Bi rekel da pri takih vrstah menjalnika obicajno speljujes z drugo prestavo.Bognedaj da se usedeš v avto ki ima invertiran menjalnik in je 1. na mestu 2., rikverc pa na mestu 1.!
Prva je res za kakšne hude klance in da si polno nalozen.
Bi rekel da pri takih vrstah menjalnika obicajno speljujes z drugo prestavo.Bognedaj da se usedeš v avto ki ima invertiran menjalnik in je 1. na mestu 2., rikverc pa na mestu 1.!
Spaček ima tak menjalnik in speljat tist zračno hlajen mlinček z 2. prestavo je kar iziv. Poleg tega je še menjalnik ročica od dežnika. Sedaj pa zraven dodaš še recimo katrco, ki ima tudi marela menjalnik, ampak ima pa pravilno prestave (prva je "naprej") pa zelo hitro narediš neumnost če sei navajen enega pa greš v drugega.Bi rekel da pri takih vrstah menjalnika obicajno speljujes z drugo prestavo.
Prva je res za kakšne hude klance in da si polno nalozen.
Za take so avtomatiki ali avtobus.Na ročico menjalnika mogoče, na sklopko pa ne. Moti me uporaba "praktično vsi".
Jaz se nisem navadil po 2 urah. Poznam ženske začetnice, ki se niso po 10 urah. So vozile, ko je bila pa panika je bilo pa vse pozabljeno. Še na izpitni vožnji je avto crknil.
Pa ko se v drug avto vsedem še sedaj pogledam kje ima vzvratno in če ima 6. prestavo.
Poznam dovolj inštruktorjev. Po par prestavljanjih na mestu in potem na poligonu se to neha. Se seveda še kdaj zgodi, da crkne (jeb..ti, se je še meni po x 10 letih vožnje zgodilo), ampak pri večini ni panike.Samo to bom rekel, na to da redki začetniki gledajo v prestavno ročico ko želijo menjati,. Sklepam, da to govoriš iz prakse, da jih večina ne gleda v prestavno ročico ko želi zamenjati prestavo.
Škoda samo, da je realnost močno drugačna.
lp.
ahaha motospamer, kje si se pa ti najdu? vidim, da imaš čas, diploma je že?Glej, ker ocitno nekateri ne delimo tvojega (zaplankanega) mnenja se ni treba, da bi to rad dosegel z zalitvami vseh, ki ne pasejo v tvoj kalup...kot sem ze rekel, delaj po svoje doma in s tistimi, ki te pac poslusajo, nekdo, ki nima glave samo za okras, se ti pa pac posmehuje, ali po tvoje "nima spostovanja". No, saj nisi edini, tukaj je kar enih par kekcev, ki trosijo svojo pamet povsod, kjer se vtaknejo, v RL so pa eni papki.![]()

no, saj si bil kar korajžen za gospoda srednjih let, si kar preživu...ajde, srečno se voz.
V bistvu je na tebi, da se odločiš, al se bomo zajebavali in podjebavali, al se bomo pa resno pogovarjali o temah, ki zahtevajo resne pogovore. Meja med smrkavcem in odraslostjo je to, kam želiš spadat pa sam veš. Tale tema ni ravno primerna za trolanje, provociranje in zajebancijo, se ti ne zdi? Glede na to, da se z Mustangom še nisi zličkal, znaš stvari tudi resno jemat.Za zajebancijo papkov si je zmeri treba vzet cajt![]()
Si me spomnil na en dogodek, ko sem še delal v Gorenju, pa so nas poslali v TIKI poservisirati eno linijo. Na Renta car si sposodimo Golfa, parkiramo v firmi pred en zid in...ja, navajeni stoenk, itak nismo znali dati v rikverc... lezlo in lezlo naprej, pa smo ga na roke potisnili nazaj in poskušali... bentismotanedede....Mene je nekoč voznica zmotila v eni parkirni hiši v lj, ker ni znala tistega vozila dati v rikverc. Jaz sem ravno s sodelavcem prestavljal iz enega avta v drug avto neke stvari za sejem, ona pa z avtom za nama in vsaki par sekund za par cm naprej. Sem mislil, da naju ima za kriminalca in opazuje. Potem pa izstopi in pojasni problem. Šlo je za obroček, ki ga ni bila vajena. Dobro, da ni zapeljala na kak železniški prehod in tam poskušala dati v rikverc, vlak pa že tuli.