Dezinfekcija klime

luka51

Guru
16. avg 2007
15.596
6.921
113
kak maš v zraku neko maščobo ga samo voda ne sčisti 100% ,je treba še mehansko malo pomagat.

• Všeč mi je
Reactions: igi

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
18.814
6.945
113
Star kinez iz 2013 (Gree) ima na daljincu komando x-fan (1x pritisneš in ostane aktivna, dokler ne crkne baterija na daljincu), bojda imajo tudi nekaj podobnega pri Sinclair, Cooper Hunter itd....

Vaši super duper Japonci tega nimajo ?

Podobne metode se poslužujem pri avto klimo, tam je občasno kak km pred ciljem prej ugasniti, da se kanali posušijo in posledično naslednjih nič ne smrdi.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
18.814
6.945
113
Obujam temo, ker nam je začelo iz klime smrdet.. In ker nebi čakal na klima mojstre, bi kr tu vprašal, če se dela to tako, kot mi je predlagal AI.. :cool:

Torej čiščenje (dezinfekcijo) notranje enote klime bi se lotil na naslednji način:
  1. najprej bi odstranil filtre in jih najprej posesal in nato spihal s kompresorjem
  2. na hladilna rebra bi našprical tole: Zep Zepynamic A (AI pravi, da je to odličen sprej, namenjen tudi za bolnišnice)
  3. potem bi pustil delovati vse skupaj kakih 20 min
  4. nato bi dal nazaj filtre in zaprl pokrov
  5. in nato zagnal klimo na največjo moč gretja za 20 minut (pri odprtih oknih) (da bi se vse vredu posušilo)
Je to pravilen vrstni red in postopek?
Ima mogoče kdo kakšen boljši predlog za dezinfekcijski sprej?
Ima kdo mogoče kak dobre youtube video, ki prikazuje dezinfekcijo klim? Ogromno jih prikazuje, kako razstavijo okvir klime..
Klima ugasnjena, elektrika izštekana!

Pri
1.) bi jaz tako, posesal, namočil mešanica voda + asepsol (ali kaj podobnega), nato spihaj in daj za 1 uro na toplo/prepišno lego v senci.

2.) odpri/odstrani loputo na notranji enoti, da dosežeš ventilator
nato ista mešanica + tanek čopič plus nekaj časa, in očistiš ventilator.

Postopek razdiranja notranje enote, da jo lahko operete pod tlakom ni za vsakega, poleg tega je ene modele lažje razdreti kot druge.

Klime v avtu še v življenju nisem ugasnil. Še nobena ni smrdela.
Tebi gre tudi xantia 300 na uro.
Ni jih veliko, ampak so.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
18.814
6.945
113
Pri bimerju, potem ko ugasneš motor, dela ventilator klime še nekaj časa ali kako imajo rešen problem? Ker fiziki je vseeno, kaj piše na vozilu.

raners

Guru
4. mar 2008
3.056
623
113
Jaz sem imel ta sprej, ki ima cevko in na koncu tako razpršilo, da šprica na vse strani in sem tudi v valju pošprical..

Nekje sem prebral, da imajo nekatere klime funkcijo, da po hlajenju "posušijo" klimo (da ko ugasneš hlajenje, klim še par minut laufa in kao posuši notranjost).. Imajo to tudi klime Mitsubishi (stara kakih 10 let)?

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.763
1.651
113
Poglej video na youtubu, kako se razmontira klima, ki jo imas. Jaz sem mojo razmontiral, odnesel ven, posprical s sprejem, spral. Celotno enoto opral (plastike) in je kot nova, instantno je vonj izginil.

Ko sem sprical skozi reze na ta "ventilator", ni bilo popolnoma ok.

Imam tudi tisto vreco, ki se obesi na klimo, da jo lahko peres pod tekoco vodo. Naceloma pospricas s sprejem, malo pocakas in speres.

• Všeč mi je
Reactions: igi

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.763
1.651
113
Jaz sem imel ta sprej, ki ima cevko in na koncu tako razpršilo, da šprica na vse strani in sem tudi v valju pošprical..

Nekje sem prebral, da imajo nekatere klime funkcijo, da po hlajenju "posušijo" klimo (da ko ugasneš hlajenje, klim še par minut laufa in kao posuši notranjost).. Imajo to tudi klime Mitsubishi (stara kakih 10 let)?

To ma moja samsung ja, ko ugasnes, se vedno piha nekaj casa, dokler se ne posusi oz porabi plina verjetno. Steje od 1-100. Vseeno pa se je v 3 letih nabralo sranje gor.

luka51

Guru
16. avg 2007
15.596
6.921
113
Kaj pa če malo razmisliš? Je to opcija v tvoji glavi? Zakaj, tistim, ki jo izklapljamo malo pred koncem vožnje ne smrdi?
Saj ni treba dosti, malo samo pomisli, kaj bi lahko vplivalo na to.