Cene bencina pri ........

frodoo

Fizikalc
16. maj 2026
230
141
43
Zanimivo, da opaziš razliko medtem ko plavaš v svojem. Ampak saj vem, supermen pa to.

Si napisal kako lahko vpliva ali nisi? Od tebe želim slišati pojasnilo kako vlada zniža trošarine pod najnižje dovoljene iz strani eu in kako zniža DDV, ko levičarji blokirajo zakon, ki bi to omogočil. Prosim, bodi tako dober in nam razloži, ker ti itak veš, da to gre in kako je treba narediti, ampak nam ne boš napisal, ker take "genialne" skrivnosti skrivaš zase. Majster pa pol, ni kaj.
Država je znižala trošarine. Za kmete, prevoznike, gozdarje in čebelarje. In prosim pokaži kje v predlogu zakona je znižanje ddv na pogonska goriva? Ker jaz tega v predlogu ne najdem.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.909
3.147
113
V ZDA je cena goriva 1/2 nižja kot v EU, isto nimajo vinjet po AC.

Poljska tudi nima AC vinjet, cena goriv primerljiva s Slo.

Cena je polovična ja, poraba vozil pa dupla. Pri dizlu imajo usa še precej večjo pyzdarijo kot mi. Cena je šla iz 3$ na galono 6$. Torej x2. Vam genialcem tukaj pa prepustim da ugotovite, ali je za to kriv janša ali golob

• Všeč mi je
Reactions: MrDaco

frodoo

Fizikalc
16. maj 2026
230
141
43
Za frodoo: Mogoče ni prispelo do končnega predloga?

Ok. Imaš prav. Zdaj me pa zanima, če je vlada mislila resno, zakaj ni znižala ddv na pogonska goriva v septemberskih sprejetih ukrepih?

kalbo

Guru
7. okt 2013
22.163
11.547
113
Iz tega vidika res super, problem je samo, da bo cena nafte vplivala praktično na ceno čisto vsega zelo kmalu in to bo trajalo leta in leta.
Še večji problem pa bo cena hrane naslednje leto, ker kameltrajberji ne izvažajo gnojil.
Aja pa še ena malenkost....hranilniki plina so v eu tik pred zimo 20% pod potrebno zalogo
Pust ga, on je EV fanboy in misli da se to njega ne tiče.

Daniel

Guru
21. dec 2007
8.865
6.986
113
Bo. Vendar še ni. Sicer si med privilegiranci, tako da poleg že do zdaj nižjih cen goriva lahko po novem še gume kupuješ ceneje.
Kako pričakovano. Ko ne moreš dokazati svojega zavajanja potem pa pričnemo nakladati o priviligirancih. Kot po navodilih za uporabo.

Prav nihče ti ne preprečuje, da tudi sam postaneš priviligiranec. Ampak vemo, da je lažje lajati iz sence na tiste na soncu, kot pa se sam postaviti v isto situacijo, da bi bil še sam priviligiran državljan o katerih imaš toliko za povedati. Bravo, tudi tebi ploskam, zgleden "nepriviligiran" državljan.

frodoo

Fizikalc
16. maj 2026
230
141
43
Iz tega vidika res super, problem je samo, da bo cena nafte vplivala praktično na ceno čisto vsega zelo kmalu in to bo trajalo leta in leta.
Še večji problem pa bo cena hrane naslednje leto, ker kameltrajberji ne izvažajo gnojil.
Aja pa še ena malenkost....hranilniki plina so v eu tik pred zimo 20% pod potrebno zalogo
Kameltrajbarji nas držijo v šahu, ker smo odvisni od njihovih gnojil? Kdo so kameltrajberji?