Cene bencina pri ........

MrDaco

Guru
11. sep 2007
14.908
9.008
113
Moje selo je levo in desno obdano z njivami. Pa niti 1x nisem jamral in razpravljal o gnojenju. Kravji hlev je na dosegu oke. Ja se je vohalo, ampak jaz sem se priselil sem in niti na kraj pameti mi ne pade, da bi se pritoževal na delom kmetov. Največji smradi pa pametujejo, ja. Ko je pa na krožniku zrezek, pa naenkrat nič več ne smrdi. Podobna scena kot brihte, ki se priseljo iz centra mest na podeželje, potem pa težijo ostalim, ker petelin kikirika in pes laja. Samo v opomin pametnjakovičem!

• Všeč mi je
Reactions: Pepe

wilburxxx

Guru
29. sep 2010
6.066
-497
113
Moje selo je levo in desno obdano z njivami. Pa niti 1x nisem jamral in razpravljal o gnojenju. Kravji hlev je na dosegu oke. Ja se je vohalo, ampak jaz sem se priselil sem in niti na kraj pameti mi ne pade, da bi se pritoževal na delom kmetov. Največji smradi pa pametujejo, ja. Ko je pa na krožniku zrezek, pa naenkrat nič več ne smrdi. Podobna scena kot brihte, ki se priseljo iz centra mest na podeželje, potem pa težijo ostalim, ker petelin kikirika in pes laja. Samo v opomin pametnjakovičem!
Samo v opomin pametnjakovičem.
1. 45 let sem doma kjer sem doma. In kmetija z 12ha je bila do nedavnega doma.
2. Smrad je bil in bo. Moj point je bil, da tako močan smrad nikoli ni bil kot zadnja leta, pa je bilo več kmetij okoli.
3. Zaradi večjega profita nekaterih, ni pošteno da trpijo vsi, sploh ker tem istim subvencije plačujejo.
4. Nisem oporekal gnojenju, le času gnojenja. Ne moreš it gnojiti pri 38-tih ali pa zvečer, če nisi 100% prepričan da bo dež. Ker zadnje čase se gnoji če je napoved samo 10% možnost ploh.

wilburxxx

Guru
29. sep 2010
6.066
-497
113
Za normalne ni težava, za kretene je pa največja težava cen goriva in smradu gnojevke le to kdo je na oblasti.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
14.908
9.008
113
Imaš pač nesrečo. Pri nas se gnoji, se voha, zapremo okna in zgodba se konča. Razlike v intenziteti med leti ne zaznavamo, ali pa so se naši noski na to preprosto navadili.

Valhalla

Guru
17. dec 2007
5.511
2.352
113
Med cikli jemanja in nejemanja tablet oranžnega sem odpeljal sever, slabih 6k km. 10 dni smo doma. Dizel:

Avstrija 1,8 - 1,9€
Nemčija 1,55 - 2,54€
Danska 2,0 - 2,1€
Norveška 1,55 - 1,85€

To je bilo, ko jih je jemal. Zdaj povsod dodatno gor. Razen na hrvaškem. Sklepam, da je nekaj povezano z inflacijo pri sosedih. V ponedeljek tankal za 1,59€.

Daniel

Guru
21. dec 2007
8.240
6.594
113
To wilbure

Odškodnino bi morali dobiti tisti, ki te morajo osebno prenašati ampak kot vemo je proračun prazen po odličnem delu prejšnje vlade.

Isti učinek kot s cevmi se dobi tudi pri redčenju gnojevke, dodatno pa vročina tam kjer cevi odložijo gnojevko na travniku požge vso travo. Tega problema na ihanu nimajo, ker svinje ne jedo trave. Zagotovo vsi v tvoji bližini komaj čakajo na investicije ranga 20 do 40 tisoč eur, da bi mogoče malenkost zmanjšali smrad eni fini riti.

Glede na tvoje objave očitno živiš dobesedno v greznici, ker pri nas, ki smo na absolutnem podeželju med njivami smrdi gnojevka mogoče 5 dni na leto. Verjetno pa je tudi teh 5 dni za fine riti preveč, ker jamraš kot da doživljaš ob vsaki cisterni živčni zlom. Farme ihan pa so državna firma. Če bi meni mamica država vse kupila bi tudi vse imel. Skupaj z naj naj naj lepšimi in največjimi traktorji...

Protesti bojo, ko bo gato izdal ukaz, da sedaj je pa res cena goriva nesprejemljiva. Najprej bojo štartali kolesarji, nato pa ostali, ki dejansko rabijo gorivo za delo in sicer nimajo kaj dosti časa za protestiranje.

• Všeč mi je
Reactions: Pepe

wilburxxx

Guru
29. sep 2010
6.066
-497
113
  • Všeč mi je
Reactions: Gatto

wilburxxx

Guru
29. sep 2010
6.066
-497
113
To wilbure

Odškodnino bi morali dobiti tisti, ki te morajo osebno prenašati ampak kot vemo je proračun prazen po odličnem delu prejšnje vlade.

Enako velja zate. Proračun je pa se bolj prazen po tvoji greznični vladi.

Isti učinek kot s cevmi se dobi tudi pri redčenju gnojevke, dodatno pa vročina tam kjer cevi odložijo gnojevko na travniku požge vso travo. Tega problema na ihanu nimajo, ker svinje ne jedo trave. Zagotovo vsi v tvoji bližini komaj čakajo na investicije ranga 20 do 40 tisoč eur, da bi mogoče malenkost zmanjšali smrad eni fini riti.

Vsak izgovor je dober samo da tvoji ruti ugodeno.

Glede na tvoje objave očitno živiš dobesedno v greznici, ker pri nas, ki smo na absolutnem podeželju med njivami smrdi gnojevka mogoče 5 dni na leto. Verjetno pa je tudi teh 5 dni za fine riti preveč, ker jamraš kot da doživljaš ob vsaki cisterni živčni zlom. Farme ihan pa so državna firma. Če bi meni mamica država vse kupila bi tudi vse imel. Skupaj z naj naj naj lepšimi in največjimi traktorji...

A veš da lagati ni lepo? Te tega starši niso naučili?

Protesti bojo, ko bo gato izdal ukaz, da sedaj je pa res cena goriva nesprejemljiva. Najprej bojo štartali kolesarji, nato pa ostali, ki dejansko rabijo gorivo za delo in sicer nimajo kaj dosti časa za protestiranje.

Sem mislil da čakaš ukaz Janeza.

Idiotom ni pomoči

• Všeč mi je
Reactions: cvetka2 in Gatto

wilburxxx

Guru
29. sep 2010
6.066
-497
113
FB_IMG_1784717330341.jpg

Matko

pohodnik
18. jul 2007
6.050
990
113
Med cikli jemanja in nejemanja tablet oranžnega sem odpeljal sever, slabih 6k km. 10 dni smo doma. Dizel:

Avstrija 1,8 - 1,9€
Nemčija 1,55 - 2,54€
Danska 2,0 - 2,1€
Norveška 1,55 - 1,85€

To je bilo, ko jih je jemal. Zdaj povsod dodatno gor. Razen na hrvaškem. Sklepam, da je nekaj povezano z inflacijo pri sosedih. V ponedeljek tankal za 1,59€.
Od kdaj je na Norveški poceni in v Avstriji med dražjimi?

Rambo013

Majstr
30. jan 2010
1.982
454
83
Vipavska dolina
KSZ
mene moti zgolj dejstvo da so takrat bili (sedaj vladajoči) grozno brihtni kaj bi morali narediti da bo gorivo cenejše in ga bo dovolj, zanimivo od takratne podražitve naprej se ne spomnim da bi ga zmanjkalo.
Cena bo kakršna bo, kar bomo rabili bomo kupili, brez tega ne gre.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
15.840
5.594
113
KSZ
mene moti zgolj dejstvo da so takrat bili (sedaj vladajoči) grozno brihtni kaj bi morali narediti da bo gorivo cenejše in ga bo dovolj, zanimivo od takratne podražitve naprej se ne spomnim da bi ga zmanjkalo.
Cena bo kakršna bo, kar bomo rabili bomo kupili, brez tega ne gre.
Gre gre brez bencina.
Eni polnimo avte za malo denarja.

Rambo013

Majstr
30. jan 2010
1.982
454
83
Vipavska dolina
Fajn za vas, samo da ne boste jokali če se nekoč vaše goriva podraži.
Jaz sem dizel kupil po 1,85 al kolk je bil takrat, pač če rabiš, rabiš. Ko ga bo zmanjkalo bom spet kupil, ne glede kakšna cena bo. Traktor ne gre na zrak, pa tud kmetijskega ne tankam.
Avto pa, ko bo zasvetila luč al kompjuter zajamral bomo natočili, do polnega, koliko bomo pa pustili Petrolu, pač bomo.