Toyota Avensis se poslavlja prihaja Camry

Generik

Fizikalc
14. maj 2011
1.689
53
48
https://newsroom.toyota.eu/2018-new-camry-hybrid-at-the-2018-paris-motor-show/

The new Camry’s Human Machine Interface (HMI) features a trio of easy-to-read, information coordinating displays consisting of: a high visibility, colour, 10” Head-up Display (HUD) ; a 7” in-meter Multi-information Display; and an 8” centre console display incorporating the latest version of Toyota’s Touch® 2 multimedia system.

The new Camry Hybrid’s 2.5 litre self-charging hybrid powertrain combines fuel efficiency, low emissions and quiet operation with more power and greater responsiveness.
Delivering 160 kW/218 DIN hp, Camry Hybrid generates CO2emissions as low as 98 g/km and returns combined fuel consumption of only 4.2 l/100 km1.
Providing high power output with smooth and highly refined operation, the new 2.5 liter four-cylinder Dynamic Force Engine boasts world-class top level maximum thermal efficiency of 41%.

The new Toyota Hybrid System (THS II) includes new Sequential Shiftmatic technology that allows the driver to ‘shift’ with the console-mounted lever, mimicking a quick-shifting six-speed automatic transmission, for spirited performance and driving enjoyment.

All models come as standard with ‘Toyota Safety Sense’
Nič pa ne piše glede andorid auto pa apple carplay..

 
Nazadnje urejeno:

crnobog

Fizikalc
29. apr 2009
1.931
92
48
pinball-si.blogspot.com
Demuro je v zadnjem videu reviewal čisto novega LandCruiserja, ki ima aktivni tempomat zasnovan tako da se ko hitrost pade pod 30 ta ugasne, namesto, da bi zaviral do ustavitve. A je to nasploh Toyotin pristop pri implementaciji ACC in lahko to pričakujemo tudi v Corolli, ali je to samo "quirk" LandCruserja?

Težko bi si namreč predstavljal kaj bolj butastega/nevarnega v avtu.
 

Generik

Fizikalc
14. maj 2011
1.689
53
48
Do full stopa in speljevanja je radarski tempomat šel pri lexusih že leta 2008 pri takratnem GS-u. Zakaj v toyote vgrajujejo take stare zadeve ne vem, kolikor sem pa bral bosta imela corolla in camry oba do full stop radarski tempomat.
 
16. avg 2007
7.166
415
83
Težko bi si namreč predstavljal kaj bolj butastega/nevarnega v avtu.
Kaj je tu tako hudo nevarnega? Veš da bo takrat izklopit, tudi opozori te pri izklopu (zapiska) in lepo počasi popusti bremze. Imaš še vedno dovolj časa sam zabremzat tudi če si zelo počasnih refleksov.
Če bi pa bil trk neizogibn pa itak prešalta v drug način priprave na trk in bremza na polno do ustavitve.
Drugač pa marsikater radarski tempomat ne ustavi do konca. Ni to po defoltu da spada zraven radarja.

Da je butasto se strinjam.
 

Ogo

Fizikalc
28. jul 2007
4.904
78
48
Če pride do iznenadne hitre situacije, sistem v resnici bremza skorajda do ustavitve. Pod 40 km/h pa je itak v akciji tudi TSS sistem s kamero in lidarjem.
Problematične so bolj "umirjene" situacije, ko sistem preprosto zapiska in se izklopi pod 40 km/h, TSS pa šele kasneje v zadnji fazi prevzame.

Tole z radarskimi tempomati in Toyoto je pa odvisno od države do države. V ZDA recimo isti avto Full Speed DRCC, v EU, pa samo nad 40 km/h. Pa celo sumim, da gre za čisto isti hardver, razlike so pa samo softverske. Morda zaradi homologacij ali podobnih neumnosti ali pa se bojijo, da bi si kradli stranke v višjem segmentu (Lexus?)in gre čisto za marketniško odločitev ...
 
Všečki: Miikech

jonny77

Fizikalc
16. sep 2007
5.565
73
48
Pomurje
Lexus RX450h nima full stop ACC, moj GS300h ga pa ima. Letnika sta ista.
Zakaj je to tako, mi prodajalec ni vedel povedal in je hudo "preklinjal" tako butasto rešitev.

V koloni je full stop milina, line assist šofira, tempomat se z gasom ukvarja, jaz pa z ženo.
 

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
13.710
131
63
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Tudi spelje sam, ko se kolona ustavi?
Ponavadi pri Stop&Go sistemih je tako, da ce avto stoji vec kot cca. 3 sekunde, moras spet pohodit stopalko za plin ali s tipko aktivirat, da sam spelje... vsaj lani, ko sem imel testno voznjo s CH-R je bilo tako... pa pri moji Mazdi je tudi tako... Pri testnem Priusu pa je bil radarski tempomat samo do cca. 40 km/h, ce je slo pocasneje, se je izklopil...