POP TV in Kanal A bosta plačljiva

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.115
2.464
113
Žal EVO tv pri nas ne dela, če nimaš nekoga na hrvaškem, kamor bi pošiljali položnice. Pri nas je v zraku kakih 80 kanalov vse skupaj.
 

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.192
3.821
113
ksz...

Tole z Planet TV ne bo šlo. Imajo namreč samo en kanal, tako da ne morejo izsiljevati, poleg tega so dokaj minoren igralec na sceni. Operaterji si bodo tako lahko brez težav privoščili da jih dajo ven.
 

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
3.959
321
83
www.svetidej.com
POP TV IZGUBIL 15 ODSTOTKOV GLEDALCEV, GLEDANOST PA SE MU JE ČUDEŽNO POVEČALA
http://www.topnews.si/2017/02/...dezno-povecala/

Citat:
Čarovnija, ki si jo je privoščila AGB NIelsen – podjetje, ki v Sloveniji edino meri gledanost slovenskih televizij, je vredna pozornosti, saj se je ne bi sramoval niti legendarni čarodej David Copperfield.
Čeprav je doseg gledalcev Pop TV-ja (RCH – doseg) z 19. januarjem padel za 15 %, se je nato v enem mesecu po izklopu iz prizemne televizije oziroma sobnih in strešnih anten, čudežno dvignil za 5 odstotkov. Zanimivo je, da je to točni procent, ki ga je pred meseci napovedal programski direktor POP TV Branko Čakarmiš in sicer padec števila gledalcev za 10 odstotkov. Če verjamemo podatkom, lahko pet odstotno povečanje pripišemo deležu gledalcev, ki so prešli iz sobnih anten bodisi na satelitski priključek ali k kabelskim operaterjem.
Zdaj pa čarovnija. Kljub temu, da se je POP TV-ju zmanjšal doseg do – po konzervativnih ocenah za okoli 250.000 priključkov – se je delež gledalcev čudežno v enem mesecu povečal za kar fantastičnih 22 odstotkov. AGB Nielsen je torej pričaral v mesecu dni neverjetno povečanje gledanosti programa Pop-TV.

Citat:
Glede meritev AGB-ja pa sledeče: čeprav so na Popu in Telemachu delali nenormalno obsežno kampanjo za Total tv, naj bi po neuradnih informacijah, samo štiri meritvene škatle od nekaj manj kot 400 merilnih mest prešle na satelit ali ip priključek. Od 64 merilnih mest, ki so bile distribuirane v antenska gospodinjstva AGB-ja, torej samo štiri. Za konec še basen. Hic Rhodus, hic salta – Tu je Rodos, tu skoči, kar pomeni: Pokaži tukaj na mestu, kaj znaš in kaj zmoreš. Hic Rhodus, hic salta izvira iz Ezopove bani o peterobojcu, ki se je stalno hvalisal s svojimi izvrstnimi rezultati v skoku v daljavo, na gršem otoku Rodus, Ko je tistim, ki so ga slišali, bilo dovolj njegovega hvaljenja, so od njega zahtevali, da pred njimi pokaže česa je sposoben. Vse Ezpove basni imajo sporočilo. Sporočilo te je, da se ni dobro preveč hvaliti.
 

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.192
3.821
113
Citat:
Uporabnik Mobisux pravi:
Si prebral obvestilo? Govorijo o treh programih ...

Seveda sem prebral obvestilo. Govorim o tem, kaj bi gledalci izgubili od sedanje ponudbe, če operater ne bi vzel posla z Planet TV. Planet dela to narobe: najprej bi moral nove programe predstaviti in ljudi navaditi nanju in potem postaviti ultimat. Tako da bo samo neka obljuba "kaj bo" in bo konkurirala z recimo HBO in podobnimi.
 

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.471
356
83
Plaz se usuje, ko nekdo uspe. Folk je odvisen od TV. Vsaj tolikšen del, da se lahko gredo brezskrbno dražiti; eni od žajfnic drugi od fuzbala...
 

Cash

Guru
19. avg 2007
8.070
981
113
Jst sploh ne gledam TV-ja. Če se ga lotim zvečer, takoj zaspim na kavču, tako, da se bom sedaj odjavil od TV programov. Bi imel samo mobilni internet, pa mi meša štrene samo Youtube, ker pobere ful podatkov in bi takoj šel čez. Programe bom pa odjavil, ker jih ne gledamo sploh.
 

Mobisux

Pripravnik
18. avg 2007
456
0
16
Citat:
Uporabnik Cash pravi:
Jst sploh ne gledam TV-ja. Če se ga lotim zvečer, takoj zaspim na kavču, tako, da se bom sedaj odjavil od TV programov. Bi imel samo mobilni internet, pa mi meša štrene samo Youtube, ker pobere ful podatkov in bi takoj šel čez. Programe bom pa odjavil, ker jih ne gledamo sploh.

Mi, mi, mi, mi ....
stupid-1.gif
 

Cash

Guru
19. avg 2007
8.070
981
113
Kaj ti ni jasno?

***ant, si bom pogledal. Čeprav vztrajam pri Mobitelu zaradi dobrega signala. Hvala
zmaga.gif
 
Nazadnje urejeno:

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
3.959
321
83
www.svetidej.com
Draži tudi United Media (Telemach)
http://www.topnews.si/2017/02/...v-united-media/

Citat:
V kolikor upoštevamo, da bo paket Pro Plusa stal 5 evrov, Planeta 1,60 in če k temu prištejemo še 18 športnih in ostalih kanalov United Groupe Dragana Šolaka, lahko odjemalci na položnicah v naslednjih mesecih in letih sukcesivno pričakujejo podražitve vsaj za 10 evrov čez palec. Glede na to, da so kabelski operaterji ceno pro Plusovih kanalov že vkalkulirali v ceno položnic, lahko pričakujemo podražitve tudi zaradi drugih kanalov, ki bodo odslej plačljivi ali športnih kanalov, ki so se podražili.

Torej če se podraži za 10 €/mesec * 12 mesecev = 120 €. Koliko je to pirov?
evil.gif