obremenitev ene in iste plače.
Tehnično drži. Ampak vseeno je razlika ali moraš sam plačati 2% ali pa ti 1% plača delodajalec oz. se ljudem zaradi tega plača ni znižala za 2%.