Tista prva, sam riz?Kaj te pa moti pri tej dieti? Nr zdi se mi preveč zahtevna.
Tista prva, sam riz?Kaj te pa moti pri tej dieti? Nr zdi se mi preveč zahtevna.
Ja pa saj namesto riža lahko ješ krompir.Tista prva, sam riz?
Kaj si mislite o tem?
youtube.com/watch?v=_ljMMF2WXtY
Ja in če ti toliko pripomore, da v kombinaciji pravilne prehrane in zelišča, naprimer gloga in še kaj drugega zmanjša pritisk na normalo, si zmagal brez tablet in brez njihovih stranskih učinkov.Larifari. Cudezne ucinkovine ni. Se vidi ze pri zdravilih. Marsikaj pa seveda lahko pripomore.
Normalno, vsako zdravilo v večjih količinah je strup.Vsaka sestavina, ki ima nek res pomemben učinek na telo (denimo znižanje pritiska), ima stranske učinke na telo. Z glogom se komu uspe tudi zastrupiti.
Jaz sem zadnjič v eni družbi slišal, da skoraj vsi jemljejo cejlonski cimet. Neka ful zdrava reč. Holesterol, sladkorna bolezen ...
Delam v farmaciji pred vsem v surovinah za to industrijo in ja smešno, vprašanje mislite, da Novartis , pa drugi veliki EU proizvajalci ne uporabjajo indijskih in kitajskih surovin ? Strašno se motite, če mislite, da ne, je pa res, da je tam ta industrija povsod dobro regulirana, žal pa je tudi veliko ponaredkov, kjer pa nadzora ni.Fantje, zdaj pa resno. Katera ucinkovina nima kitajskih ali indijskih korenin? Enako velja za koncno obliko zdravila ki nima vsaj A4 stran stranskih ucinkovin.
Diovan=Valsartan vse naprej je wikipedia in ostala strokovna literatura
Če delaš v farmaciji, bi mi verjetno lahko odgovoril na sledeče vprašanje. Za večina zelišč, ki jih nabiramo v naravi, se potem svetuje, da jih posušimo, in da iz njh potem pripravimo čaj. Ker se mi ne da preveč kuhati teh čajev, me zanima, kakšna je razlika v tem, če namesto čaja, vse to zmeljem v prah, in potem to v majhni količini zaužijem?Delam v farmaciji pred vsem v surovinah za to industrijo in ja smešno, vprašanje mislite, da Novartis , pa drugi veliki EU proizvajalci ne uporabjajo indijskih in kitajskih surovin ? Strašno se motite, če mislite, da ne, je pa res, da je tam ta industrija povsod dobro regulirana, žal pa je tudi veliko ponaredkov, kjer pa nadzora ni.
Delam v farmaciji pred vsem v surovinah za to industrijo in ja smešno, vprašanje mislite, da Novartis , pa drugi veliki EU proizvajalci ne uporabjajo indijskih in kitajskih surovin ? Strašno se motite, če mislite, da ne, je pa res, da je tam ta industrija povsod dobro regulirana, žal pa je tudi veliko ponaredkov, kjer pa nadzora ni.
Vrednost holesterola sama po sebi je bolj malo relevantna. Razmerja med LDL, HDL in komplet trigliceridi štejejo.Mene pa bolj skrbi holesterol, visokega pritiska ravno nimam, če ne pijem ali če pretirano ne pizdim. Sem pa bil že sedaj dve leti zapored v tej referenčni ambulati ali kako se že reče in dejansko imam povišan holesterol, nič kritičnega, je pa. Nekako se otepam tablet. Sem pa tudi bil lani preventivno na ultrazvoku vratnih žil in je že tam na enem mestu videl da je ena malo odebeljena. Sicer nek mlajši doktor, je pa suvereno povedal da niti sekunde ne bi razmišljal o tabletah za holesterol v mojem primeru. Pač vsi ti govori in odstotki o možnosti za srčnožilne zadeve itd... Skratka tam smo.
Prvič, ne gre tako enostavno, nivoji učinkovin nihajo, skratka niso enaki, kot v zdravilih, torej zavisi, kakor kaj, morda kaj deluje, kaj pa lahko sploh nič v kaki obliki.Če delaš v farmaciji, bi mi verjetno lahko odgovoril na sledeče vprašanje. Za večina zelišč, ki jih nabiramo v naravi, se potem svetuje, da jih posušimo, in da iz njh potem pripravimo čaj. Ker se mi ne da preveč kuhati teh čajev, me zanima, kakšna je razlika v tem, če namesto čaja, vse to zmeljem v prah, in potem to v majhni količini zaužijem?