Prebral celotno temo. Zašel si ti. Teorija ti je jasna, sam v praksi pa ružiš na celi črti, ker ti še vedno s frocem sediš cele popoldneve pri domačih nalogah v prvi triadi. Kje je šele druga in tretja triada, da o srednji šoli ne govorim. Pa ti ljudje hočejo dopovedat, trije starši z izkušnjami in učitelj, pa teraš svoje. Šola ti ne bo vzgajala otroka in ga učila samostojnosti, to je na tebi. Eden nardi cel alarm ko froc prinese domov oceno dobro, super in kaj po tem? Tud kak šus mora bit. Ne bodo vsi doktorji znanosti.
Osebno sem se roditeljskih sestankov v zadnjih 15 letih, zarad staršev tvojega kova, najedel tok daleč, da sem sodeloval z mulcovim razrednikom v SŠ samo v četrtem letniku, ko se je gospod 18 letni odločil, da ne bo hodil v šolo. Če bi bilo po moje bi mu razrednik za spanje v avtu na Rožniku stisnil ukor pred izključitvijo, pa me ni poslušal in je mulc ponovil vajo, končno fasal ta ukor in po tem zdelal letnik, zdaj je zaposlen in meni z denarnice. Pri tamali na maturantcu sem prejšnji teden drugič v lajfu videl njeno razredničarko, punca dela gimnazijo s povprečjem dobro. Od najmlajšega razrednika sploh ne poznam, zaenkrat ni težav ne z neopravičenimi ne z ocenami. Jim kaj fali, ne. Bodo doktorji znanosti, ne, znajo živet brez mene, ja.