Veste, kaj/kje jeste? Mogoče v svinjaku?

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.562
690
113
Citat:
Inšpektorji zaradi umazanije zaprli 24 lokalov po Sloveniji
Nepravilnosti odkrite v več kot polovici pregledanih gostinskih obratih
5. december 2014 ob 20:28
Ljubljana - MMC RTV SLO/Televizija Slovenija

Umazanija, živila na straniščni školjki, plesen, prodaja ostankov hrane - vse to so v slovenskih gostinskih lokalih odkrili inšpektorji.

Pregledali so 1436 gostinskih obratov in v kar 60 odstotkih odkrili nepravilnosti, 24 gostincev pa je doletela tudi prepoved opravljanja dejavnosti.

"Žal smo v nekaterih primerih odkrili tako umazanijo - moram uporabiti kar ta izraz -, da je bilo potrebno izreči ukrep začasne prepovedi delovanja, dokler niso enostavno počistili," pojasnjuje Vida Čadonič Špelič, direktorica Uprave za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin.

Inšpektorji za zdaj ne želijo razkriti imen gostincev, ki so jim začasno prepovedali obratovanje. Gre za posamezne primere, ki pa so nedopustni, pravi direktorica uprave za varno hrano.

"Zato najbrž ni potrebna niti posebna zakonodaja ne kakšen poseben strošek - potrebna je samo zdrava kmečka pamet ter odgovornost in spoštovanje svojih gostov, kajti najbolj osnovno je vzdrževanje, opreme, prostorov in osebne higiene, če želimo za nekoga hrano pripravljati in mu jo kasneje tudi prodati," dodaja.

Nasprotovanje inšpekcijskemu pregledovanju izvora hrane
V Obrtni zbornici se strinjajo, da so higienske razmere, ki so jih inšpektorji odkrili v nekaterih lokalih, nedopustne. A hkrati pa nasprotujejo inšpekcijskemu pregledovanju izvora hrane. Da nekateri niso znali pojasniti, od kod so živila v shrambah in hladilnikih, je bila namreč druga najpogostejša kršitev gostincev.

Gostinci pa opozarjajo, da inšpektorji komplicirajo tudi v primerih, kadar gostinici denimo sami izdelujejo njoke ali pa kupujejo solato od kmetov, v teh primerih pa zahtevane dokumentacije ali deklaracije ni mogoče imeti.

Zato zahtevajo čimprejšnji pogovor s pristojnim ministrom, na upravi za hrano pa so že napovedali, da bodo v prazničnem času nadzor nad gostilnami in restavracijami še poostrili.
http://www.rtvslo.si/gospodars...loveniji/352888

A tu bodo inšpektorji in mediji ščitili prasce (v svinjaku živijo prasci in svinje)?
Imena na plan
10.gif
Naj sodi narod z denarnicami.

Pravzaprav bi moralo biti gostincem v interesu, da se loči zrno od plev. Sami bi morali zahtevat javno objavo.


Citat:
V eni od gostiln, polni gostov, so sveže pečen jabolčni zavitek hladili na straniščni školjki, v drugi so s krožnikov pobrali ostanke hrane, jih zmleli in jih naslednji dan ponudili novim gostom. To sta dva najskrajnejša primera, na katera so naleteli inšpektorji za varno hrano.
http://www.dnevnik.si/slovenija/strudelj-so-hladili-na-straniscni-skoljki

dober tek
evil.gif
 

BuDi

Guru
6. sep 2007
6.967
3.260
113
brez imen je to toliko vredno kot nič... kot bi govorili o lokalih na Islandiji.
 

SimonS

Pripravnik
25. feb 2012
332
7
18
Če bi inšpektorji vsaj malo delali, tega nebi bilo. Ne,da samo plače vlečejo, delajo nič. Ko pa delajo, pa se mesec dni prej najavijo. Ne vidim smisla, zakaj sploh hodit preverjat, če se prej najaviš. To bi moralo biti nenapovedano.

Komentarji spodaj na 24ur pa same pičke. Naenkrat je vsem slabo, vsi serjejo. Eni hodijo pretepat prodajalce, ker jim niso povedali, da so kupili en dan staro zelenjavo. Vso meso je v Merkatorju naenkrat zanič. To so ti ljudje, ko za prasko gredo k zdravniku, pa so samovšečni.
Naj pridejo k meni. Bom corn flaeks z betonom pomešal pa pojedel, da bodo videli, kaj je prebava! =D
 
Nazadnje urejeno:

sixpower

Guru
22. sep 2011
2.941
2.428
113
Lublana
Obišči stran
Ampak res! V čem je fora, da skrivajo in ščitijo kršitelje?
Pismo, veliko jem zunaj in me res zanima, če zahajam v kakšen od teh najbolj svinjskih lokalov.
 

SimonS

Pripravnik
25. feb 2012
332
7
18
Ščiti pa se tak vse, kar je višje od fizične osebe. Slovenistan je tak najbolj skorumpirana država. Jaz bi spucal 90% Slovenistancev, potem bi si država mogoče zaslužila ime Slovenija.
 

jtfc

Guru
24. jul 2007
19.581
2.429
113
Citat:
»I’m Slovenian and I’m ashamed of this total [cenzura] up country. I lived abroad with my family for several years and when we came back two years ago things got even worse. If you don’t know yet this nation is the most functional illiterate in the entire EU. They are selfish, lazy, and without any human respect to the others, hypocrites and small minded. Half of them adore Pope and other half communism. Just a little minority of us (I consider my self as a normal) respect others regardless where they come from. Within a year this bloody country will collapsed financially and morally. And I’m glad. As Slovenian I can only say - [cenzura] you Slovenians.«
 

bugmenot3

Pripravnik
21. mar 2014
862
-3
16
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
Citat:
I consider my self as a normal - fuck you Slovenians.
Dobesedno merilo normalnosti.

Pa še objavi, ki jih je naša Mladina spregledala:
Citat:
Slovenia is
1.backwards …2.people with very negative attitude…3 in Slovenia you will see more old people than youngsters…4.very hard to get a job if you dont know someone…..5. even if you have a job ….60% they dont get paid their salary on time ////neither salary tax @ insurance….. 7. a cheap con artist…..8,…dont try to find anything good in slovenia….waste of time…trust me…BTW they dont like immigrants @ turist @ investors …
Citat:
1.People think they are the top of the world
2.All they talk about is how they are better than you
3.I got suspended because a Slovenian kid attacked me and i beat him up
4.They are very racist and agressive
Dodatno pa me še žalosti, da je ta tema tako prašičofobna.
 
Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
46.381
5.896
113
pri taščici
Kaj sedaj te rumene cajtnge in medije vlačite na alter. Se mora res še kak gostinec zadrgniti?
Naj se raje piše o dobrih stvareh. O teh se pa nič je piše?
 

danielt

Fizikalc
3. jun 2008
1.062
18
38
Sam res .... ljudje ne smejo vedet kje strrežejo pomije??
A ni to favoriziranje packonov?
Vse te gostilne/gostinske obrate je treba javno izpostavit in jih dat javnosti/strankam da opravi z njimi, ne pa da se jih ščiti....
Bogve koliko ljudi so zastrupili in koliko jih je fasalo raznorazne bolezni in bakterije.
Veliko gostinecev si ne zasluži naziv gostinec in ne bi smeli optavljati tega poklica oz dejavnosti.

Neverjetno koliko jih nima pojma kaj je to gluten, zgodilo se mi je da smo naročili bg pico, pa nas je kelnarca gledala kot tele v nova vrata.... in nam v zameno ponudila pico z "zelo dobrim polnozrnatim testom"
bonk.gif
, k pri njih bg nimajo ...(ni mela pojma kaj to je)

bi mogu pridet tud k nam gdaj pa kdaj G, Ramsey
 

B81

22. jul 2007
34.567
9.004
113
Najslabše so male družinske gostilne, kjer se špara in moraš pogledat, kaj imajo v ponudbi malic v ponedeljek in kaj je bilo čez vikend....ne verjamem nikomur nič.
 

bugmenot3

Pripravnik
21. mar 2014
862
-3
16
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Kaj sedaj te rumene cajtnge in medije vlačite na alter. Se mora res še kak gostinec zadrgniti?
Naj se raje piše o dobrih stvareh. O teh se pa nič je piše?
Res škoda, da ti ne znaš pisat.
 
Nazadnje urejeno:

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.092
3.575
113
Marlbor
Ne vem zakaj bi se moral delati medijski linč, če je za zaprtje teh nesnažnih gostiln poskrbela že inšpekcija. Ker ni več bojazni, da bi se kdo zastrupil, ne vidim razloga da bi se proti njemu ustvarjala gonja, sploh če se ne ve točno kakšne vrste napak so bile odkrite. Gostilne, ki so odpravile napake, pa že obratujejo brez ogrožanja zdravja gostov.
 

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.214
5.596
113
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Najslabše so male družinske gostilne, kjer se špara in moraš pogledat, kaj imajo v ponudbi malic v ponedeljek in kaj je bilo čez vikend....ne verjamem nikomur nič.
Odkar je recesija to počno malodane povsod.
 

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.193
2.427
113
v lokalni ostariji
imamo "različne" kršitve:
- birokracija/papirji ki so za zdravje bolj malo pomembni
- packarije... kar je težje odkriti in tudi težje zagotoviti, da bo ok na dolgi rok


keršič pa je bil bolj "avtohton" že dolgo časa:)))

ni ravno apetitlih slišati da se je štrudl hladil na wc-ju ampak dokazano je, da v okolici stranišč ni veliko bakterij (praktično jih ni)... mimgrede kje imate zobno krtačko spravljeno? ni pa to "nevarno". nevarno in neokusno pa je pobiranje ostanokov, mletje le-teh in drugi dan nov obrok... to pa je kriza.
 

SJTV1

eV12
18. jul 2007
18.951
1.094
113
www.adriamedia.si
Tale je smešna ...

Citat:

Gostinci pa opozarjajo, da inšpektorji komplicirajo tudi v primerih, kadar gostinici denimo sami izdelujejo njoke ali pa kupujejo solato od kmetov, v teh primerih pa zahtevane dokumentacije ali deklaracije ni mogoče imeti.

Če kupiš sloato pri kmetu, naj izda račun (itak bi ga moral). Če ga ne, jo ne kupiš tam. Za moko, ki je šla v njoke, bi tudi moral imeti račun. Saj se da hitro videt, a si dal ven 10x njokov od možnega glede na količino kupljene moke ali ne ...