bedaki na cesti

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
17.271
11.098
113
Naj mi prosim nekdo prevede ocitno strokovni izraz.
Nepravilni premik iz parkinga zapeljala s ceste...
42. člen
(sprememba smeri in premiki z vozilom)
(1) Preden zapelje na drug prometni pas in pred vsako drugo spremembo smeri vožnje ali premikom vozila, se mora voznik s pogledi v vzvratna ogledala in preko ramena, da premosti mrtvi kot ali kako drugače prepričati, da to lahko stori brez nevarnosti za druge udeležence cestnega prometa ali premoženje.
(2) Pri spremembi smeri vožnje mora voznik svojo namero pravočasno in nedvoumno nakazati z utripalkami. Voznik vozila, ki nima utripalk, nakaže namero z vodoravno odročeno roko.
(3) Z globo 40 eurov se kaznuje za prekršek voznik, ki ne potrebuje vozniškega dovoljenja, ki ravna v nasprotju z določbami tega člena.
(4) Z globo 120 eurov se kaznuje za prekršek voznik motornega vozila, ki ravna v nasprotju z določbami tega člena.

irwin

Guru
13. mar 2008
2.128
731
113
Na kratko iz parkinga cez robnik ali plocnik ki loci cesto z parkingom hop na cesto pa direkt v nasprotno teraso... ali izvoz iz parkinga pa cez cesto k sosedi?
..vse jasno v zakonu glede premika in oznacbe premika.
Point ? je premik audija iz parkinga do sosede.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
17.271
11.098
113
Na kratko iz parkinga cez robnik ali plocnik ki loci cesto z parkingom hop na cesto pa direkt v nasprotno teraso... ali izvoz iz parkinga pa cez cesto k sosedi?
..vse jasno v zakonu glede premika in oznacbe premika.
Point ? je premik audija iz parkinga do sosede.
Torej ona je ocitno speljala s parkinga ne da bi se prepricala ali lahko to stori brez nevarnosti za druge. In ker je prislo do trcenja je ocitno tudi bila nevarnost. To da je sla na teraso je tudi voznja po povrsini ki ni namenjena temu. Ampak ocitno so kot vzrok dali nepravilen premik…

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
17.271
11.098
113
Pojma nimam, predolgo ne spremljam sprememb zakonodaje. Po logiki bi se lahko ce znak predpisuje samo za elektriko - pac krsitev odredbe na znaku

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.591
1.584
113
Predvsem je pomembno ali so ta pomagala vklopljena. Ce si jih pa izklopis ali pa zmanjsas obcutljivost pa ne bremza ali pa vsaj ne na polno.

Torque

Fizikalc
22. jul 2007
866
39
28
Nekaj podobnega se je zgodilo v soboto v Veldnu ob Vrbskem jezeru, ko smo sedeli v enem lokalu in kar na enkrat prileti mimo mnogo gasilskih in reševalnih vozil. Ena mamca pri 75ih je zletela z avtom v lokal poln gostov, ranjenih 10 ljudi, na srečo noben ni umrl.

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.368
233
63
Celje
Ampak je zanimivo, na VW sem rikvercal z prikolico in nisem izklopil parking senzorjev. Niti se ni preveč "zlomila" mi je avto zabremzal na vso silo.

Tu pa pluži skozi ograjo mizo, stole in ljudi...?
A se ti niso ob priklopu konektorja senzorji samodejno izklopili? Ali nisi priklopil konektorja? #beentheredonethat... :p