Toyota Auris se poslavlja prihaja Corolla

Steve

Guru
13. avg 2007
10.721
2.892
113
Če koga zanima kako izgleda zvočna izolacija v vratih karjole...ni je sploh:eek:
To srebrno modro sem sam gor lepil

1000051164.jpg

Screenshot_20260415-112945.png

Hondi

Guru
18. avg 2007
3.803
600
113
pod tapeto isto kot civic letnik 1992, le namesto polivinila so dali plastiko za zapret luknjo

Hondi

Guru
18. avg 2007
3.803
600
113
jaz garantiram, če daš par bitumen/alu pasov znotraj in na zunanji strani čez to plastiko izolacijsko peno (tam 1cm do 1.5 debelo), da je razlika kot noč in dan

nazadnje sem na 1mx20cm pločevino nad pantom drsnih vrat na VW T6 dal 5 bitumen/alu 5x5cm - razlika pri zapiranju drsnih vrat je neverjetna, saj si prej vedno slišal to pločevino pri zapiranju

• Všeč mi je
Reactions: tony

Vadim

Guru
2. jul 2020
7.002
9.063
113
Če koga zanima kako izgleda zvočna izolacija v vratih karjole...ni je sploh:eek:
To srebrno modro sem sam gor lepil

Poglej priponko 105436
Poglej priponko 105438

Daj še plate nalepiti na zgornjo stran (ali je OK lahko preveriš še z trkanjem po kovini, če zveni kot konzerva ni še dovolj pokrite površine). Pri Vitari sem šel čez isti postopek, zgolj z vrati (in novimi zvočniki) je razlika kot noč in dan.

• Všeč mi je
Reactions: Hondi

Steve

Guru
13. avg 2007
10.721
2.892
113
Zakaj? S tem spustim zvok že noter v vrata. In sprednjo stran je zaradi oblike, lukenj in kablov nemogoče dobro oblepit + problem da zaradi debeline tapeta nazaj ne prime.
Bom pa dal not v tapeto še ca. 1cm odprto celične pene.

Hondi

Guru
18. avg 2007
3.803
600
113
Zakaj? S tem spustim zvok že noter v vrata. In sprednjo stran je zaradi oblike, lukenj in kablov nemogoče dobro oblepit + problem da zaradi debeline tapeta nazaj ne prime.
ker teče voda v vrata pri vseh avtih in res upam, da ti svinjarija ne bo kje zastajala.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

Vadim

Guru
2. jul 2020
7.002
9.063
113

Ker zvok nastane zaradi vibriranja plate vrat, ne zato ker gre zvok skozi.

Poanta samolepilnih bitumen kompozitov je da prepreči resonanco v plehu, to pa dosežeš že če prikriješ 60-70% površine, to je tisto kar poem slišiš kot trkanje po tanku, ker naredi pleh rigiden. Samolepilne penaste obloge so kvečjemu za zapreti vrata med plastičnim panelom in okvirjem vrat.

PS: ne delati raketne znanosti z vrati, še vedno imaš ogromno izpostavljenega železa na podu, strehi, kolotekih in prtljažniku - in na koncu tudi s stekli.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.721
2.892
113
Ker zvok nastane zaradi vibriranja plate vrat, ne zato ker gre zvok skozi.

Poanta samolepilnih bitumen kompozitov je da prepreči resonanco v plehu, to pa dosežeš že če prikriješ 60-70% površine, to je tisto kar poem slišiš kot trkanje po tanku, ker naredi pleh rigiden. Samolepilne penaste obloge so kvečjemu za zapreti vrata med plastičnim panelom in okvirjem vrat.

PS: ne delati raketne znanosti z vrati, še vedno imaš ogromno izpostavljenega železa na podu, strehi, kolotekih in prtljažniku - in na koncu tudi s stekli.

Ja saj to glede bitumena mi je jasno. Po znanstveni raziskavi po forumih gre tako:

Bitumen kot si opisal, kensla resonanco pleha

Zaprtocelična na vrata proti hrupu iz ceste, odprtocelična v panelih duši zvok ki je že v avtu. Sem pa pazil, da lukenj v vratih ne zaprem.

Prtljažnik je po ravni površini celo izoliran, stranice, torej blatniki in koloteki pa nič.

mtl

Guru
19. jul 2007
11.430
1.050
113
Kras
www.mtl.si
Pokril sem ca. 70% pleha z butyl traki in 100% z 8mm zaprtocelično peno. Ko zunaj trkaš je kot da po tanku trkaš

Poglej priponko 105439
Hm, a ne prihaja tja noter voda?
To bo fajn rje povsod. Pozimi bo noter prišla slana voda, sol se bo obdržala na peni in potem bo lepo ob vsakem dežju pri toplih temperaturah žrla vrata.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.721
2.892
113
Hm, a ne prihaja tja noter voda?
To bo fajn rje povsod. Pozimi bo noter prišla slana voda, sol se bo obdržala na peni in potem bo lepo ob vsakem dežju pri toplih temperaturah žrla vrata.
Ravno zato je zaprto celična pena, da se to naj nebi dogajalo. Bom pa preveril čez pol leta če se kaj nabira kje. Še vedno lahko vse dol vržem :)