ogrevanje prostora

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.259
1.891
113
Citat:
Uporabnik MG3 pravi:
Malce si se zatipkal
Toshiba Daiseikai je pravilno.

Nič se nisem zatipkal! Bo kar držalo napisano.

kje pa je ta 'tvoj' konec?

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.259
1.891
113
aha...vzamem nazaj - zatipkal se se ja
smile-1.gif
(sem mislim da si preferirala zgolj 2 od treh firm).

jaz se pogosto zatipkam
jezen.gif

gs1422

ekonomist
13. okt 2007
1.158
0
36
44
Dobova
Citat:
Uporabnik igi pravi:

Če ne verjameš lahko preveriš pri meni doma! Je zraven klime priklopljen še merilnik porabe in lahko vsak trenutek pogledaš koliko je odjemna moč, povprečje, max, min., skupna poraba za x dni... no in za nejeverne lahko z veselem pokažem podatke.

Kam lahko pridem pogledat?

Citat:
Uporabnik igi pravi:

Brez težav pa mi 2,5 kw naprava (ja pri gretju ima večjo moč) segreva stanovanje v velikosti 68m2 in to za par evrov na mesec. tudi pri -10!

Kot pravim, pridi in se prepričaj...

2.5KW! Saj počasi boste priznali vsi po vrsti.
grin1.gif

Nazadnje urejeno:

ivi

Pripravnik
19. avg 2007
466
17
18
No, da si malo sposodim tole temo ma kdo izkušnje s temi pečmi na olje in s temi električnimi radiatorji

elektrika1.jpg

Je to sploh uporabno. kaj se bolj splača glede na to da rabimo za ogrevanje vikend hiše samo občasno

igi

Guru
13. okt 2007
5.577
1.170
113
Celje
Citat:
Uporabnik gs1422 pravi:
Citat:
Uporabnik igi pravi:
Če ne verjameš lahko preveriš pri meni doma! Je zraven klime priklopljen še merilnik porabe in lahko vsak trenutek pogledaš koliko je odjemna moč, povprečje, max, min., skupna poraba za x dni... no in za nejeverne lahko z veselem pokažem podatke.
Kam lahko pridem pogledat?

Citat:
Uporabnik igi pravi:
Brez težav pa mi 2,5 kw naprava (ja pri gretju ima večjo moč) segreva stanovanje v velikosti 68m2 in to za par evrov na mesec. tudi pri -10!
Kot pravim, pridi in se prepričaj...

2.5KW! Saj počasi boste priznali vsi po vrsti.
grin1.gif

1. Pogledati lahko prideš v Celju, kadarkoli se ti zazdi...
smile-1.gif
samo prej me pokliči!
2. ne vem kaj si imel v mislih pri 2,5kW in da bomo počasi priznali? Moj daisekai ima razmerje med porabljeno el. energijo in oddano toplotno močjo nekaj dan 5! tako da ja pri trenutni porabi 1,2kW elektrike odda 6kW toplote! In ja za vzdrževanje konstantne temperature dobrih 23 stopinj mi trenutno "kuri" 320W elektrike!

3. Računčke lahko dobiš skenirane brez večjih težav, samo zbrskati jih moram iz fasciklov, v bistvu pa nima smisla, ker lahko prebereva kar iz elektro števca, ker ko sem se vselil v novo stanovanje je bila na njemu praktično nula!

Tako da kakor kdo želi. Jaz sem povedal le svoje menje in ugotovitve. Res je ukvarjam se z montažo klim in prav zaradi tega sem se v to malce bolj poglobil in naredil konkretne meritve, ker ni mi fora strank v nekaj prepričevati, če pojma nimam o nečem!

MG3

babi
20. jul 2007
533
0
16
Bakovci pri MS
www.opelforum.si
S takšno pečjo na olje, ko je na prvi slikci, midva s partnerjem ogrevava delavnico, ne vsak dan, pač po potrebi.
Zaenkrat sva zadovoljna z njo.
Če bova do prihodnjega leta zbrala dovolj €, bi si rada omislila klimo, ki poleti hladi, pozimi pa greje , ampak samo bivalni del.

ivi

Pripravnik
19. avg 2007
466
17
18
Citat:
Uporabnik MG3 pravi:
S takšno pečjo na olje, ko je na prvi slikci, midva s partnerjem ogrevava delavnico, ne vsak dan, pač po potrebi.
Zaenkrat sva zadovoljna z njo.
Če bova do prihodnjega leta zbrala dovolj €, bi si rada omislila klimo, ki poleti hladi, pozimi pa greje , ampak samo bivalni del.

To se pravi, da je ta peč na olje ok. Koliko olja na uro pa približno porabi ta zadeva in ali je glasna pri delovanju, ker bi se namreč uporabljala v sobi

gs1422

ekonomist
13. okt 2007
1.158
0
36
44
Dobova
Citat:
Uporabnik igi pravi:
Res je ukvarjam se z montažo klim ...

Te razumem. Sedaj pa prisluhni še ti meni. Montažna hiška, 10x12 metrov, ogrevana je zgornja etaža in pol spodnje. S centralno se ogreva še voda. V enem letu smo za gretje in ogrevanje vode porabili 1500 litrov olja. Hiša je bila preteklo leto še brez izolacijske fasade in starimi okni. Ogrevane vode pa poraba pač toliko kot jo štiri članska družina porabi. Letos smo nataknili še racionalizacijo in pričakujemo zmanjšanje. V sezoni, ko smo vsi noreli kako je vroče in ko so vsi vaški "pocarji" postali "strokovnjaki" za klime, smo tudi mi morali seveda kupiti klimo, da smo osatli v "konkurenci" s sosedi. V najhujši dalmatinski sezoni je klima morda delala 20 dni od trejte ure popoldne do šeste ure zvečer. Poračun za elektriko je prišel tak, da se nam je kar zvrtelo.
frown-1.gif
Klima, približno taka kot ti navajaš 1,3 KW hlajenje 1,8 KW gretje.

Meni osebno se ne izzide. Ko k vsemu skupaj prišteješ še dejstvo, da se išče ogrevanje za 15 kvadratov in da moraš klimi poleg notranje enote, montirati še zunanjo + cevi za odvod kondenza, se nekako ne izzide. Če vse skupaj prodajaš še študentu, ki bi si rad pogrel sobico v tistih nekaj mesecih, ko čaka na sobo v študentskem domu, je vsekakor bolj racionalni en oljni radioatorček. Konec koncev te zaradi tega lastnik stanovanja ne bo terjal drugače kot s stroški. Ko pa dobiš sobico v študentu, pa radiatorček prodaš, oziroma podariš stari mami.
wink-1.gif

In zopet je to samo moje skromno, glasno razmišljanje. Demokracija.
wink-1.gif

Zahtevam pa, da del tvojih izjav umakneš in se javno opravičiš, sicer bom še v civilno tožbo!
hysterical-1.gif

shift

Guru
20. jul 2007
9.870
2.251
113
za šankom
kaj ko bi nam zaupal firmo in model svoje klime ker se zna zgoditi da imate vsi prav predno se boste bockali ali res pokuri veliko ali malo za hlajenje/ogrevanje
cool-1.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.259
1.891
113
gs pri teh tvojih izračunih in preračunih nekaj ne štima!

klima v povprečju da od sebe 3 x več kot porabi (dandanes lahko rečemo že kar 4 x več).

torej ti ne ostane drugega kot da zračunaš toplotne izgube svoje hiše, pa boš vedel pri čem si oz. kako klimo bi poteboval, ter koliko bo le ta kurila.

Da kupiš neko XY klimo ter potem pričakuješ čudež enostavno ne gre...kot prvo bo glasna, kot drugo ne bo učinkovita (torej rtošila bo precej, nič ne bo od nje) po možnosti niti nebo inverter, možnosti natsavitev ni nobenih...in hitro si tam, kjer dobiš občutek da je klima en velik drek.

Treba vzeti v zakup da dobra klima (Najšvohnejša) stane nekje 1.000 EUR z montažo....močnejša izvedenka pa nekje 1.200 do 1.300 EUR. In to je to. Ko imaš enkrat tako zadevo montirano hitro veš pri čem si - tako z delovanjem, kot s stroški.

Tako da...podatek da klia v povprečju porabi nekje 300 do 400 Wh je zelo zelo točen podatek.

shift

Guru
20. jul 2007
9.870
2.251
113
za šankom
sej pravim da naj pove znamko termodel pa bomo vedeli na čemu smo.ker konec koncev ima lahko prav da mu klima pokuri veliko elektrike tako kot ima lahko drug uporabnik prav da mu pokuri zelo malo

gs1422

ekonomist
13. okt 2007
1.158
0
36
44
Dobova
Ne bom več vztrajal.
smile-1.gif

Klima je PANASONIC, model ne vidim kje bi pisalo je previsoko montirana. Kupljenja je bila še za časa tolarja in je skupaj z montažo bilo nekaj čez 350.000 SIT. Točnih številk se več ne spomnim, vem pa, da je bila montaža nesramno draga.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.483
1.050
113
Obišči stran
Panasonic CS-PE9DKE

Ogreva stanovanje neizolirano veliko 40kv. Zaenkrat brez težav. Centralno (ki je BTW na elektriko) bom prižgal čimkasneje, verjetno ko bo zunaj krepko pod nulo.

Cena elektrike? Okoli 35€ na mesec, isto kot poleti, ko je klima hladila. In da ne bo pomote, na elektro vsak mesec pošljem stanje števca, da dobim točno položnico. Za primerjavo: lansko zimo je centralna + ostale naprave pokurilo v povprečju 90€ na mesec elektrike.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.837
666
113
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Ce pa vseeno zelis imeti termostat,ti pa svetujem da na radiatorju nastavis na stevilko 5. ali 6. , potem pa gres kupit tak vtič ki se vklopi / izklopi na podlagi določene temapreture.

Torej,radiator vklopis v ta vmesnik, ta vmesnik gre pa v stensko vtičnico , in lepo bos tam nastavil da je min. temp. 20°C , max pa 24°C , in tako se bo zadeva izklapljala in vklapljala.

Mogoče veš kje bi se dalo kupiti to termostatsko "vtičnico" ?
Nekaj sem že iskal, pa žal vse drugo najde
crazy1.gif