Idiotizmi 4. Janševe vlade

jello

Guru
22. sep 2008
11.766
4.923
113
Nič se ne sprenevedam. To kar je Slovenija dala čez, kar se ilegalcev tiče, ni nič v primerjavi s tujino. Poanta se pa ne skriva v prehajanju ampak v dolgoročni nastanitvi kar je veliko bolj problematična zadeva tako na lokalnem kot tudi na državnem nivoju. Mi smo na srečo zaenkrat zgolj tranzicijska država in ne ena od ciljnih.
Oprosti ker ponavljam, ampak takšne modrosti resnično ne moram da ne bi. Vsi ki pridejo spizdijo ven še hitreje kot so prišli (tranzicijska država, opa zaenkrat!), ampak mi se moramo dret repatriacija ker je dolgoročna nastanitev veliko bolj problematična tako na lokalnem kot državnem nivoju.

Zakaj ne greš v politiko?

Daniel

Guru
21. dec 2007
8.996
6.966
113
Nastanitveni, na sejmišču so bili. Kakšno vezo ima to s tvojim kolegom, mi pa ni čisto jasno.
Recimo, da nakazuje na tip oseb z izjemnim čutom za to, da je treba vsem pomagati, s čimer ni sicer nič narobe (četudi dotične osebe izkoriščajo ta tvoj čut "marije tolažnice", da se priklopijo na EU socialo ), je pa problem, če ob tem nimaš čuta za to, da bi plačal vse davke ali pa te bolj ali manj celo življenje preživlja država in vsakič dobiš oceno "odlično".

Daniel

Guru
21. dec 2007
8.996
6.966
113
Oprosti ker ponavljam, ampak takšne modrosti resnično ne moram da ne bi. Vsi ki pridejo spizdijo ven še hitreje kot so prišli (tranzicijska država, opa zaenkrat!), ampak mi se moramo dret repatriacija ker je dolgoročna nastanitev veliko bolj problematična tako na lokalnem kot državnem nivoju.

Kako dolgo še torej tranzicijska glede na to, da se v DE dogajajo masovna odpuščanja?

Vprašanje št.2, kdo bo dal denar za vzdrževanje vseh teh oseb na stroških EU nivoja?

• Všeč mi je
Reactions: 8888

piagolo

Guru
22. nov 2009
8.802
4.912
113

Mi se trudimo te ilegalne migrante zadržati pa nam jih uni z repatriacijo odganjajo.

• Objave ne odobravam
Reactions: aljoman

frodoo

Fizikalc
16. maj 2026
414
165
43
Recimo, da nakazuje na tip oseb z izjemnim čutom za to, da je treba vsem pomagati, s čimer ni sicer nič narobe (četudi dotične osebe izkoriščajo ta tvoj čut "marije tolažnice", da se priklopijo na EU socialo ), je pa problem, če ob tem nimaš čuta za to, da bi plačal vse davke ali pa te bolj ali manj celo življenje preživlja država in vsakič dobiš oceno "odlično".
To pa razčisti s tvojim frendom. Jaz zagovarjam davke in jih plačujem.

Daniel

Guru
21. dec 2007
8.996
6.966
113
To pa razčisti s tvojim frendom. Jaz zagovarjam davke in jih plačujem.
Vsi niso "ti" . Sicer ugibam ampak upal bi si trditi da jih je veliko s takim čutom ljudje, ki jih bolj ali manj preko služb ali takih in drugačnih NVOjev vzdržuje mama država. Iz gospodarstva kjer si je treba spoštovanje in mesečni prihodek dejansko merljivo zaslužiti boš težko našel take ljudi, ki lahko dneve prebijejo v "dobrodelnih" službah za oskrbo migrantov.

Ali v primeru dotične osebe, je sicer res rad pomagal migrantom (kar je spoštovanja vredno, če zanemarimo dejstvo, da niso vsi prišli sem z dobrimi nameni izboljšati eu), je pa tu in tam pozabil izdati kakšen račun za storitev, ker se mu pač ni zdelo potrebno plačati vseh davkov. Ni pa nikoli delal v JS, verjetno pa jih je veliko v teh "registracijskih centrih" bolj ali manj službeno povezanih z JS.

frodoo

Fizikalc
16. maj 2026
414
165
43
Lej, kaj jaz delam čez vikend ali pa med dopustom je moja stvar. Volontiranje preko karitasa ali drugih humanitarnih organizacij v centru je pomenilo zastojn delo, bilo nas je cel kup in nihče za svoje delo ni nikomur izdal računa ali prejel plačila, smo pa iz lastnega denarja kupovali hrano za dojenčke in osnovne higienske pripomočke. In nosili obleko in spalke beguncem. Temu se reče prostovoljstvo. Če sploh zmorete razumeti.

B81

22. jul 2007
40.647
13.170
113
Kdorkoli že lima to sranje po Radgoni, ja, jaz ga trgam dol. Lahko pa greš delat dve smeni za minimalca v Arcont ali Panvito, pa ne boš rabil pošiljati domov Nepalcev, Indijcev in ostalih tujcev ki delajo za nas.
torej se ti postavljaš nad pravico tistega, ki je plakat nalepil. S kakšno pravico, poštenjak? :evil: