Vožnja s spremljevalcem pri 16ih

MojsterS

Majstr
10. sep 2007
1.358
211
63
Ne morem verjet, kak je en folk nesposoben, da dela dramo iz vožnje z ročnim menjalnikom ali avtomatika? kaj bi šele bilo, če bi se tak majster vsedel na motor, ki ima hebl za šaltat na desni strani in kontra prestave, kot imajo drugi motorji?(jih je kar nekaj)- propad sistema al pa 100 strani pametovanja na forumu, seveda bi imele glavne zvezde tumbanja največ za povedat.
aja, kalvo, vegeta in co- fotr me je nauču vse vozit, itak da je plačal benz in vozila.:aplauz::cheer:
Ne morem verjet kako kratke pameti moraš bit, da ne veš kako nesposoben in vaše zagledan je lahko folk in bi rinil na cesto kljub temu, da blage nimajo kaj delajo.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen in Pepe

motoroki

Fizikalc
30. maj 2022
648
121
43
Obnašat te ni naučil. Ko boš pa svoj naraščaj kaj naučil se pa javi, trenutno se kitiš s fotrovim perjem, ki mu v obnašanju nisi ravno v ponos. In prvi njegov zajeb je, da ti vse k riti prinese.
Ne zastopim tvoje filozofije-torej je po tvoje bolje, da te foter parkrat na dan vzgojno okoli kepe in ti ne nabavi niti pecikla, češ, kar sam si ga zasluži ali pa, da ti nabavi nov soliden avto in ti lepo pove, kako se obnaša za volanom in ga ti upoštevaš?
-v prvem primeru torej nabavi nek avtič in gas v koprive, ko jebe nasvete
-v drugem pa brez problema že nekaj časa voziš 500 HP+ , zaenkrat brez lastne krivde za karkoli? :sprasujemse:

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.839
1.430
113
Dejmo ločit nekoga kateri se je učil na ročnem menjalniku in pol življenja vozil ročni menjalnik in šel potem na avtomatski menjalnik in potem nazaj, logično da nima nekih težav. Na osebe katere se nikoli niso učile vozit ročni menjalnik. Daj začetnika kateremu nikoli ni bilo obrazloženo, pokazano kako se vozi z ročnim menjalnikom na ročni menjalnik, pa boš skakal na mestu in poslušal sinhrone.
To ne drži, da je Slovenija edina katera ima to omejitev če delaš na avtomatiku, da dobiš kodo 78 na vozniško. Tudi nemci imajo enako če želiš pa potem vozit ročni menjalnik pa mislim, da morajo zvozit 5h na ročnem menjalniku.
Nisem napsial, da je SLO edina. Napisal, sem, da se mi zdi, dfa je le še ena, pa ni - še ene 7 jih zahteva dodaten izpit. Na srečo so v EU že prejeli dirketivo, ki to ukinja, na žalost ni neporedno ampak morajo države prenest v zakonodajo - in nekatere to že počnejo. Tako da bo (kot je v kupu držav) samo nekaj (7, če se ne motim) ur vožnje v avtošoli in to je to.
Seveda bo pri nas to svetega nikoli zaradi oslov na ministrtvu in na agenciji.
Smo za probo dali začetnici, ki je vozila in izpit naredila na EV, za plejat ročnega (precej strega). No problems, par prestavljanj, nekaj km vožnje (recimo ura do dve na poligonu in cesti). Kolikor smo se pogovarjali, to ni nič posebnega. Tako da teh 7 ur je čez glavo dosti.

• Všeč mi je
Reactions: Utisevalec

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.839
1.430
113
Saj je jasno, da eni sam nabijajo tukaj. V resnici večina EU držav ima tako omejitev (78), Španija, Nizozemska, Anglija, Nemčija, Madžarska, Poljska, FInska, Švedska Irska, Francija, Hrvaška in še in še. Pri večini je tako, da moraš opravit nekaj ur vaje in prešaltaš na ročnega. In to je čisto prav, ker nekdo, ki v življenju ni vozil ročnega, rabi par ur, da se privadi in definitvno ni pametno, da se gre privajat v promet brez nadzora inštruktorja, ki mu ne samo objasni, ampak lahko reši kakšno nepozornost, ko se voznik ukvarja s prestavljanjem.
Drži, se popravim, mislil sem (pa zelo preveč posplošeno napisal, za kar se posipam s pepelom) na države, kjer je treba še enkrat na izpit, če se hočeš znebit kode 78 (ki je sicer standardizirana v EU kot omejitev izpita).

kalbo

Guru
7. okt 2013
20.898
10.931
113
Ne zastopim tvoje filozofije-torej je po tvoje bolje, da te foter parkrat na dan vzgojno okoli kepe in ti ne nabavi niti pecikla, češ, kar sam si ga zasluži ali pa, da ti nabavi nov soliden avto in ti lepo pove, kako se obnaša za volanom in ga ti upoštevaš?
-v prvem primeru torej nabavi nek avtič in gas v koprive, ko jebe nasvete
-v drugem pa brez problema že nekaj časa voziš 500 HP+ , zaenkrat brez lastne krivde za karkoli? :sprasujemse:
Tvoj foter tebi ni razložil kako se obnašat do drugih ljudi. Po tvojem udejstvovanju tu gor sodeč, je vzgojil malo razvajeno pizdico, ki sta mu oči pa mami vedno govorila da bo zmagovalec, zato nima spoštovanja do nikogar. Taki ponavad padejo na realna tla ko pridejo na pravi trg dela, še prej je pa vojska poskrbela za take mimosune tastarih.
Imaš vse možnosti, da boš pri vzgoji svojih frocev boljši od nas. Ko ti to rata se pa v tej temi ponovno slišimo. Močno upam da se nekoč ne spomniš name.

• Všeč mi je
Reactions: mosseero

motoroki

Fizikalc
30. maj 2022
648
121
43
Tvoj foter tebi ni razložil kako se obnašat do drugih ljudi. Po tvojem udejstvovanju tu gor sodeč, je vzgojil malo razvajeno pizdico, ki sta mu oči pa mami vedno govorila da bo zmagovalec, zato nima spoštovanja do nikogar. Taki ponavad padejo na realna tla ko pridejo na pravi trg dela, še prej je pa vojska poskrbela za take mimosune tastarih.
Imaš vse možnosti, da boš pri vzgoji svojih frocev boljši od nas. Ko ti to rata se pa v tej temi ponovno slišimo. Močno upam da se nekoč ne spomniš name.
Glej, ker ocitno nekateri ne delimo tvojega (zaplankanega) mnenja se ni treba, da bi to rad dosegel z zalitvami vseh, ki ne pasejo v tvoj kalup...kot sem ze rekel, delaj po svoje doma in s tistimi, ki te pac poslusajo, nekdo, ki nima glave samo za okras, se ti pa pac posmehuje, ali po tvoje "nima spostovanja". No, saj nisi edini, tukaj je kar enih par kekcev, ki trosijo svojo pamet povsod, kjer se vtaknejo, v RL so pa eni papki. :cool:

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
17.992
6.603
113
Nisem napsial, da je SLO edina. Napisal, sem, da se mi zdi, dfa je le še ena, pa ni - še ene 7 jih zahteva dodaten izpit. Na srečo so v EU že prejeli dirketivo, ki to ukinja, na žalost ni neporedno ampak morajo države prenest v zakonodajo - in nekatere to že počnejo. Tako da bo (kot je v kupu držav) samo nekaj (7, če se ne motim) ur vožnje v avtošoli in to je to.
Seveda bo pri nas to svetega nikoli zaradi oslov na ministrtvu in na agenciji.
Smo za probo dali začetnici, ki je vozila in izpit naredila na EV, za plejat ročnega (precej strega). No problems, par prestavljanj, nekaj km vožnje (recimo ura do dve na poligonu in cesti). Kolikor smo se pogovarjali, to ni nič posebnega. Tako da teh 7 ur je čez glavo dosti.
Kdor vozi samo avtomatika (ali prej nič, torej čisti avto začetnik) nima sheme ročnega menjalnika vizualizirane 'v glavi' in mišičnem spominu desne roke, zato bo vsaj od začetka ob vsakem prestavljanju gledal na menjalnik namesto na cesto.Iz 2 v 3 prestavo je že problematično.

• Všeč mi je
Reactions: ametist in jendomen

kalbo

Guru
7. okt 2013
20.898
10.931
113
Glej, ker ocitno nekateri ne delimo tvojega (zaplankanega) mnenja se ni treba, da bi to rad dosegel z zalitvami vseh, ki ne pasejo v tvoj kalup...kot sem ze rekel, delaj po svoje doma in s tistimi, ki te pac poslusajo, nekdo, ki nima glave samo za okras, se ti pa pac posmehuje, ali po tvoje "nima spostovanja". No, saj nisi edini, tukaj je kar enih par kekcev, ki trosijo svojo pamet povsod, kjer se vtaknejo, v RL so pa eni papki. :cool:
Da nisi ti tisti Mujo, ki kliče policijo da sve budale vozijo v napačno smer. Vpraš asistenta al pa očita.

kalbo

Guru
7. okt 2013
20.898
10.931
113
Ker v tej temi si ti tisti ki nima izkušenj, dobrih al pa slabih, pa 500+ konjev je edino soliden avto in podobne gluposti. Sicer je pa svet majhen, kaj pa če te oči bere?

sad

Guru
24. avg 2007
23.065
11.873
113
Realno gledano je že zmagovalec, ti si pa zavistneš in se tapkaš malo po rami, da se bolje počutiš.
Morda samo komentar na tisti, da bo polnoritnež padel z neba, ko bo prišel na trg dela. Pa ti misliš, da bo oči pustil takega na trg dela?
Ti očitno še nisi videl takih, ki so rojeni z zlato žlico v riti. Ker izjemno, izjemno, izjemno redko bo oči popizdil in sineka odrezal, pa naj še tako piz. naredi, kaj šele da mu ne bi lepe službice zrihtal.
Tak da tisti komentar očija kar drži. Lahko pa še naprej malo debatiraš s polnoritnežem. Če imaš vsaj malo pameti, bi ti izkušnja lanskega leta, lahko povedala kakšna bo projekcija te debate to leto.

sad

Guru
24. avg 2007
23.065
11.873
113
Pa še to: očitno oči nekaj dobro dela, da se mali ni že 10x ubil s temi avti in motorji. Si kaj razmišljal v tej smeri?
Morda celo kaj bolje kot ti, ko ti je mali imel prometno z jajcem. Pa ne izzivam, le v razmislek.
Imel sošolca z zlato žlico. Bil je izjemno sposoben in je tudi danes zelo uspešen. Niso vsi očijevi sinčki z zlato žlico nesposobni ;).

• Ljubezen
Reactions: Samo Svoj

kalbo

Guru
7. okt 2013
20.898
10.931
113
Jest gledam na debato s temle polnoritnežem bolj kot na socialni eksperiment, ki je že obrodil sadove, stari ni sinetu rekel, če nima drugega dela, kot da se s starimi papki pregovarja, itak njegov sine je zlat. Če je seveda to res stari rekel, kot Mustang in manekenka je tudi to vprašljivo. Drugač pa bo zlata žlica v riti dokler bo stari migal, pol je pa slej kot prej poden, že videno večkrat. Eni se poberejo in so celo uspešni drugi ne in zavozijo vse kar je stari gradil.

Kar se pa mojih naslednikov, mojga dela pri vzgoji in zajeba, ki ga trolčki še dons radi uporabljajo tiče pa tole, noben od nas ne ve, če dela prav in ga ni najstnika ki bi vse naredil tako kot ga je stari učil. In prav je tako.
Če je pa delitev moje in mulcove izkušnje vsaj enmu fotru pomagal, super, sem dosegel namen, vsi ki pa to uporabljajo za drkanje nej si ga samopotegnejo in pogoltnejo.