Okolju prijazni avtomobili

Jabe

Guru
1. okt 2007
15.330
7.737
113
Ali ga znajo ali ne... Vseeno. Evropejci ga ne. S tem, da bo un v ceni imel vse, pri nas se gre Evropejec model, ko strankam, ki kupijo jajčko, ponuja nekaj, kar bi moglo biti že v nabavi ceni, za mesečno naročnino 16€.

Evropejci pa mislijo, da lahko lansirajo isto sranje za vec denarja, ker je drug badge gor. Tega heca je v globalnem svetu konec. Ce bo hotela vec denarja za svoj izdelek, bo mogla narediti boljšega. oni pa še 16€/mesec naročnine za povrh...

Še samomora ne znamo naredit kot se gre. Strelamo se izmenicno v kolena, namesto enkrat efikasno v glavo. Še najbolje bi pa bilo, da bi se sploh nehal strelat nekam, ampak pol je treba pa preživeti - beri, nekaj pokazat.

mtl

Guru
19. jul 2007
10.940
618
113
Kras
www.mtl.si
jest nič ne plačujem.
Seveda ne, ker so kupci in mediji takrat naredili pogrom in je BMW odstopil od tega.
Ali ga znajo ali ne... Vseeno. Evropejci ga ne. S tem, da bo un v ceni imel vse, pri nas se gre Evropejec model, ko strankam, ki kupijo jajčko, ponuja nekaj, kar bi moglo biti že v nabavi ceni, za mesečno naročnino 16€.

Evropejci pa mislijo, da lahko lansirajo isto sranje za vec denarja, ker je drug badge gor. Tega heca je v globalnem svetu konec. Ce bo hotela vec denarja za svoj izdelek, bo mogla narediti boljšega. oni pa še 16€/mesec naročnine za povrh...

Še samomora ne znamo naredit kot se gre. Strelamo se izmenicno v kolena, namesto enkrat efikasno v glavo. Še najbolje bi pa bilo, da bi se sploh nehal strelat nekam, ampak pol je treba pa preživeti - beri, nekaj pokazat.
A to se je nanašalo na splošno ali si pisala za Vinfast?
Ker če malo spremljaš zadevo, potem veš kam Vinfast spada.
Naj ti namignem: nekateri influencerji in novinarji, ki so bili na predstavitvi teh vozil, kjer so jih razvajali, niso hoteli napisati testa. In to v današnjem svetu, kjer praktično vsak drek požremo. Vprašaj se zakaj, za odgovor si pa vzemi 5 sekund surfanja.
Toliko v vednost. Da se ne boš še naprej blamirala.
Tisti članek na linku je pa čisti PR.

sajkek

Guru
16. mar 2008
37.809
12.392
113
spremljam malo bolj pogljobljeno EV china sceno... in tole kar se trenutno prodaja vsaj pri nas je vse nevozno za normalnega ali pa recimo malo bolj zahtevnega voznika (lega zanič, volnani plavajoči, infotemeint in tablice zanič, meniji zanič.., polnjenje v neki čudni sceni in podobno edino kvaliteta izdelave je na nivoju..... žalostna zgodba v resnici. pišem za rang 30 do 40kilo po subvenciji.

Očitno bo potrebno počakat na next gen.

jaz sem precej razočaran, tako da guramo zgonjenega karavana dalje.

mtl

Guru
19. jul 2007
10.940
618
113
Kras
www.mtl.si
Izgleda, da avto na elektriko res ni težko narediti.
Vskak mesec, novi proizvajalec.
Aja, pa Vinfast ni tomesečni projekt, so začeli že pred skoraj desetimi leti. Jih spremljam od začetka, plani so bili super, žal pa je izvedba konkretno šepala. In se spomnim, kako se jim je cel avtomobilski sektor smejal po predstavitvah, kjer so imeli totalne težave z avtomobili.

Jabe

Guru
1. okt 2007
15.330
7.737
113
In to v današnjem svetu, kjer praktično vsak drek požremo. Vprašaj se zakaj, za odgovor si pa vzemi 5 sekund surfanja.
Toliko v vednost. Da se ne boš še naprej blamirala.
Tisti članek na linku je pa čisti PR.

Sem... Vedoč, da sem si prebrala o zanesljivosti Vinfasta, preden sem komentirala, lahko se enkrat preberes komentar.
Žal jaz neke silne kvalitete oziroma zanesljivosti ne vidim v evropskih EVjih. Edina resna razlika je pricetag. Koliko je pa clovek pripravljen plačati za to, da se ga ima za norca, zavito v lep PR "za tebe samo najboljše", je pa na strani posameznika.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
54.857
7.311
113
spremljam malo bolj pogljobljeno EV china sceno... in tole kar se trenutno prodaja vsaj pri nas je vse nevozno za normalnega ali pa recimo malo bolj zahtevnega voznika (lega zanič, volnani plavajoči, infotemeint in tablice zanič, meniji zanič.., polnjenje v neki čudni sceni in podobno edino kvaliteta izdelave je na nivoju..... žalostna zgodba v resnici. pišem za rang 30 do 40kilo po subvenciji.

Očitno bo potrebno počakat na next gen.

jaz sem precej razočaran, tako da guramo zgonjenega karavana dalje.
Kaj pa s teslo narobe?

mtl

Guru
19. jul 2007
10.940
618
113
Kras
www.mtl.si
Sem... Vedoč, da sem si prebrala o zanesljivosti Vinfasta, preden sem komentirala, lahko se enkrat preberes komentar.
Žal jaz neke silne kvalitete oziroma zanesljivosti ne vidim v evropskih EVjih. Edina resna razlika je pricetag. Koliko je pa clovek pripravljen plačati za to, da se ga ima za norca, zavito v lep PR "za tebe samo najboljše", je pa na strani posameznika.
Slabo si prebrala. Lahko pišeš, da so evropski avtomobili predragi, imajo nekatere težave, itd. ampak v osnovi se lahko še vedno voziš z njim.
Kakorkoli, upoštevaj ali pa ne upoštevaj moj nasvet, tvoja odločitev. Ampak kdorkoli spremlja EV industrijo bo točno vedel, kam nekoga, ki enači težave in zanesljivost Vinfasta z evropskimi proizvajalci, popredalčkat. Pa brez zamere.

Je pa žalostno to, da taki posamezniki vplivajo na odločitve drugih ljudi in jih potunkajo v drek, sami pa ne delajo tistega, kar pridigajo, torej recimo kupijo kitajca ali Vinfast. Si že živela s kakšnim kitajcem par dni? Dvomim. Se ne motim ne? No, jaz sem in potem ugotoviš, da kljukice pri opremi so super na papirju, v reali pa ne toliko, sploh ko te hoče v prometno zaplesti. In to sistem, ki ga po tvoje nategunski evropski proizvajalec ponuja v dostopnih vozilih že 15 let. In ki dela 100% že od takrat.

mtl

Guru
19. jul 2007
10.940
618
113
Kras
www.mtl.si
Aja, pa še nekaj, ker ne morem več popravit zadnjega posta.
Absolutno sem za to, da so kitajski proizvajalci vstopili na evropski trg, ker to kar so si evropski proizvajalci privoščili v času korone, je bilo enostavno oderuštvo. In s tem so sami omogočili tak pompozen in še hitrejši vstop na trg kitajcem.
Ampak res priporočam vsem, ki imate mnenje o teh vozilih, da jih prej nekaj časa vozite in ne samo gledate specse, reklame in cene.
Pa še nekaj je potrebno upoštevati: tudi mnenja dejanskih slovenskih lastnikov znajo biti malo vredna, ker povprečen Slovenc si bo prej luknjo v koleno naredil, kot priznal, da ima nek njegov nakup težavo ali da ni res 100%, kaj 100%, 120%. Najboljši, v glavnem. Dokler ne zamenja, potem začnejo ven curljati težave.

Jabe

Guru
1. okt 2007
15.330
7.737
113
No, tukaj pa, ko mi ze ocitas neki, bos priznal, ce kaj spremljas, da imam vsa kolena cela. In naprej povem, vse kar je narobe (objektivno) ali me moti (subjektivno). Takoj ali scasoma, ko se pokaze.

Spodaj dam se price tag svojih zajebov in/ali tezav, da imajo še soforumasi, ki nic ne kupujejo, ampak se zgolj naslajajo, kaj od tega.

mtl

Guru
19. jul 2007
10.940
618
113
Kras
www.mtl.si
Priznam in pri tem zadnjem odgovoru nisem nikjer tebe omenjal. Nanašal se je na povprečnega Slovenca.

Si pa priročno preskočila en odgovor prej, ki pa se nanaša direktno nate ;). Vključno z direktnim vprašanjem.