Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.149
4.120
113
Od tretje minute naprej je zanimivo in potrjuje to, da je okuzenost veliko vecja, kot se domneva:

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.149
4.120
113
Naj se ze zacne testuranja na proti telesa. Samo tako bomo vedeli, kje smo.

Se da to kje kupiti online?

• Všeč mi je
Reactions: navlixx

dentex

Guru
20. sep 2007
2.785
828
113
Naj se ze zacne testuranja na proti telesa. Samo tako bomo vedeli, kje smo.

Se da to kje kupiti online?
Da amazon pa.....
problem je tudi to če mu je za verjeti, saj gre za test elisa o katerem sva z shiftom razpravljala, za katerega je pa že v osnovi dokazano, da ima 33% napako, plus to, da so to testi za domačo uporabo, kjer fizično prakrično ne moreš reklamirati za napako, tako bi rekel krasna molža denarja iz tvojega žepa.
Gredo pa raziskave v zanimivi smeri, glede uporabe predihavanj in raspiratorjev. Če je vse res naj bi odkrili kaj viru naredi v krvi in zakaj je tako velika smrtnost med tistimi na predihavanju (aktivnem)
Pa še na darjan ja pa ne samo statini pa še ach pa...... ni problem v tabletih problemi so drugje, kdo jih sme , kdo jih mora
Ker razni prestrašenčki kar kličejo pa težijo po lekarnah pa mahajo z denarjem dajte nam antibijotike jih bomo preventivno jemal, smo na yutubu pa na fb ju prebral da jih je treba preventivno jemat, da preprečiš da virusna pljučnica preidve v bakterijsko.
Ravno tako je igranje z visokimi dozami A, C, D vitamina je nevarno

• Všeč mi je
Reactions: navlixx in AndY1

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.249
3.611
113
Marlbor
Splošno vprašanje? Kaj je s tem kvasom, da ga ni za dobit, nekje sem imel v spominu, da je kvas takorekoč odpadek v pivovarstvu. A ni možno v treh tednih zrihtat kvasa (proizvodnja in dobava). Če ga ljudje toliko rabijo, saj so trgovine za to da poberejo denar? Kje je pravzaprav problem?
Do 10.ure ga folk pokupi. Še takrat ko ni bilo omejitve, da do 10.ure lahko nakupujejo le penzionisti, sem videl kako folk kupije za kvas. Pol kilograma kvasa jaz ne porabim celo leto, eni pa ga očitno v 10 dneh, kolikor je rok trajanja.

jekleni

Guru
1. avg 2007
2.562
870
113
Nope, rasa je pac lena, velikokrat pa tudi moznosti ni... morali bi imeti kot vcasih kitajci, omejeno stevilo otrok. Bi se hitro porihtalo, pa se svet bi milijarde prisparal.
Za rasizem malega ćloveka je vsak izgovor dober.
Seveda, da so Afriko kolonizirali bistveno bolj agresivni (če bi se to zgodilo nam, bi rekli barbarski, podivjani, nečloveški; tako rečemo razsvetljeni in tehnično superiorni) evropejci, ki so uničili vso obstoječo družbeno strukturo in jo nadomestili s tako, prilagojeno evropejcem - ki še pri nas komaj funkcionira, tam je pa pač popolnoma neprilagojena; da so potem formalno šli, se pa vse bivše in nove kolonialne sile uspešno prizadevajo ohraniti obstoječe stanje, ker se za stisko in trpljenjem teh ljudi obračajo dovolj veliki denarji... to ne igra nobene vloge.
Tudi pomoč, ki jo dobijo, gre, kot si lahko ogledaš pred svojim pragom, kamrkoli, delček morda celo pomaga. Večina pa je namenjena tistim, ki pomagajo, in tistim, ki so pri koritu.
O tem, da je Afrika kar velika in niso vse države polomija, niti ne bi, ker je žal res večina upravičeno bolj na slabem glasu.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.149
4.120
113
Gredo pa raziskave v zanimivi smeri, glede uporabe predihavanj in raspiratorjev. Če je vse res naj bi odkrili kaj viru naredi v krvi in zakaj je tako velika smrtnost med tistimi na predihavanju (aktivnem)
Zanimivo. Torej dejansko zna biti nekaj na tem, da pacientom skodujejo predihavanja, kar sem ze zasledil.

Ker ce to drzi, kaj iz tega lahko sledi? Da je popolnoma mozno, da je virus ze naredil en krog cez populacijo in da takrat ni bil zaznan, ker so ga ljudje preboleli 'na nogah' in da je smrtnost tako narastla sele ob intervenciji predihavanj.

Se strinjas ali razmisljam napacno?

Nazadnje urejeno:

dentex

Guru
20. sep 2007
2.785
828
113
Zanimivo. Torej dejansko zna biti nekaj na tem, da pacientom skodujejo predihavanja, kar sem ze zasledil.

Ker ce to drzi, kaj iz tega lahko sledi? Da je popolnoma mozno, da je virus ze naredil en krog cez populacijo in da takrat ni bil zaznan, ker so ga ljudje preboleli 'na nogah' in da je smrtnost tako narastla sele ob intervenciji predihavanj.

Se strinjas ali razmisljam napacno?
Andy tole sem dobil od kolegice iz NHS jemljitemz rezervo je pa vseeno za predebatirat in za raziskat mogoče še shift kej pove

pa še tole

dentex

Guru
20. sep 2007
2.785
828
113
AndY1 čisto možno je da je že prej haral samo enačiti RSV pa tole je bikov kakec. Zadeva se obnaša drugače, prve analize zdaj kažejo da je naokoli že verzija 3in možno 4 ni še uradno
Govoril z kolegom, ki je trener kitajske reprezentance in živi že leto tam. Ko so se vračali iz kanade kjer bi moralo biti svetovno prvenstvo prejšnji mesec, drugače živijo v Harbinu in Pekingu, so letalo z potniki, enostavno zapakirali in preusmerili, ter jih karantenizirali na mongolsko kitajski meji, za mesec in pol.
Jemljejo kitajčki tole kar resno tudi oni so fajn presrani še zmeraj.

• Všeč mi je

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.149
4.120
113
Zanimivo! Hvala za vse informacije! :zmaga:

Pri tem virusu je očitno res potrebno razmišljati out of the box. Držim pesti, da ko ga razvozlajo, da virus ne bo več tak uga buga in da lahko normalno nadaljujemo z življenjem.

• Všeč mi je
Reactions: Matey

dentex

Guru
20. sep 2007
2.785
828
113
Zanimivo! Hvala za vse informacije! :zmaga:

Pri tem virusu je očitno res potrebno razmišljati out of the box. Držim pesti, da ko ga razvozlajo, da virus ne bo več tak uga buga in da lahko normalno nadaljujemo z življenjem.
Kle je treba gledat mnogo širše, že če gledaš zakaj zdravila kot so antimalariki pa zdravila proti artritisu.
Kot so že pri malariji pogruntal eni dol v afriki niso zboleli pol so pa našli eno anomalijo v bistvu gre za igro narave anemija srpastih celic, treba bo iti mnogo bolj v dna-rna raziskave, kot bi si želeli

• Všeč mi je

ncnifrej

Guru
14. avg 2013
2.129
910
113
Problem je da folk pretirava itak imaš vsak dan možnost svežega kruha če ga že hočeš. Verjetno je šla večina tistega kvasa v prvi paniki v smeti ali pa bo šla ko mu rok poteče.

ma.. sej dosedaj so ga imel vedno (vsa unega suhega, ki ga kupujem za kruh).. pomoje je tokratni manjko povezan s "prihajajočimi poticami".. ker konc koncev - panični naval po trgovinah je pomoje že mimo?

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.438
4.312
113
Kvasa ni v trgovinah že od januarja, vsaj ne nekih omembe vrednih količin. Je pa menda povsem sprejemljivo sveži kvas zmrznit in potem uporabit odtajenega, ali pa pustit da se posuši in uporabit naribanega suhega. Tako vsaj moja pravi.

ncnifrej

Guru
14. avg 2013
2.129
910
113
Kvasa ni v trgovinah že od januarja, vsaj ne nekih omembe vrednih količin. Je pa menda povsem sprejemljivo sveži kvas zmrznit in potem uporabit odtajenega, ali pa pustit da se posuši in uporabit naribanega suhega. Tako vsaj moja pravi.

zanimivo.. iščem pa v obratno smer.. suhega mam še par vrečk.. moja me pa prepričuje, da za potico more pa ja bit sveži.. vem pa ne.. ampak, da bo mir v hiši (pobegnt itak nimam kam) bomo nekje ta kvas najdl :p

• Haha
Reactions: Romzi

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.438
4.312
113
Bio trgovine imajo nekega nemškega, jaz sem ga kupil prejšnji teden v mesnici v Framu - ja vem, adijo pamet. ;)

• Všeč mi je
Reactions: darjan

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Drugač pa kalbota povprašte, kolikor sem zasledil je maher za kruhopeko.
Nekaj je omenjal spravljanje v vodo in hladilnik, kjer se mende kvasovke množijo naprej in maš lahko "neskončni kvas".

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

dentex

Guru
20. sep 2007
2.785
828
113
Ali pa droži pa kvasa je bilo včeraj svežega v najdražjem sosedu toliko, da so ga prodajali. Je pa res, da nekateri obsedenci še zmeraj nosijo ven suhega na škatle.

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

masevc

Guru
2. sep 2007
3.570
927
113
Ksz

od vsakega narejenega kvasenega testa si ga stran vzemite 1 dc in ga posusite.
pri naslednji peki pa ga raztopite v vodi in uporabite.
seveda spet 1 dcl stran za naslednjo peko

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.444
1.487
113
AndY1 čisto možno je da je že prej haral samo enačiti RSV pa tole je bikov kakec. Zadeva se obnaša drugače, prve analize zdaj kažejo da je naokoli že verzija 3in možno 4 ni še uradno
Govoril z kolegom, ki je trener kitajske reprezentance in živi že leto tam. Ko so se vračali iz kanade kjer bi moralo biti svetovno prvenstvo prejšnji mesec, drugače živijo v Harbinu in Pekingu, so letalo z potniki, enostavno zapakirali in preusmerili, ter jih karantenizirali na mongolsko kitajski meji, za mesec in pol.
Jemljejo kitajčki tole kar resno tudi oni so fajn presrani še zmeraj.

To, da krozi 4 verzija ni nic takega. Gledal zadnjic enega najvecjih dr v Evropi, ki govori o tem.. Ima laboratorij in vzorce corone. Mutacije niso velike.