Windows update sesul računalnik

  • Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Izvedi več...

mtl

Fizikalc
19. jul 2007
9.724
32
48
Kras
www.mtl.si
#21
IMHO je to zajeb vzdrževalca/avtorja programa. Predno me boste napadli bom razložil zakaj imam tako mišljenje...
Obstaja program Windows Insider, kjer prijavljeni uporabniki (naj bi bili to razvijalci oz. programerji) kjer so vsi novi buildi in popravki (aka Creator update, April 2018 update...) na voljo vsaj nekaj mesecev predno jih MS spusti v javnost preko rednega patchanja... Tako naj bi imeli dovolj časa da preverijo kompatibilnost svojih programov oz. izdelkov z prihajajočimi novostmi. Koliko od slovenskih/ostalih garažnih programerjev pa to zares naredi? Verjetno nullkommajozef procenta... Zato je pizdakanje na MS popolnoma neupravičeno, raje se pizdakajte na tiste, ki vam vzdržujejo program. Seveda če imate vzdrževalko (ali ste mogoče preškrti za to?) Poleg tega redno posodabljanje samega OS pripravi sistem na mehak prehod na večjo posodobitev (načrtovani potrebni popravki) in načeloma ni šokov...
Ja, če pa sistem(e) jemlješ z levo roko se ti pa komot zgodi katastrofa... Še tako se ti lahko zalomi...
Se strinjam, AMPAK kako hudiča si lahko privoščijo, da update tako zj.. sistem, da se le ta ne postavi več nazaj. Pa rollback in vse ostale možnosti gor ali dol. Ko se mi je to zgodilo, sem malo posrfal in je ogromno točno takih težav. WTF? Jaz namreč nimam nobenih problemov z drugimi programi, ki jih uporabljam, le sistem se mi je sesul.
Btw.: imam vključeno samodejno (oz. bolje rečeno, SEM IMEL :)) posodabljanje, tako da se je moj računalnik posodobil le za build in ne iz neke stare verzije.
Mnjah, bo že.
Je pa zanimivo tole: zaradi podobnega sranja, sem zamenjal platformo telefona in ko se mi je to zgodilo, je bila takoj misel, očitno bo treba še faking platformo računalnika zamenjat. Dejansko sami sebi konkretno škodijo s takimi zaj... in odganjajo uporabnike drugam oz. k pogledu za alternativami. izgleda bom kmalu odprl temo: najamem star Apple prenosnik... Lool.
 
19. jul 2007
11.365
40
48
Doma
#22
Glede na to da se rad giblješ v varnih in predvidljivih vodah je zate edina sprejemljiva platforma še OSX... Pa pred menjavo platforme preveri kje še sploh deluje tvoje orodje poleg Win platforme... ;)
 

mtl

Fizikalc
19. jul 2007
9.724
32
48
Kras
www.mtl.si
#23
Mi ni panike imeti eno zadevo samo za delo, drugo pa za vse ostalo. Imam že sedaj tako, le še platforma bi pač sedaj bila na drugem drugačna.
PS: Ni treba preverjat: na OSX nič ne dela, hehe.
 
19. jul 2007
11.365
40
48
Doma
#24
Veliko več kot na Linuxu... Sam lahko preveriš, da imajo diagnostična orodja pnavadi windows in mac verzijo, gonilnike za hardware prav tako. Linux pa bore malo. Je enostavno preveč različnih verzij.
No čeprav je tudi OSX v osnovi freeBSD.
 

mtl

Fizikalc
19. jul 2007
9.724
32
48
Kras
www.mtl.si
#25
Tista, ki jih jaz uporabljam imajo eno verzijo: Windows :)
Delno lahko določene zadeve urediš tudi ne glede na platformo spodaj preko spletnega brskalnika, ampak to je bolj igračkanje in ni primerno za resno delo.
 

guardy

Fizikalc
3. avg 2007
6.454
6
38
Obišči stran
#26
Na MacOS lahko BP furaš win programe, obstaja en compiler kjer laufaš te zadeve... Edino ne vem, kako je potem uz raznimi usb dongli v tem. Bi bilo za sprobat ;)

Sem pa pred leti točno zaradi tega razloga opustil win sistem v domačem okolju...
 

mtl

Fizikalc
19. jul 2007
9.724
32
48
Kras
www.mtl.si
#27
Sem se nekaj časa poigraval s to mislijo, da bi vzel Air-a za delo, ampak imam sedaj to rešeno.
Tako da ni potrebe po tem. Zna pa bit, da bom v prihodnosti res prešaltal mašino za ostale zadeve na MacOS. Ampak bo isto kot pri iPhone-u, najprej igračkanje, potem pa naprej, če bo ok.
 
19. jul 2007
11.365
40
48
Doma
#28
Sem se nekaj časa poigraval s to mislijo, da bi vzel Air-a za delo, ampak imam sedaj to rešeno.
Tako da ni potrebe po tem. Zna pa bit, da bom v prihodnosti res prešaltal mašino za ostale zadeve na MacOS. Ampak bo isto kot pri iPhone-u, najprej igračkanje, potem pa naprej, če bo ok.
Tudi SW ni tak problem ;)... JAz sem bil tudi skeptičen, sedaj sem pa navdušen nad njim za domače delo (net, pošta, Word, Excel)... Za virtualke laufat je pa še zmeraj Win mašina, ker MAcOS omogoča samo paravirtualizacijo (level 2), za razliko od Winsow, ki omogočajo nativno virtualizacijo (level 1).
Čeprav za kakšen nezahteven program se da ravno tako kvalitetno zagnati Oracle Virtaul Box (ki je free).
 

laser

Pripravnik
9. okt 2007
394
0
16
#31
Po updejtu na novo verzijo 1803 so tud odstranili homegroup (domača skupina)funkcijo. Kakor zmerom nekaj posodabljajo brišejo starejše funkcije katere so obstajale vrsto let gre na slabše.
 
30. jul 2007
3.073
0
36
31
#32
Mene jezi, da so ukinili SMB v1. Sem mel povezano mapo na kompu z android tv boxom. Pa se še nisem dovolj poglobil, da bi povezavo usposobil nazaj.
 
19. jul 2007
11.365
40
48
Doma
#33
še ima kdo težave s Chromom na novem 1803 buildu windowsov? meni še vedno šteka, tudi po hotfixu iz prejšnjega tedna...
Meni... frizne Chrome če je na strani embedan video (youtube). Po namestitvi 1803 sem namestil že 2 popravka Chrome, popravek za flashplayer in kumulativni popravek za 1803 pa je še zmeraj isto.