Vojna v Ukrajini

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.371
1.421
113
Hrana.
Hrana samo suhi obroki, ki jim je rok potekel pred 8 leti!

Tisti tanki v 'močvirju.
Rekla kazala je Hitler napadel Rusijo v jeseni - zadržal ga je napad na Jugoslavijo! Okolpna vozila so se vgrezala v balto in obstala. Zato imajo Ruski gosenučarji nenavadno široke gosenice. Zgleda še premalo ali pa so bili prisiljeni izbrati tole pot skozi močvirje. Lokalci že vedo!
Kar nekajkrat sem se v Ukrajini vozil preko njiv, ker so bile v boljšem stanju kot ceste....

matej_

Guru
25. okt 2007
2.215
742
113
V EU nimamo zaščite v smislu "iron dome" kot v Izraelu. Vprašanje je, kakšno zaznavnost ima tak objekt na primarnih radarjih.
Primarc bi ga mogu skor 100% zaznat, (vsaj vojaški), ker je to kr lep kos pleha in vsega skupaj.
Če naš civilni včasih zazna tudi jadralno letalo, ki je plastično in ima vsaj nekaj kovine +aku noter, bi nekdo mogu videt odraz na radarju.

• Všeč mi je
Reactions: Matey

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.190
3.679
113
41
Lj
1fn124whilm81.jpg

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.371
1.421
113
Uradno moskva ni nič rekla, niti ni rekla Ukrajina. Dejstvo pa je ta je ta dron iz sovjetskih časov, da so že sovjeti razvili novejše verzije in kasneje je rusija razvila še novejše. Tako da stvar je tako zastarela da jo rusi ne uporabljajo več, niti ne druge države bivše sovjetske zveze. Tako da če je šlo za ta dron je skoraj zagotovo ukrajinski, se je očitno okvaril in letel dokler mu ni zmanjkalo goriva. Se zgodi.

Bolj žalostno je to da ima NATO povečano prisotnost letal v zraku okoli ukrajine, ki so namenjena tudi prestrezanju takega sranja preden pade na NATO članice. Očitno pa niso sposobni zaznat in sestrelit drona ki je letel najbrž v ravni črti od ukrajine do hrvaške.
Glede na to da se vozijo z t72 tanki ?
Ja zanimivo kako je prišel do tja. Mogoče so ga videli pa pustili...

• Všeč mi je
Reactions: darjan

disc

Guru
4. feb 2011
2.487
606
113
Zanimivo mi je,kako s(m)o razdeljeni okol vsake stvari,pa ni važno,al je kovid al tale vojna.

In potem obsojamo eni domobrance drugi partizane. Sej kukr zgleda, če bi imeli spet vsesplošno vojno, da bi se spet slovenci en proti drugmu boril.

Se strinjam,da je treba ukrajincem pomagat, sam vmešavanja nata pa zaenkrat še nočem, ker potem damo putinu povod, da začne napadati vse članice nata ( i guess).
Se mi pa smilijo usi,ki tam umirajo zaradi parih egotov

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.885
-4.928
113
google pravi tkole:

A passenger jet could glide for up to about 60 miles if it suffers a total engine failure at its cruising altitude. Here's an example. A typical commercial aircraft has a lift to drag ratio of around 10:1. This means that for every 10 miles it travels forward it loses 1 mile in altitude.

in to velja za letalo - pomoje tista raketa/dron leti prcej manj
A330 s potniki je jadral 120km, (20min) potem ko mu je zmanjkalo bencina in pristal na Azorih.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.409
4.322
113
Glede na to da se vozijo z t72 tanki ?
Ja zanimivo kako je prišel do tja. Mogoče so ga videli pa pustili...

T72 obstaja v več variacijah oz. posodobitvah in je še vedno glavni ruski tank. T72-B3 je recimo v vseh pogledih čisto sodoben tank, na nivoju sodobnega zahodnega železja oz. v marsičem še boljši. Ker tudi zahodni tanki niso nič bolj moderni oz. so bili narejeni tam v 70h letih in so se tekom let modificirali do stopnje kot so danes (abrams, leopard, merkava .. recimo če damo samo najboljše tanke trenutno, so vsi iz 70h).

Droni po drugi strani so šli v druge smeri. Tale ruski dron je za današnje drone raketa. Pokuri en kup goriva, rabiš namenske lanserje, po operaciji mora na servis da se spet pripravi za let,, ima ogromen radarski in toplotni odtis ... medtem ko so sodobni droni v vseh pogledih nasprotje tega.

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.885
-4.928
113
To je tudi ena izmed idej kako bi se nato vmešal - da napove vojno Ukrajini.

Važno pa, da se tebi zdi smešno.
Tisto na koncu ni smeško, ampak hudič.
In nebi se čudel, da bi Ukrajina namerno poslala kak izstrelek (dron) na zahod in za to obtožila ruse.
Ukrajina si zelo prizadeva, da bi se nato vključil v vojno. In žal tudi nekateri iz nato in eu, vključno z našim trgovcem z orožjem.
Tudi Poljska si prizadeva, da bi se vojna razplamtela, ker v primeru delitve ukrajine bi tudi oni zahtevali svoj kos nazaj.
(Lvov je bil pred 2 sv. vojno Poljski).

Če nato napade ukrajino, potem so čisto isti kor rusi, ki so storili enako. In potem bomo tako kot rusu dobili sankcije???.

Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
54.112
7.194
113
Koncno motivirana vojska?

We're now hearing Russian President Vladimir Putin has backed plans to send volunteer fighters to Ukraine.

• Všeč mi je
Reactions: Konec

Car

POSTman
4. avg 2007
8.624
2.409
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Rusi so začeli z obstrelovanjem mest na Z Ukrajine. Po moje je to tudi vse, kar so zmožni, sploh če pogledaš s kakšno hitrostjo njihova konjenica drvi proti Kijevu. Do Lucka bi potemtakem potrebovali najmanj eno leto.

• Všeč mi je
Reactions: Konec

sajkek

Guru
16. mar 2008
37.053
11.834
113
mal neugodno, da bi to kak blok zadelo... ali hišo. na suho. pa cez uc ene 20 mrtvih....

sad

Guru
24. avg 2007
21.780
10.385
113
Meni nekaj ni jasno. Stvar je pristala s padali (torej ne pikirala s 500km/h) in iz preostankov še niso ugotovili, kaj točno je to bilo. Nekaj tu ne štima.
Da ne govorimo o NATO sistemu za obrambo, Razen če so videli, ga spremljali in se jim je j… za to, kje dol pade.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.