Robotski sesalci

sad

Guru
24. avg 2007
23.003
11.804
113
Ne vem zakaj misliš, da si z Viledo nekaj več? Saj na šiht greš tudi lahko s konjem ali pa peš.
Od kje si dobil vtis, da se imam za nekaj več?
Kot sem rekel, sem to vprašal, da vidim, če je sploh smiselno, da bi se šel igrati še s tem. Ker ročno pomivanje ni ravno nek vrhunec dneva. Če pa se moram še z eno igračko ukvarjati in je učinek 0, potem pa že raje pomivam.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
55.711
7.450
113
Odvisno kako umazana tla imaš. Če ti bo kak pes vletel in lepo blato prinesel poleg, potem ni drugo kot ročno. Če pa imaš za neko dnevno/tedensko vzdrževanje čistoče, so pa "igračke" čisto ok

• Všeč mi je
Reactions: sad

damirj

Guru
9. maj 2012
6.024
2.800
113
Od kje si dobil vtis, da se imam za nekaj več?
Kot sem rekel, sem to vprašal, da vidim, če je sploh smiselno, da bi se šel igrati še s tem. Ker ročno pomivanje ni ravno nek vrhunec dneva. Če pa se moram še z eno igračko ukvarjati in je učinek 0, potem pa že raje pomivam.
Kakorkoli obrneš, ti pomivalci sedaj so bolj tako, za mokro brisanje, da ni prahu. Z vrtečimi krtačami je sicer boljše kot prej, ko so vlačili mokro krpo zadaj in celo kak madež odstranijo, ni pa presežek. Čakamo naslednjo iteracijo, ko bodo imeli vrteče roler krtače in krpe, ki bodo tudi bolj pritiskale na površino in bo to res zribalo tla. Sicer Eufy S1 ima vrtečo roler krpo, ampak efekt je na nivoju vrtečih krp.

• Všeč mi je

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
55.711
7.450
113
Problem pri "tiščanju" ob tla je v teži napravice, ki je prelahka, da bi lahko ustvarila kakšno primerno silo pritiska.

ampak roko na srce, večina nas rabi itak samo za brisanje prahu...oz večina ljudi.

damirj

Guru
9. maj 2012
6.024
2.800
113
Če je le za brisanje prahu, zakaj potem ni dovolj sesalec?
Če misliš tega, ki ga ti porivaš na palci okoli, je končni efekt slabši kot če sesa neka napravica vsak dan 1x ali pa 2x ali še večkrat. Zjutraj poješ zajtrk pobrišeš drobine z mize, roboto jih posesa medtem ko si ti v službi in se ne sekiraš, da si jih z mize zabrisal na tla. Če sesaš samo 1x na teden ročno, potem tega ne počneš, ker bi konec tedna imel drobtin po tleh toliko, da še hoditi ne bi mogel :)

sad

Guru
24. avg 2007
23.003
11.804
113
Mislil sem robotski sesalec. Meni laufa 3x na teden in je več kot dovolj. Oz. verjetno preveč, bolj gre, da prah posesa.
Sicer bi se jaz vprašal, kdo pri normalnem zdravju briše drobtine z mize na tla. In potem hodi po njih in jih raznosi po celem stanovanju.
Potem verjamem, da potrebujete robote. A uporabljen WC papir tudi odvržeš zraven WCja?
Pa brez zamere.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
55.711
7.450
113
Če je le za brisanje prahu, zakaj potem ni dovolj sesalec?
Vseeno se manjša umazanija "zažre"...se lepo vidi ko nekdo naredi test..prvo gre z ročnim...potem vklopi sesalec, samo zračno sesanje, bo pobral nekaj kar je ročni "izpustil", potem pa še z mokro krpo preko, pa bo spet krpa nekaj pobrala...

amapk point teh napravic je da laufajo pogosto, preden nastane trdovratna umazanija.

ps, za tepihe pa skoraj ni...tam res rabiš globinskega :)

MojsterS

Majstr
10. sep 2007
1.339
182
63
Za moje pojme je robotski sesalec primeren za vsakodnevno sprehajanje ko te ni doma. Mi imamo psa, ki močno pušča dlako in brez takega sesalca bi z ročnim drgnili vsak dan. Robotski naredi "ok", še vedno pa vsaj 1x tedensko zagrabimo navaden sesalec, za tepihe pa sploh ni rešitve, kot ročni sesalec in drug nastavek, ki ven pobere marsikaj, kar robot ne bo nikoli. Aja, drugače se obnašamo kot, da sesalca ni, torej drobtine, itd. pospravljamo sproti, ne na tla. Mokro brisanje je nadgradnja sesalca, sploh za površine, ki to lahko prenesejo (oljen parket občasno, ploščice pogosto,...).

• Všeč mi je

damirj

Guru
9. maj 2012
6.024
2.800
113
Mislil sem robotski sesalec. Meni laufa 3x na teden in je več kot dovolj. Oz. verjetno preveč, bolj gre, da prah posesa.
Sicer bi se jaz vprašal, kdo pri normalnem zdravju briše drobtine z mize na tla. In potem hodi po njih in jih raznosi po celem stanovanju.
Potem verjamem, da potrebujete robote. A uporabljen WC papir tudi odvržeš zraven WCja?
Pa brez zamere.

Ni zamere. Velike drobtine seveda počistim in grejo v koš za smeti ali umivalnik ali kakorkoli že hočeš, drobne pa dvomim, da tudi ti vse poloviš in ti nobena ne pade na tla. Če ti jih sesalc ne posesa, ko si zdoma oz v službi, potem te to opravilo čaka ko prideš domov ali pa potrpiš in to delaš 1x tedensko.

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.686
1.586
113
Pa se vam da ukvarjati s temi tekočinami in vsem ostalim sranjem?
Jaz imam robota, ki posesa, da mi ni treba vsak dan sesati, tistih enkrat tedensko pa brez težav pomijem sam z Viledo. Traja nekje 15min.
A je manj zaj... s temi roboti?

Odvisno spet. S 3 otroki verjemi, da mi ji za sesati vsakodnevno niti za pomivanje tal, ki so rabile le to vsaj na 3 dni. Pa nimamo pujsov. Pac 3 otroci, 5 ljudi.

Kako delo pa mam z robotom, napram sesanju in pranju tal? Ponoci, ko spimo, gre sesat in prat. Nato, ko so otroci v soli/vrtcu, gre se v sobe.

Odlijem umazano vodo iz baze, dolijem svezo. Enkrat na dva dni. 1 minuta. Ce se zadere, da je potrebno pocistit kake senzorje ali kamero, pobrisem s krpo. 15 sekund.

Zgoraj berem, da mocite krpe za robote? Kaj je to za robotov? Moj namoci krpo sam, napolni si tank sam, dopolni si sam, krpo opere sam in posusi sam. Preverjetno krpa ne smrdi. Dejansko pomije tako dobro, da zdaj gremo s parnim enkrat tedensko in je to to. Nogavice so ciste.

Meni na pamet ne pride, da bi vse to delal rocno. Smo bili en cas brez robota, ker je prejsnjemu baterija sla rakom zvizgat, pa 8 let star je bil ali koliko. Muka.

Pomivanje z viledo? Da, smo delali. Hisa je dvonadstropna. Prej je treba posesat. Pa vodo je treba vmes menjat. Veckrat. Drugace pomivas z umazano. Pa treba je it po stvar, nalit vodo, detergent, izlit vodo, pospravit, umit posodo. Ni zdaj to zadeva primi, malo pomahaj in pospravi.

In ni isto, ce mas 200m2 ali pa 30m2.

• Všeč mi je
Reactions: vogel in sad

sad

Guru
24. avg 2007
23.003
11.804
113
Ni zamere. Velike drobtine seveda počistim in grejo v koš za smeti ali umivalnik ali kakorkoli že hočeš, drobne pa dvomim, da tudi ti vse poloviš in ti nobena ne pade na tla. Če ti jih sesalc ne posesa, ko si zdoma oz v službi, potem te to opravilo čaka ko prideš domov ali pa potrpiš in to delaš 1x tedensko.
Ne samo jaz, ampak tudi froci znajo pobrisati drobtine, brez da gre kaj po tleh. Skrivnost je v mokri Viledi. ;)
Seveda, ne tisti za po tleh. :valjamse:

Hvala vsem za odgovore. Glede na to, da živali nimamo, froci so pa tudi že večji in poskrbijo za osnovno higieno, bom potem kar ostal na robotu za sesanje ;).
Morda ga kdaj v prihodnje zamenjam.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.524
2.717
113
Odvisno spet. S 3 otroki verjemi, da mi ji za sesati vsakodnevno niti za pomivanje tal, ki so rabile le to vsaj na 3 dni. Pa nimamo pujsov. Pac 3 otroci, 5 ljudi.

Kako delo pa mam z robotom, napram sesanju in pranju tal? Ponoci, ko spimo, gre sesat in prat. Nato, ko so otroci v soli/vrtcu, gre se v sobe.

Odlijem umazano vodo iz baze, dolijem svezo. Enkrat na dva dni. 1 minuta. Ce se zadere, da je potrebno pocistit kake senzorje ali kamero, pobrisem s krpo. 15 sekund.

Zgoraj berem, da mocite krpe za robote? Kaj je to za robotov? Moj namoci krpo sam, napolni si tank sam, dopolni si sam, krpo opere sam in posusi sam. Preverjetno krpa ne smrdi. Dejansko pomije tako dobro, da zdaj gremo s parnim enkrat tedensko in je to to. Nogavice so ciste.

Meni na pamet ne pride, da bi vse to delal rocno. Smo bili en cas brez robota, ker je prejsnjemu baterija sla rakom zvizgat, pa 8 let star je bil ali koliko. Muka.

Pomivanje z viledo? Da, smo delali. Hisa je dvonadstropna. Prej je treba posesat. Pa vodo je treba vmes menjat. Veckrat. Drugace pomivas z umazano. Pa treba je it po stvar, nalit vodo, detergent, izlit vodo, pospravit, umit posodo. Ni zdaj to zadeva primi, malo pomahaj in pospravi.

In ni isto, ce mas 200m2 ali pa 30m2.

Verjetno nisi ugotovil, da primerjava teče ves čas vileda vs robot brez postaje?

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.686
1.586
113
Nisem, priznam.

Ampak.. ce se sprasuje, kako se nam da brskat po spletu in nabavljat tekocine (cistila -baza)?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
55.711
7.450
113
Preko alija se naroci 100 krp za 20€ pa je mir ua celo dobo sesalca :) par minutk dela

raners

Guru
4. mar 2008
3.013
559
113
Ti roboti s samočistilnimi postajami res delujejo dobro.. ;) Npr.: posušeni blatni madež, kjer so bili mokri čevlji zdaj od snega, brez problema pobriše.. Prednost teh sesalcev je res v tem, da tik pred pomivanjem tal posesajo prah in je rezultat res dober.. Mi npr.: v kuhinji, kjer je kak posušen madež, samo tisti madež z mokro coto v bistvu razmažeš (nič nekaj lepo) in potem robota prek.. In robotek res lepo sčisti.. Bi si upal trdit, da lepše, kot nekdo na roke.. Ker na roke določena svinjarija (prah, lasje, ipd.) pade dol iz cote in potem ostane tam.. In tudi s coto je malokdo tako natančen, da pobriše res vsak cm2, kar robotek uspe... ;) In npr.: po kakem obisku samo klikneš in pomije (in posesa) predsobo.. ali okoli mize.. itd.. Ne rabiš si nalivat vode, pa čistila, pa.... Samo klikneš in je lepo pomito..

Vglavnem, res dobro opravi svoje delo.. ;) Sem tudi sam bil dolgo proti tem stvarem, ampak res dobro počistijo.. ;) Tiste vode v vedru pa že zamenjaš ko imaš čas in ti je.. ;)

Trenutno npr.: odlična cena za Dreame L20 Ultra.. ;)