Se je avtomobilska industrija v Nemciji zacela sesuvat ?

Najbolji

Guru
20. feb 2008
6.227
1.422
113
Ja glej, jaz jim nisem kriv. Kar nekaj let se je to videlo, pa vsi naduti pa ... Zdej je pa prslo, ce so tako dobri bojo ze resil. Ce niso pa mogoce bols da grejo z vodo naprej.

Vadim

Guru
2. jul 2020
7.326
9.583
113
Vidim, da se zajebavate ob koncu VW.

Propadel ne bo - če lahko Škoda vleče profite, pa ima iste sestavne dele kot večina VW grupe.

Tarife oranžnega so jeba, povrhu so izgubili kitajsko tržišče zaradi masovke poceni avtov. Treba bo ukiniti kakšen model, prodati kakšno znamko ali se preusmeriti na druge segmente trga (vojaška industrija).

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
19.582
7.416
113
V CN mestih je prioriteta EV, domače proizvodnje imajo preko glave, so poceni, tako da VW s svojimi dragimi polizdelki nima več za burek.

V EU so pa cene nabili v nebo od 2020, tako da hvala lepa.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.954
3.171
113
Če bi samo cene nabili v nebo, še bi preživeli. Ko pa so istočasno šli nižati kvaliteto....najn danke. Takrat sem tudi jaz skočil iz švabakega vlaka po skoraj 3 desetletjih in presedlal na poševnookega

• Všeč mi je
Reactions: sajkek

Vadim

Guru
2. jul 2020
7.326
9.583
113

Vsi proizvajalci so dvignili cene.

Gledaš Troc, Sportage, Vitaro ali celo Dusterja. Je razlika v podobni opremi par jurjev. Še MG ni tako poceni.

Čas bo pokazal kako je z kitajskimi avti. Med 2010 in 2016 je bila invazija kitajskih skuterjev. Novi za ceno rabljenega apn6s. Koliko kitajskih skuterjev še vidiš na ulicah? Šele zdaj dobiš kvalitetnejše izdelke ala CFmoto.

Itak zdaj kitajc prodaja brez večjih dobičkov da se ustali na trgu. Nima lastnih avtohiš oz. servisov. Kaj bo, bo čas pokazal. Jaeco in Omoda so delali za tuje trge. Ostalo je potrošniška roba in vprašanje kako je korozijsko sploh zaščiteno. Podobno je bilo z Japonskimi avti iz 80. let, kateri so na veliko gnili.

Silos

Fizikalc
6. jun 2024
116
227
43
V času korone so navili cene in govorili, kako se jim ne splača več delati na količini prodaje, ker več zaslužijo, če prodajo manj po višji ceni.

No, so dobili bumerang nazaj v glavo. Tako kot smo eni opozarjali že takrat.

Je hudič, ker novodobnim CEO-tom pogled rad seže samo do naslednjega letnega poročila. Pa niti ne krivim njih, ker se pač obnašajo tako, kot je sistem zastavljen. Maksimizacija profita danes, kaj bo čez par let pa nobenega ne briga.

Osebno ne vidim enega razloga, zakaj bi danes kupil nemški avto. Časi, ko je nemška značka še pomenila kvaliteto, so se končali okrog leta 2005.

• Všeč mi je
Reactions: WeWatchingYou

sajkek

Guru
16. mar 2008
41.573
15.003
113
Vidim, da se zajebavate ob koncu VW. Vendar se očitno ne zavedate, da ogromno Slovenske industrije sloni na avtomobilski industriji. Dvomim, da bodo naši delali dele za Kitajce. Je zadeva kar resna.
mali človek v sloveniji ne bo nič na slabšem..je že zdaj dobival za komponente pest riža, zdaj bo pa dalje tako če bo za koga drugega delal. Ne delaj si utvar da smo imeli kaj od nemške nadutosti , širokoustenja in dobičkov.

• Všeč mi je
Reactions: WeWatchingYou
22. jul 2007
15.279
2.707
113
126
V CN mestih je prioriteta EV, domače proizvodnje imajo preko glave, so poceni, tako da VW s svojimi dragimi polizdelki nima več za burek.

Se še spomnite izjav, da se ne izplača izdelovati majhnih avtomobilov.
Še rade volje jih bodo delali, samo če jih bo kdo tudi kupil za takšno ceno je pa drugo vprašanje :sprasujemse:

dask

Guru
21. sep 2023
1.073
1.248
113
mali človek v sloveniji ne bo nič na slabšem..je že zdaj dobival za komponente pest riža, zdaj bo pa dalje tako če bo za koga drugega delal. Ne delaj si utvar da smo imeli kaj od nemške nadutosti , širokoustenja in dobičkov.
Če bo za koga drugega delal, to si dobro napisal. Se precej odpušča po teh firmah, povem iz prve roke. Ne bo čisto enostavno in brez posledic šlo tole čez.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
22.803
15.467
113
kod Džej-Zija
Se še spomnite izjav, da se ne izplača izdelovati majhnih avtomobilov.
Še rade volje jih bodo delali, samo če jih bo kdo tudi kupil za takšno ceno je pa drugo vprašanje :sprasujemse:
V bistvu je šlo za to, da bi bil takrat zastavljeni euro 7 standard tako strog, da bi male avtomobile podražil do nivoja, da jih nihče več ne bi kupoval, pri čemer bi bile tudi marže majhne.