Ampak samo pri sprednjih vratih. Zadaj je polivinilpod tapeto isto kot civic letnik 1992, le namesto polivinila so dali plastiko za zapret luknjo
Če koga zanima kako izgleda zvočna izolacija v vratih karjole...ni je sploh
To srebrno modro sem sam gor lepil
Poglej priponko 105436
Poglej priponko 105438
to peno bi moral dat na zunanji strani, čez to plastiko in pleh, pod tapeto, in ne v vrataPokril sem ca. 70% pleha z butyl traki in 100% z 8mm zaprtocelično peno. Ko zunaj trkaš je kot da po tanku trkaš
Poglej priponko 105439

ker teče voda v vrata pri vseh avtih in res upam, da ti svinjarija ne bo kje zastajala.Zakaj? S tem spustim zvok že noter v vrata. In sprednjo stran je zaradi oblike, lukenj in kablov nemogoče dobro oblepit + problem da zaradi debeline tapeta nazaj ne prime.
Bom pa dal not v tapeto še ca. 1cm odprto celične pene.
Zakaj? S tem spustim zvok že noter v vrata. In sprednjo stran je zaradi oblike, lukenj in kablov nemogoče dobro oblepit + problem da zaradi debeline tapeta nazaj ne prime.
Bom pa dal not v tapeto še ca. 1cm odprto celične pene.
Ker zvok nastane zaradi vibriranja plate vrat, ne zato ker gre zvok skozi.
Poanta samolepilnih bitumen kompozitov je da prepreči resonanco v plehu, to pa dosežeš že če prikriješ 60-70% površine, to je tisto kar poem slišiš kot trkanje po tanku, ker naredi pleh rigiden. Samolepilne penaste obloge so kvečjemu za zapreti vrata med plastičnim panelom in okvirjem vrat.
PS: ne delati raketne znanosti z vrati, še vedno imaš ogromno izpostavljenega železa na podu, strehi, kolotekih in prtljažniku - in na koncu tudi s stekli.
Hm, a ne prihaja tja noter voda?Pokril sem ca. 70% pleha z butyl traki in 100% z 8mm zaprtocelično peno. Ko zunaj trkaš je kot da po tanku trkaš
Poglej priponko 105439
Ravno zato je zaprto celična pena, da se to naj nebi dogajalo. Bom pa preveril čez pol leta če se kaj nabira kje. Še vedno lahko vse dol vržemHm, a ne prihaja tja noter voda?
To bo fajn rje povsod. Pozimi bo noter prišla slana voda, sol se bo obdržala na peni in potem bo lepo ob vsakem dežju pri toplih temperaturah žrla vrata.
Dober si, da se ti s tem jahat.