Uvoz avtomobila

sajkek

Guru
16. mar 2008
39.811
13.968
113
ja nekaj bo stalo, pa ddv moraš tu plačat, prej, pol pa vse nazaj dobiš, tak da rabiš presežke.. :evil:
malo poračunaj , če se ti res splača.

igi

Guru
13. okt 2007
5.826
1.369
113
Celje
ja nekaj bo stalo, pa ddv moraš tu plačat, prej, pol pa vse nazaj dobiš, tak da rabiš presežke.. :evil:
malo poračunaj , če se ti res splača.
Če bi kupoval elektriko, potem je ideja na firmo. Se pravi nabava brez DDV.

Se pa Poljaki nekaj obotavljajo v smislu, da naj preko SLO izpostave naročim, ker ne smejo, bodo preverili, me kontaktirajo...

Če bi kupoval kot končni kupec pa menda ni težave.

Razlika v ceni ni majhna. Tesla bonusa imajo trenutno nekih 4300€ + bela barva je brez doplačila. Če bi vzel AWD je še dodatnega jurja razlike. Se pravi nekih 6500€ pod črto razlike pri bruto zneskih.

• Všeč mi je
Reactions: sajkek in darjan

igi

Guru
13. okt 2007
5.826
1.369
113
Celje
Ce dostava ni opravljena do 30.6 (dostava, ne narocilo), bonus ne velja. No ta pa je bosa.

S pripisom:
"Če dobava vozila v tem roku ne bo izvedena iz razlogov na strani podjetja Tesla, stranka ohrani pravico do koriščenja ponudbe, pod pogojem, da vozilo prevzame v prvem možnem terminu."

In po telefonu je prodajalec rekel, da načaloma bi naj bonus vseeno veljal, čeprav dobava sigurno ne bo do tega datuma.

igi

Guru
13. okt 2007
5.826
1.369
113
Celje
Kaj gledaš? Cena proti nam?
Link?

Gledal sem Y Premium Long Range All-Wheel Drive, bela barva. Na uradni tesla strani.

SLO cena 56.270 € Brez ddv: 46.123€

PL cena 216 240 zł (cca 50.948€) brez ddv: 175805 zł (cca. 41.421€) (preračunano po srednjem tečaju banke slo)

Sem dobil klic in potrditev, da lahko naročim preko Poljske strani.
No sedaj, ko sem želel naklikati, se mi je pa ustavilo, ker po vpisu SLO davčne številke in SLO poštne številke javi napako.

Poskusim jutri še 1x poklicati.

• Všeč mi je
Reactions: Gamero in Hanzi

igi

Guru
13. okt 2007
5.826
1.369
113
Celje
Kajsne sveze info okol tega?

Po x pogovorih s Poljaki so mi svetovali, da naj naročilo oddam kot fizična oseba (kar je šlo preko spleta brez težav) in da bodo ročno popravili podatke za račun na podjetje, brez davka.

Je pa še nekaj čejev pred dobavo:
- morajo spremeniti podatke za naslov iz fizične osebe na podjetje
- v potrditvi, ki sem jo dobil na mail NI upoštevan tesla bonus ampak je vidna zgolj polna cena (naj bi bilo normalno)
- Izdobava bo skoraj sigurno po datumu, ki je naveden do katerega velja tesla bonus (tudi to naj nebi bila težava)
- Izdobava mora biti v takšnem terminu, da lahko uveljavljam SLO subvencijo. Če bo kasneje, potem bom verjetno preklical naročilo...

Tako, da ja, sem potrdil in plačal rezervacijo, sedaj pa čakam nadaljna navodila :). Ko bom imel več info napišem.

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.747
1.630
113
Hm, ce poslujes s tujino, bi jaz vseeno raje mel crno ma belem. In ne po telefonskem pogovoru. Email zadostuje.