Za minimalca ne delajo!Ko Indijcem odštejejo nastanitev, koliko jim ostane?
A naši pa nimajo najemnin in vrtca itd....
Saj ne da se ne strinjam da so plače prenizke.
Tega je kriva država bruto/neto
Za minimalca ne delajo!Ko Indijcem odštejejo nastanitev, koliko jim ostane?
Bravo če ne. Pa imajo Indijci iste plače kot naši? Davka plačajo več, zato dobijo nižji neto, to vemo.Za minimalca ne delajo!
A naši pa nimajo najemnin in vrtca itd....
Saj ne da se ne strinjam da so plače prenizke.
Tega je kriva država bruto/neto
Če mene vprašaš ne vem v €.Bravo če ne. Pa imajo Indijci iste plače kot naši? Davka plačajo več, zato dobijo nižji neto, to vemo.
Zakaj ne smejo?Če mene vprašaš ne vem v €.
Vem samo da bi rade volje delali več ur za več €€€ vendar ne smejo.
Mi smo država Mesecevih idiotov
Ni res. Dovoljene nadure določa ZDR, ne Mesec,Zaradi meseca. In ne polnega
ja, ... njegovi starši so bili podplačani tujci, "ki so jih kar vozili v Slovenijo".Goran Lukić je rojen v Sloveniji.
V Jugoslaviji?ja, ... njegovi starši so bili podplačani tujci.
Ne moreš. Tudi tam so omejene, sicer manj kot v Slo, ampak so.Zakon je butast, predvsem za delavce migrante, ki se potikajo po mestu namesto po fabriki.
Zakaj v A lahko delaš koliko te je volja?
Nič se ne sprenevedam. To kar je Slovenija dala čez, kar se ilegalcev tiče, ni nič v primerjavi s tujino. Poanta se pa ne skriva v prehajanju ampak v dolgoročni nastanitvi kar je veliko bolj problematična zadeva tako na lokalnem kot tudi na državnem nivoju. Mi smo na srečo zaenkrat zgolj tranzicijska država in ne ena od ciljnih.A se lahko še bolj sprenevedaš? Ob migrantskem valu je bil v Radgoni nastanitveni center in dnevno smo pohendlali tudi 1500 in več beguncev. Sami in peš so hodili iz sejmišča čez mejo v Avstrijo. Vem kako je bilo, čez vikende smo hodili volontirat tudi tisti ki ne živimo več v Radgoni.
Ja, za avstrijce. Uradno tudi za migrante, samo se večinoma v manjših firmah, požvižgajo na toNe moreš. Tudi tam so omejene, sicer manj kot v Slo, ampak so.
Nastanitveni ali registracijski? Poznam enega, ki se je sila navduševal nad temi centri. Ko se je ta hype nehal je postal podjetnik, vmes ga je parkrat rubila davčna, ker je on bolj na easy in podobne fore. Sicer sposoben človek samo to, da je treba davke redno plačevati za vse svoje življenjske odločitve mu ni ravno najbolj domača.A se lahko še bolj sprenevedaš? Ob migrantskem valu je bil v Radgoni nastanitveni center in dnevno smo pohendlali tudi 1500 in več beguncev. Sami in peš so hodili iz sejmišča čez mejo v Avstrijo. Vem kako je bilo, čez vikende smo hodili volontirat tudi tisti ki ne živimo več v Radgoni.
Nastanitveni, na sejmišču so bili. Kakšno vezo ima to s tvojim kolegom, mi pa ni čisto jasno.Nastanitveni ali registracijski? Poznam enega, ki se je sila navduševal nad temi centri. Ko se je ta hype nehal je postal podjetnik, vmes ga je parkrat rubila davčna, ker je on bolj na easy in podobne fore. Sicer sposoben človek samo to, da je treba davke redno plačevati za vse svoje življenjske odločitve mu ni ravno najbolj domača.
Niso pod isto delovno zakonodajo?Ja, za avstrijce. Uradno tudi za migrante, samo se večinoma v manjših firmah, požvižgajo na to
Lej, odpri stran iz nalepk ki jih trgam dol. Pa saj verjetno zadevo itak poznaš, zato mi tudi pridno nabijaš minus točke.Nič se ne sprenevedam. To kar je Slovenija dala čez, kar se ilegalcev tiče, ni nič v primerjavi s tujino. Poanta se pa ne skriva v prehajanju ampak v dolgoročni nastanitvi kar je veliko bolj problematična zadeva tako na lokalnem kot tudi na državnem nivoju. Mi smo na srečo zaenkrat zgolj tranzicijska država in ne ena od ciljnih.
Pa še voliti ne smejo na lokalnih volitvah, ja.Bravo če ne. Pa imajo Indijci iste plače kot naši? Davka plačajo več, zato dobijo nižji neto, to vemo.
So ja, samo...Niso pod isto delovno zakonodajo?
Dani z Aženec je dnevni migrant in se vozi delat v AT. Dani dela več nadur kot bi smel. Kaj če ga dobijo?So ja, samo...
Misliš da nakladam? Poznaš pojem davčni rezident in kakšni so pogoji za pridobitev statusa?Pa še voliti ne smejo na lokalnih volitvah, ja.