Za fizične ja, za podjetja pa mislim da je ostalo 2Jaz imam pogoj 2 leti, vloga oddana junija letos in odobrena v sredini julija (nakup kot pravna oseba).
Se pravi, da bo s septembrom pogoj 3 leta?
Za fizične ja, za podjetja pa mislim da je ostalo 2Jaz imam pogoj 2 leti, vloga oddana junija letos in odobrena v sredini julija (nakup kot pravna oseba).
Se pravi, da bo s septembrom pogoj 3 leta?
Za davčno olajšavo mora imeti podjetje osnovno sredstvo 3 leta... Kar je manj se sorazmerno zniža davčna olajšava.Za fizične ja, za podjetja pa mislim da je ostalo 2
seveda, drugače ne bi primerjal s teslo awd.Nemec je tudi 4x4?
Jaz ga nisem dal v davcno olajsavo, da se lahko avto prosto uporablja brez pisanja kaksnih nalogov itd…Za davčno olajšavo mora imeti podjetje osnovno sredstvo 3 leta... Kar je manj se sorazmerno zniža davčna olajšava.
Močno upam da je to fake news. Ampak tudi če ni, idiotizmi ki se dandanes uvajajo v avte so že res dih jemajoči. In potem se čudijo da raja več noče novih avtov kupovati
![]()
VW now charge owners monthly subscription to unlock power in their EVs
If you thought paying an extra monthly subscription to Netflix and Amazon Prime Video to go ad free was bad, VW is now charging a recurring fee to unlock the full power of customers' electric cars.www.thisismoney.co.uk
Lepo navajajo, da boš za avto funkcije mesečno plačeval (potem ko si že v osnovni dal čisto preveč za kanto). In to je tisto, kar je pri teh bedarijah narobe.
Da poleg že tako predragih kant, ki ne delajo in rabijo kup vzdrževanja, rabiš še mesečne naročnine, s katerimi boš na dolgi rok vse preplačal. In ker je povsod vmes software s svojimi mnogimi problemi. Da ne omenim kako to vse lepo "deluje", ko so zadeve starejše.
In tiste, ki se jim zdi to kul, je potrebno po betici. Mesečno. Ker je itak ne uporabljajo.
Velika večina teh dvoletnikov je itak avtomobilov na podjetjeTiste, ki menjavajo avte na dve leti, dejansko boli patka za izgubo vrednosti.
Oni menjajo, ker lahko.
Nič novega na avto trgu.
Kdor ima, pač ima. Od slednjih itak živi cel "premijski" segment avto industrije.
Jaz jih sicer kar videvam, je pa bila lani izbira konkretno manjša, drži. Čeprav MG4 je bil na voljo.Tukaj ste sli z menoj cez celo proceduro. Kitajcev se danes skoraj nobenega ni pri nas. Vsi v prihodu. Lani še manj. Žal... In bi tudi pol povedala, kaj je pa kaj ni OK, pa kok me stane. Kot zmeraj...
Kakorkoli, ti svetujem, da podajaš izkušnje o Tesli, ki jo imaš, ne pa tudi o drugih avtomobilih, s katerimi nimaš izkušenj, ker se zna zgoditi, da boš izgubila prijatelje/znance.
Potem pa narodu ne more biti hudo…pa pravijo da ni denarja …Sicer pa večina ljudi zamenja po poteku kredita/leasinga ali podaljšane garancije.
Zanimiv zaključek.Potem pa narodu ne more biti hudo…pa pravijo da ni denarja …
Hvala, bom upošteval nasvet in se držal še enega mojega mota: če nekdo noče pomoči, mu ne pomagaj.Jaz tebi svetujem, da prevetris svoja, ce so odvisna od za prijateljstva in znanstva nepomembnih reči.
Tesle ne žrejo le kitajci, ampak tudi evropejci, ki so se končno spustili iz oderuških covid višav. Recimo zgoraj se je že en javil, ki je vzel raje evropejca kot pa Teslo. VAG koncern in BMW konkretno razturata pri EVjih (poglej recimo letošnjo prodajo v Nemčiji), seveda pa še vedno daleč (vsaj pri VW) od visokoletečih sanjskih ciljev.Potem pa ti povej kaj več, bi verjetno koga zanimalo.
Jaz lahko iz prve roke edino povem da sem se vozil z Y in sedel v nekem bydu suvu, ki mu je menda direkt konkurenca.
Vtisi iz notranjosti so bili v byd precej bolj pozitivni kot v tesli. Kako se vozi in vsi tehnični podatki...nimam pojma.
Ampak razumem zdaj zakaj byd raste ko goba in odžira kupce tesli.
Mesečno vržejo ven 1 model, Tesla pa glanca antične modele in lapa prazne obljube