Robotski sesalci

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.704
1.589
113
Dobro je preveriti, kateri ta posrednik sprejema take aparate.

Kaj doticnega pa te zanima za artikla?

MrDaco

Guru
11. sep 2007
14.029
8.118
113

Iz podjetja iRobot so še sporočili, da začetek stečajnega postopka ne bo vplival na delovanje njihove aplikacije, dobavne verige in podporo.

Pa nebo treba božičnice namenit novemu robotku.

• Všeč mi je
Reactions: jonny77

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.704
1.589
113
Katere tekocine uporabljate za bazo? Misljeno je tista posoda z milom, s katerim potem pere vrtljive blazinice. Renomirane znamke (dreame, roborock..) so malo nerazumljivo drage.

urby20

Majstr
14. jul 2010
3.364
476
83
Goriska
Katere tekocine uporabljate za bazo? Misljeno je tista posoda z milom, s katerim potem pere vrtljive blazinice. Renomirane znamke (dreame, roborock..) so malo nerazumljivo drage.
Jaz tole in je ok.

Priponke

• IMG_4062.png
    IMG_4062.png
    674,4 KB · Ogledi: 28

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.704
1.589
113
Pri vseh teh pise, da se dodajo v vodo. Ni verjetno narobe, ce se uporabi v tisti posodici, s katero pere krpe.

Ledenko

Guru
18. jul 2011
2.717
1.059
113
urby20, to uporabljaš za Dreame X40, v posodici za čistilo?

PHOBia, če imaš Dreame, tale trenutno ni bistveno dražji od zgoraj omenjenega (se pa najdejo tudi ponudbe za precej višjo ceno):
dreame.jpg

Aja, pa zdaj mi je uspelo ga spraviti tudi pod sedežno (sem na zemljevidu označil t.i. nižje ležeče območje - kjer deluje s spuščeno glavo).

• Všeč mi je
Reactions: darjan in jonny77

urby20

Majstr
14. jul 2010
3.364
476
83
Goriska
urby20, to uporabljaš za Dreame X40, v posodici za čistilo?

PHOBia, če imaš Dreame, tale trenutno ni bistveno dražji od zgoraj omenjenega (se pa najdejo tudi ponudbe za precej višjo ceno):
Poglej priponko 103201

Aja, pa zdaj mi je uspelo ga spraviti tudi pod sedežno (sem na zemljevidu označil t.i. nižje ležeče območje - kjer deluje s spuščeno glavo).
Je tako.

sad

Guru
24. avg 2007
23.072
11.886
113
Pa se vam da ukvarjati s temi tekočinami in vsem ostalim sranjem?
Jaz imam robota, ki posesa, da mi ni treba vsak dan sesati, tistih enkrat tedensko pa brez težav pomijem sam z Viledo. Traja nekje 15min.
A je manj zaj... s temi roboti?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
55.803
7.469
113
ja, odvisno od prioritet...robota klikneš preko aplikacije in gre vse rešit...lahko nastaviš na urnik in "pozabiš" na njega..občasno edino potrebuje nekaj nežnosti, potem pa dalje.

22. jul 2007
14.809
2.468
113
125
Tista "nežnost" ti vzame kar nekaj časa, tako da na hitro je bolj enostavno na roke, kot je rekel - sad. ;)

• Všeč mi je
Reactions: sad

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
55.803
7.469
113
no ja..obrišeš samo senzorje, odstraniš lase iz krtače, stranske in sredinske..vsekakor ne traja 15min

sad

Guru
24. avg 2007
23.072
11.886
113
Koliko časa izgubiš po forumih in spletnih straneh in kupovanju nekih vodic, brisačk in podobnega bullshita za te zadeve, si računal? Ali je to zastonj?
Pa po koliko časa stvar crkne in gre v smeti? Top eko.
Viledo imam verjetno že skoraj 10 let, pa zna biti, da bo še za deset let ok. Stala je pa 30 EUR. Se pravi toliko kot ena vodica za te vaše avtomate.
PS: Nimam nič proti temu, da jih imate. Samo včasih je fajn realno pogledati na te zadeve.

MojsterS

Majstr
10. sep 2007
1.359
211
63
Koliko časa izgubiš po forumih in spletnih stranek in kupovanju nekih vodic in tega bullshita za te zadeve, si računal?
Ali je to zastonj?
Pa po koliko časa stvar crkne in gre v smeti? Top eko.
Viledo imam verjetno že skoraj 10 let, pa zna biti, da bo še za deset let ok. Stala je pa 30 EUR. Se pravi toliko kot ena vodica za te vaše avtomate.
PS: Nimam nič proti temu, da jih imate. Samo včasih je fajn realno pogledati na te zadeve.
Ni treba posploševat. Tebi vzame kao 15 minut na teden, nekdo drug ima večjo hišo in mu vzame 1 uro na teden. Mogoče imajo živali in želijo bolj pogosto imeti čisto, torej bi raje pomivali 2x tedensko. To je že 2 uri na teden ali 8 ur na mesec, ki bi jih večina raje preživela kje drugje, kot z Viledo v roki. Oz. je vprašanje na koncu koliko je vreden tvoj čas.

• Všeč mi je
Reactions: vogel in PHOBiA

sad

Guru
24. avg 2007
23.072
11.886
113
Saj zato sem vprašal, koliko časa izgubite s temi igračkami? Ker vidim, da jim je treba vodice, pa krpice menjavati, itd. Ali je sploh kaj časovnega prihranka?
Če se da realno. Vključno s šljakanjem po spletu.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
55.803
7.469
113
Odvisno od modela, katerega imaš v mislih, tisti ki ima postajo za mokro/suho čiščenje?

MojsterS

Majstr
10. sep 2007
1.359
211
63
Saj zato sem vprašal, koliko časa izgubite s temi igračkami? Ker vidim, da jim je treba vodice, pa krpice menjavati, itd. Ali je sploh kaj časovnega prihranka?
Vodico dolijem 1x mesečno (minuta). Krpico menjam po potrebi vsake par mesecev 1x (minuta). Potrebno je doliti vodo v rezervoar in sprazniti polnega (1x teden 2 minuti). In pa občasno čiščenje postaje, predvsem sesalnega dela, ne pomivalnega, ta se pomiva sam. Aja za naročit novo vodico rabim minuto vsake pol leta.

Ne vem zakaj misliš, da si z Viledo nekaj več? Saj na šiht greš tudi lahko s konjem ali pa peš.

• Všeč mi je

damirj

Guru
9. maj 2012
6.034
2.813
113
1x na leto naročim krpe, detergent, krtače, filtri za prah v robotu, vrečka za prah v postaji za eno leto, v štartu sem približno ocenil koliko tega gre. za Dream L10 Ultra gre tega 30-40€ na leto. Vrteče krpe spiram z varkino v peni, ker edino ta res dobro očisti krpe, ali pa jih dam v pralni stroj. To naredim 1x na teden, vzame efektivno 2 minuti. Lase okoli krtač 1x na teden, spet mogoče 2 minuti. Dreame ima v posodici za prah mrežico, to spiham. Zelo droben prah se nabere na papirnatem filtru, tega bodisi operem ali pa spiham s kompresorjem. to vzame še največ časa. Kumulativno smo torej tam pri 15min tedensko. Ampak kot rečeno, si ne predstavljam, da bi samo 1x tedensko z viledo pobrisal, ker pes, otroci, mi naredimo kar štalo. Brisati bi moral vsaj 1x na dva dni, verjetno tudi vsak dan.

• Všeč mi je

Steve

Guru
13. avg 2007
10.531
2.720
113

Ti bom opisal kako izgleda to pri meni.

Kot prvo je treba vedeti, da je to igrača za brisanje, ki je uporabna samo občasno, kot dopolnitev.

Torej nalijem poln tank vode, brez nekih tekočin. Ker stvar je neučinkovita z ali brez dodatkov, zato se s tem ne ukvarjam.
Zmočim krpo, jo zmontiram gor, stisnem knof in se fooknem na kauč. Rit dvignem takrat, ko je treba krpo splaknit. Nove krpe pa kupujem točno tako pogosto kot ti vilede. Torej redko. V bistvu 1x do zdaj.

Za resno brisanje to ni, takrat je še vedno potrebna ročna telovadba.

• Všeč mi je