Vožnja s spremljevalcem pri 16ih

sad

Guru
24. avg 2007
23.065
11.873
113
Lmojih naslednikov, mojga dela pri vzgoji in zajeba, ki ga trolčki še dons radi uporabljajo tiče pa tole, noben od nas ne ve, če dela prav in ga ni najstnika ki bi vse naredil tako kot ga je stari učil. In prav je tako.
Če je pa delitev moje in mulcove izkušnje vsaj enmu fotru pomagal, super, sem dosegel namen, vsi ki pa to uporabljajo za drkanje nej si ga samopotegnejo in pogoltnejo.
Se strinjam in sem napisal, da ne izzivam. In hvalevredno je, da si delil to izkušnjo.
Ampak točno zaradi tega je, če se res vozi okrog s takimi avti in motorji, še toliko bolj očitno, da njegov foter nekaj dobro dela, ker sicer bi se verjetno že ubil. Ali pa koga drugega ali pa vsaj skotal. Ali pa ima mali nekaj v glavi.
Če je seveda vse to sploh res.
Moj sošolec je tudi imel hude avte, pa se ni skotal, se je pa sošolec s petko (pa ne bemflom).

kalbo

Guru
7. okt 2013
20.898
10.931
113
Nisem rekel da ti drkaš, mi smo že dve leti nazaj to predebatiral.
Skotaš se lohk s Topolinotom al pa Mustangom, nima to veze. En mini zajeb je dost in je na cesti pizdarija. Lohk se naš kmazlatožlicovriti jutr zlička s službenim jajčkom s 60 konji, ne rab jib 500+ za to, pa se bo vsega kar men kle piše najedel, ker prva lekcija vsakemu šoferju je, da nikol ne zna vsega.

sad

Guru
24. avg 2007
23.065
11.873
113
To že, samo s 500+ Mustangom se boš precej prej skotal kot pa s 60 KM Puntičem. Moraš imeti kar nekaj samodiscipline.
Tak da, mulc nekaj mora imeti v glavi, če so še vsa ta vozila cela. Ali ga pa oči na špagi drži in se ne vozi sam.

kalbo

Guru
7. okt 2013
20.898
10.931
113
Če je to res, potem definitivno, tud s šolo nima težav, pa na podiplomcu ni več mulc, oba pa veva, da to niti od blizu ni najpomembneje. Ker bogeca vseeno ne drži za testise in žal mu tega noben ne pove.

• Všeč mi je
Reactions: sad

sad

Guru
24. avg 2007
23.065
11.873
113

sad

Guru
24. avg 2007
23.065
11.873
113
A si ti že Džani, da veš kaj bo on?
Saj si dovolj star, da se znaš ustavit ;). Ker to sedaj je bilo pa že kar patetično :(.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.839
1.430
113
Kdor vozi samo avtomatika (ali prej nič, torej čisti avto začetnik) nima sheme ročnega menjalnika vizualizirane 'v glavi' in mišičnem spominu desne roke, zato bo vsaj od začetka ob vsakem prestavljanju gledal na menjalnik namesto na cesto.Iz 2 v 3 prestavo je že problematično.
Ne drži. Redki začetniki gledajo na ročco menjalnika. In praktično vsi se navadijo v uri ali dveh. Nekateri v par minutah prestavljanja na mestu.

• Všeč mi je
Reactions: Utisevalec

delavec44

Guru
17. dec 2012
3.634
2.493
113
Ne drži. Redki začetniki gledajo na ročco menjalnika. In praktično vsi se navadijo v uri ali dveh. Nekateri v par minutah prestavljanja na mestu.
Na ročico menjalnika mogoče, na sklopko pa ne. Moti me uporaba "praktično vsi".

Jaz se nisem navadil po 2 urah. Poznam ženske začetnice, ki se niso po 10 urah. So vozile, ko je bila pa panika je bilo pa vse pozabljeno. Še na izpitni vožnji je avto crknil.

Pa ko se v drug avto vsedem še sedaj pogledam kje ima vzvratno in če ima 6. prestavo.

• Všeč mi je
Reactions: Pepe

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.992
4.662
113
Na ročico menjalnika mogoče, na sklopko pa ne. Moti me uporaba "praktično vsi".

Jaz se nisem navadil po 2 urah. Poznam ženske začetnice, ki se niso po 10 urah. Še na izpitni vožnji je avto crknil.

Pa ko se v drug avto vsedem še sedaj pogledam kje ima vzvratno in če ima 6. prestavo.
Bognedaj da se usedeš v avto ki ima invertiran menjalnik in je 1. na mestu 2., rikverc pa na mestu 1.! Pa to okoli rikverca je tudi fenomen, kjer so opcije kam se ga postavi čisto na random. Klasika recimo VAGov menjalnik kjer je R na mestu dalje od prve prestave, edino en nivo nizje. Na šaltheblu je označeno čisto po PS oz. ISO, ampak kako spravit ročico da gre dalje od prve je pa svojevrsten izziv (sem 100% da nekdo ki ni seznanjen s tem kako se da v rikverc ne bo nikoli ugotovil da mora celo ročico pritisnit navzdol da lahko menjaš "skrite" prestave).

delavec44

Guru
17. dec 2012
3.634
2.493
113
Sem videl že vse, pa verjetno še kaj obstaja:
- navadno v R brez komplikacij
- ročico pritisniti navzdol
- gumb za ročico, ki ga stisneš
- okrogel gumb pod ročico, ki ga dvigneš

Se vprašaš ali so te komplikacije res potrebne, ko so lahko nekatere znamke brez. Res kdo med vožnjo da po nesreči v rikverc? Sedaj vozim znamko kjer gre v R brez komplikacij ampak če se avto premika naprej, je skoraj nemogoče (pretrdo).

sad

Guru
24. avg 2007
23.065
11.873
113
Spet delamo doktorat iz ničesar. Frocu sem ob vsakem avtu pokazal, kako pride v rikverc in je bilo končano.
Ni pa v parih minutah obvladal sprege sklopka/menjalnik/plin, kot sjtv pravi, da gre. Izgleda je bolj počasne sorte.

PS: R ni rikverc, ampak rally. :evil:

• Všeč mi je
Reactions: Pepe

ametist

Fizikalc
5. nov 2012
187
58
28
Samo to bom rekel, na to da redki začetniki gledajo v prestavno ročico ko želijo menjati,:valjamse:. Sklepam, da to govoriš iz prakse, da jih večina ne gleda v prestavno ročico ko želi zamenjati prestavo.
Škoda samo, da je realnost močno drugačna.
lp.

• Všeč mi je
Reactions: Pepe in sad