Vojna v Ukrajini

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.479
113
Nobeden ne navija za vojno, ampak hočeš ali nočeš priznati mi smo že vpleteni vanjo.

Vpleteni smo, ker ni bilo nobenega premisleka. Nekdo, ki ima osebnostno motnjo na vojno stanje je začel bluziti s pošiljanjem vojaške pomoči in idejami o članstvu Ukrajine v EU itd. Pomagati je potrebno humanitarno, tudi s sprejemom beguncev in pošiljanjem hrane, zdravil ipd. Še nikoli ni več nasilja in orožja prineslo dolgoročnega miru. Vem pa kakšna je zgodba v ozadju in vem kakšen ultimatum so dobile države, ki se niso opredelile pro NATO.

• Všeč mi je
Reactions: roly in krko

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.874
5.379
113
Vpleteni smo, ker ni bilo nobenega premisleka. Nekdo, ki ima osebnostno motnjo na vojno stanje je začel bluziti s pošiljanjem vojaške pomoči in idejami o članstvu Ukrajine v EU itd. Pomagati je potrebno humanitarno, tudi s sprejemom beguncev in pošiljanjem hrane, zdravil ipd. Še nikoli ni več nasilja in orožja prineslo dolgoročnega miru. Vem pa kakšna je zgodba v ozadju in vem kakšen ultimatum so dobile države, ki se niso opredelile pro NATO.
Človeka z besedo.....vola s kolom....!

• Všeč mi je
Reactions: darjan in hermann

VanZ

Guru
1. feb 2008
2.872
2.205
113
Načeloma vsak objekt jadra, nekateri pač slabše. Tak dron pa ob ugasnitvi motorja skoraj ziher izgubi krmiljenje, ker ostane brez hidravlike in/ali elektrike.

• Všeč mi je
Reactions: SpEkTr

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
54.111
7.194
113
Daj si oglej sliko tele "rakete" in mi povej, koliko ima tole jadralnih sposobnosti :zavijazocmi:

P.S. Na 6000km višine ima že Musk problem spraviti kaj uporabnega :evil: Sej si mislil 6000m ane?
Nič, ima pa nekaj kinetične energije, pa tudi severni veter je pihal včeraj.
6000m ja.

Kakorkoli, če je to res prišlo iz UA, potem je samo še dodaten razlog, da dobijo še več TB2, ker ta ruska oprema je zgleda samo še za vstran. oz za testiranje NATO zračne obrambe :)

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
54.111
7.194
113
Na poljskem sta pred kratkim bila postavljena 2 patriot sistema, če sta že aktivna, ne vemo.

saj čisto možno, da so vedeli kaj prihaja, pa so pač pustili, glede na pot "plovila", je bilo usmerjeno direktno proti morju, mogoče so se malo skalkulirali ali pa mislili, saj če pade na hrvate na bo problema ;)

VanZ

Guru
1. feb 2008
2.872
2.205
113
V EU nimamo zaščite v smislu "iron dome" kot v Izraelu. Vprašanje je, kakšno zaznavnost ima tak objekt na primarnih radarjih.

• Všeč mi je
Reactions: Robert

ncnifrej

Guru
14. avg 2013
2.129
910
113
Nič, ima pa nekaj kinetične energije, pa tudi severni veter je pihal včeraj.
6000m ja.

Kakorkoli, če je to res prišlo iz UA, potem je samo še dodaten razlog, da dobijo še več TB2, ker ta ruska oprema je zgleda samo še za vstran. oz za testiranje NATO zračne obrambe :)
google pravi tkole:

A passenger jet could glide for up to about 60 miles if it suffers a total engine failure at its cruising altitude. Here's an example. A typical commercial aircraft has a lift to drag ratio of around 10:1. This means that for every 10 miles it travels forward it loses 1 mile in altitude.

in to velja za letalo - pomoje tista raketa/dron leti prcej manj

• Všeč mi je
Reactions: Matey

sad

Guru
24. avg 2007
21.780
10.384
113
Ja, Ukrajinci jim sesuvajo logistiko. Saj če bi gledal to temo, bi videl tudi posnetke sesute kolone ruskih vojaških cistern z gorivom, ki so se skušale prebiti po vzporednih poljskih in makadamskih cestah, da bi dostavile gorivo.
Sem prepričan, da gredo informacije iz tistih Awacsov, ki so stalno zraven poljske in ukrajinske meje, direkt do ukrajincev, tako da le ti optimalno izkoriščajo svoje enote.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.