Cene bencina pri ........

Daniel

Guru
21. dec 2007
8.798
6.946
113
No vidiš, tudi sam sem povedal kar mislim ampak očitno tebi to ni ravno najbolj po volji.

Meni praviš, da predalčkam in ob tem napišeš, da "sem tipičen primer krdela". Oprosti izrazu, ampak res me zanima ali se sploh zavedaš kaj pišeš ali preprosto tega nisi sposoben dojeti?
Sam sem bil prvi, ki je opomnil na to, da bi bil edini pravičen sistem takšen kjer bi bili vsi na istem imenovalcu, brez državnih pomoči in brez omejitev, ki jih imamo v EU, kar se pridelave hrane tiče. Izgleda, da si ta del priročno "spregledal".
Sem pa takoj dobil pod nos, da bojo ljudje zaradi tega za hrano plačevali še več. Ja pizdarija, pol pa pojdi in si jo sam pridelaj, pa bo "zastonj". Neverjetno, kakšno "globoko" dojemanje nekateri premorete.

kalbo

Guru
7. okt 2013
22.134
11.526
113
No vidiš, tudi sam sem povedal kar mislim ampak očitno tebi to ni ravno najbolj po volji.

Meni praviš, da predalčkam in ob tem napišeš, da "sem tipičen primer krdela". Oprosti izrazu, ampak res me zanima ali se sploh zavedaš kaj pišeš ali preprosto tega nisi sposoben dojeti?
Sam sem bil prvi, ki je opomnil na to, da bi bil edini pravičen sistem takšen kjer bi bili vsi na istem imenovalcu, brez državnih pomoči in brez omejitev, ki jih imamo v EU, kar se pridelave hrane tiče. Izgleda, da si ta del priročno "spregledal".
Sem pa takoj dobil pod nos, da bojo ljudje zaradi tega za hrano plačevali še več. Ja pizdarija, pol pa pojdi in si jo sam pridelaj, pa bo "zastonj". Neverjetno, kakšno "globoko" dojemanje nekateri premorete.
No to, da se grejo zdej neke subvencije je idiotizem. Raj nej se Janez zapelje v Bruselj in vprasa Uršulo po zdravju, skensla zahtdvo po biodizlu, zniza trošarine, pa bo. Ne pa da se ukvarja z jebenim Izraelom.

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj in CLIO15

Daniel

Guru
21. dec 2007
8.798
6.946
113
No to, da se grejo zdej neke subvencije je idiotizem. Raj nej se Janez zapelje v Bruselj in vprasa Uršulo po zdravju, skensla zahtdvo po biodizlu, zniza trošarine, pa bo. Ne pa da se ukvarja z jebenim Izraelom.
Izrael je predvsem mašilo za narod. In izgleda, da vsem ustreza, da se ukvarjajo predvsem s tem namesto z dejanskimi težavami v državi. Tako je bilo zadnja 4 leta in glej ga zlomka, nadaljujemo v istem tempu.

kalbo

Guru
7. okt 2013
22.134
11.526
113
Izrael je predvsem mašilo za narod. In izgleda, da vsem ustreza, da se ukvarjajo predvsem s tem namesto z dejanskimi težavami v državi. Tako je bilo zadnja 4 leta in glej ga zlomka, nadaljujemo v istem tempu.
Žal je temu res tako. Sam ni mi jasno zakaj se ti tok trudiš z unipatud strategijo.

Daniel

Guru
21. dec 2007
8.798
6.946
113
Žal je temu res tako. Sam ni mi jasno zakaj se ti tok trudiš z unipatud strategijo.
Da bi tudi ti razumel, da nekih nekih bistvenih razlik. Sicer vem, da ti srček malo vleče na eno stran in, da je trud zaman ampak glej, imam vsaj neko veselje :evil: Pač nimam časa viset po bifejih, pol pa visim na alterju, ker hitreje pade runda in vmes opravim kar moram. Prijetno s koristnim, kot bi rekli.

• Objave ne odobravam
Reactions: aljoman

Gatto

Guru
19. jul 2007
20.392
722
113
tu in tam
Da bi tudi ti razumel, da nekih nekih bistvenih razlik. Sicer vem, da ti srček malo vleče na eno stran in, da je trud zaman ampak glej, imam vsaj neko veselje :evil: Pač nimam časa viset po bifejih, pol pa visim na alterju, ker hitreje pade runda in vmes opravim kar moram. Prijetno s koristnim, kot bi rekli.
IMG_20260907_220640.jpg

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

Daniel

Guru
21. dec 2007
8.798
6.946
113
Dobro gatič, tiste tri zlepljenke še nalepi kolikor jih po pogodbi moraš, potem pa hitro spat, zjutraj pa poskusi začeti ob sedmih, ne šele opoldan, drugače bo šef tečen. Saj veš, da nihče ne mara lenuhov, sploh pri življenjsko pomembni propagandi je to še toliko bolj izrazito.

Daniel

Guru
21. dec 2007
8.798
6.946
113
2 dni stara novica, malo si pozen. Zraven tega je seveda velika beseda ZAČASNO. Sicer so odkupne cene mesa ravno zaradi tega uvoza trenutno na najnižji ravni zadnjih par let in prav hecno je meni kot kmetu spremljati kako razlagajo, da se bo hrana zaradi suše podražila po tem, ko so od mene odkupili pšenico po 163 eur za tono (kar je nekje 900 kilogramskih hlebcev kruha) in je odkupna cena za bike 5,7 eur na kilogram, če imaš srečo, da sploh kdo pride po njega.

Ampak narod pač marsikaj kupi in nekdo vmes lepo omasti brk. Tukaj pač ni pričakovati sprememb, direktno smo izpostavljeni zakonu ponudbe in povpraševanja in prebliskom eu, trgovci bojo pa uvozili kar se bo dobilo najceneje in prodali v reklami pod "fantastična ponudba". Najmočnejši preživijo, ostali propadejo. Tako enostavno je to.

ferdo

Guru
3. sep 2007
12.183
4.414
113
Ljubljana
hmpg.net
Torej:
1. Novica je o mesu. Osebno sicer menim, da bi zaradi takih razlogov inšpekcija morala ukrepati pri pregledu uvožene robe, ne pa da eni birokrati to administrativno določijo.
2. Ti pa takoj popeljes debato drugam, ker kmetje ste pač vedno na napačni strani palice.

Verjetno bo res držala tista stara. Slovenski kmet ima samo štiri sovražnike, pomlad, poletje, jesen in zimo.

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

Daniel

Guru
21. dec 2007
8.798
6.946
113
Torej:
1. Novica je o mesu. Osebno sicer menim, da bi zaradi takih razlogov inšpekcija morala ukrepati pri pregledu uvožene robe, ne pa da eni birokrati to administrativno določijo.
2. Ti pa takoj popeljes debato drugam, ker kmetje ste pač vedno na napačni strani palice.

Verjetno bo res držala tista stara. Slovenski kmet ima samo štiri sovražnike, pomlad, poletje, jesen in zimo.
Vidim, da želiš povedati, da ti moj odgovor ni všeč in sedaj nekaj mencaš na mestu?

EU birokrati so dejansko sprejeli odločitev, da se je uvoženo robo testiralo manj kot prej, ker testiranja stanejo. Vsaj tako je bilo pred časom objavljeno v nekem članku.

Sama sreča, da imamo tebe, ki si zmeraj na pravi strani, le kaj bi brez tebe? Kdo bi nam potem prodajal cenene floskule o tem kaj vse kmetje smo, imamo itd., na podlagi svojih dragocenih izkušenj iz sektorja?

• Všeč mi je
  • Haha
Reactions: Pepe in Sonny_Chiba

Najbolji

Guru
20. feb 2008
6.182
1.411
113

Seveda seveda. Se vedno je tvoja edina pravilna ne? Na tak nacin se pogovarjaj sam s sabo, samo se ne mores, ker se takoj vtaknes v vsakega, ki napise kaj kontra tvojemu narativu ne? Takrat revcek dobivas pod nos etc? In ti drugim pametujes? Kot sem napisal: tipicen primerek "krdela", kaj naj... tko je.

Pa nared si zalogo benza, dizla, ki vam ga ostali castimo, da se lahko igrate po vasih peskovnikih s hrano, katera gre pol vecinoma v izvoz, a nje? Eh...

Daniel

Guru
21. dec 2007
8.798
6.946
113
Seveda seveda. Se vedno je tvoja edina pravilna ne? Na tak nacin se pogovarjaj sam s sabo, samo se ne mores, ker se takoj vtaknes v vsakega, ki napise kaj kontra tvojemu narativu ne? Takrat revcek dobivas pod nos etc? In ti drugim pametujes? Kot sem napisal: tipicen primerek "krdela", kaj naj... tko je.

Pa nared si zalogo benza, dizla, ki vam ga ostali castimo, da se lahko igrate po vasih peskovnikih s hrano, katera gre pol vecinoma v izvoz, a nje? Eh...
A tebe je tudi zapeklo? Kaj si pesnik sploh želel povedati, da se ne strinjaš z mojim mnenjem? Saj to se da preprosto napisati, ne rabiš prodajati rožic in si izmišljati stvari. Ti nikomur nisi častil nič, če pa si, pa za to predloži dokaz, položnice, karkoli. Bujna domišlija sama po sebi ni dokaz.

Tvoja trditev je na ravni moje, da z davki od tega kar prodamo plačujemo tvojo socialno. Upam, da je dovolj velika, da prideš čez mesec.

Najbolji

Guru
20. feb 2008
6.182
1.411
113
Moja socialna? Mogoce kdaj, ce pristanem tam, samo videti tega ni, bom prej v pokoju. Tko da majstr, vse sm si sam zasluzu, brez subvencij kot ti, ki brez njih propades, ker nonstop drgnes tukaj, namest da bi delal na zemlji. John Deer sam dela ne? Sam za tankat ni... Janez resuj! ;)

Ko (ce) bom kdaj na sociali te obvestim, upam, da tudi ti mene, ko bos koncno samostojno delal na prostem trgu, brez subvencij. A bo? Dvomim, pac krdelo...

kalbo

Guru
7. okt 2013
22.134
11.526
113
Aha, zdej so že vsi isti...napreduješ, napreduješ. In ja, srček me vleče v levo stran v smislu sociale, zdravstva, delavskih pravic. Kar pa naša levica niti od blizu ne rihta. Za vas taddadesne je pač levo tist kar ni vaš Janez. Sej vem da maš njegovo sliko tam kjer je bla včas Titejeva, taki ste najhujši.

Sem zadnjič gledal enga nabildankota, ki je bil včasih špecialc, lani je sprejel zakramente in je zdej brihten po YT. Z njim se strinjam, da rezident ne sme met volilne pravice, državljan jo mora met pa vsekakor, ne glede na raso vero itd. On pa vse skupi zapakira in sanja o Mambundonagumbetu, ker mu ni jasno kaj je državljanstvo. In v tem zapakiranju sprevrženih idej v logiko je težava.

Daniel

Guru
21. dec 2007
8.798
6.946
113
Moja socialna? Mogoce kdaj, ce pristanem tam, samo videti tega ni, bom prej v pokoju. Tko da majstr, vse sm si sam zasluzu, brez subvencij kot ti, ki brez njih propades, ker nonstop drgnes tukaj, namest da bi delal na zemlji. John Deer sam dela ne? Sam za tankat ni... Janez resuj! ;)

Ko (ce) bom kdaj na sociali te obvestim, upam, da tudi ti mene, ko bos koncno samostojno delal na prostem trgu, brez subvencij. A bo? Dvomim, pac krdelo...
No vidiš genij. Prostega trga ne dolocajo kmetje ampak politika in to na ravni eu, tebi pa razumevanje seže samo do prvega vogala.

Vidim, da greva v istem slogu naprej
Seveda si si vse sam zaslužil, seveda, priden. V glavnem, upam, da je bila socialna dovolj, da si ob delu na črno lahko vložil še subvencijo za električni avto in toplotno črpalko in ti sedaj to izpopolnjuje življenje. Če ti bo pa zaradi potovanj po svetu kdaj kaj zmanjkalo pa lahko še zmeraj zaprosiš za izredno pomoč.

Lahko nadaljujeva v tem slogu kakor dolgo želiš.

• Haha
Reactions: Sonny_Chiba

Daniel

Guru
21. dec 2007
8.798
6.946
113
Aha, zdej so že vsi isti...napreduješ, napreduješ. In ja, srček me vleče v levo stran v smislu sociale, zdravstva, delavskih pravic. Kar pa naša levica niti od blizu ne rihta. Za vas taddadesne je pač levo tist kar ni vaš Janez. Sej vem da maš njegovo sliko tam kjer je bla včas Titejeva, taki ste najhujši.

Sem zadnjič gledal enga nabildankota, ki je bil včasih špecialc, lani je sprejel zakramente in je zdej brihten po YT. Z njim se strinjam, da rezident ne sme met volilne pravice, državljan jo mora met pa vsekakor, ne glede na raso vero itd. On pa vse skupi zapakira in sanja o Mambundonagumbetu, ker mu ni jasno kaj je državljanstvo. In v tem zapakiranju sprevrženih idej v logiko je težava.
Ne vem kakšne delikvente ti gledaš po YT ampak to je tvoje veselje.
Je pa lepo, da priznaš, da levica nič ne zrihta (kar pravzaprav velja za vse stranke na levi). No, so zrihtali državne službe kar nekaj svojim privržencem in kolesarjem in solidno so si dvignili plače, to je res.

Lahko pa pojasniš katero delavsko pravico si v zadnjih nekaj mesecih ali letih pod desno vlado izgubil, ker me res silno zanima.

O obešanju slik pa sem prepričan, da veš ti veliko več kot jaz, včasih izgleda, da delaš celo zbirko.

• Haha
Reactions: Sonny_Chiba