Jaz tole in je ok.Katere tekocine uporabljate za bazo? Misljeno je tista posoda z milom, s katerim potem pere vrtljive blazinice. Renomirane znamke (dreame, roborock..) so malo nerazumljivo drage.
Je tako.urby20, to uporabljaš za Dreame X40, v posodici za čistilo?
PHOBia, če imaš Dreame, tale trenutno ni bistveno dražji od zgoraj omenjenega (se pa najdejo tudi ponudbe za precej višjo ceno):
Poglej priponko 103201
Aja, pa zdaj mi je uspelo ga spraviti tudi pod sedežno (sem na zemljevidu označil t.i. nižje ležeče območje - kjer deluje s spuščeno glavo).
Ni treba posploševat. Tebi vzame kao 15 minut na teden, nekdo drug ima večjo hišo in mu vzame 1 uro na teden. Mogoče imajo živali in želijo bolj pogosto imeti čisto, torej bi raje pomivali 2x tedensko. To je že 2 uri na teden ali 8 ur na mesec, ki bi jih večina raje preživela kje drugje, kot z Viledo v roki. Oz. je vprašanje na koncu koliko je vreden tvoj čas.Koliko časa izgubiš po forumih in spletnih stranek in kupovanju nekih vodic in tega bullshita za te zadeve, si računal?
Ali je to zastonj?
Pa po koliko časa stvar crkne in gre v smeti? Top eko.
Viledo imam verjetno že skoraj 10 let, pa zna biti, da bo še za deset let ok. Stala je pa 30 EUR. Se pravi toliko kot ena vodica za te vaše avtomate.
PS: Nimam nič proti temu, da jih imate. Samo včasih je fajn realno pogledati na te zadeve.
Vodico dolijem 1x mesečno (minuta). Krpico menjam po potrebi vsake par mesecev 1x (minuta). Potrebno je doliti vodo v rezervoar in sprazniti polnega (1x teden 2 minuti). In pa občasno čiščenje postaje, predvsem sesalnega dela, ne pomivalnega, ta se pomiva sam. Aja za naročit novo vodico rabim minuto vsake pol leta.Saj zato sem vprašal, koliko časa izgubite s temi igračkami? Ker vidim, da jim je treba vodice, pa krpice menjavati, itd. Ali je sploh kaj časovnega prihranka?
Če se da realno. Vključno s šljakanjem po spletu.
1x na leto naročim krpe, detergent, krtače, filtri za prah v robotu, vrečka za prah v postaji za eno leto, v štartu sem približno ocenil koliko tega gre. za Dream L10 Ultra gre tega 30-40€ na leto. Vrteče krpe spiram z varkino v peni, ker edino ta res dobro očisti krpe, ali pa jih dam v pralni stroj. To naredim 1x na teden, vzame efektivno 2 minuti. Lase okoli krtač 1x na teden, spet mogoče 2 minuti. Dreame ima v posodici za prah mrežico, to spiham. Zelo droben prah se nabere na papirnatem filtru, tega bodisi operem ali pa spiham s kompresorjem. to vzame še največ časa. Kumulativno smo torej tam pri 15min tedensko. Ampak kot rečeno, si ne predstavljam, da bi samo 1x tedensko z viledo pobrisal, ker pes, otroci, mi naredimo kar štalo. Brisati bi moral vsaj 1x na dva dni, verjetno tudi vsak dan.Saj zato sem vprašal, koliko časa izgubite s temi igračkami? Ker vidim, da jim je treba vodice, pa krpice menjavati, itd. Ali je sploh kaj časovnega prihranka?
Saj zato sem vprašal, koliko časa izgubite s temi igračkami? Ker vidim, da jim je treba vodice, pa krpice menjavati, itd. Ali je sploh kaj časovnega prihranka?