Kaj je to prerjavelo?

Vprasaj

Majstr
15. avg 2008
1.458
438
83
Ljubljana
Ponuja se mi naprodaj hyundai tucon 2007 letnik
155.000 km 1 lastnik 4wd lep za pogledat.
Hoce 1700 eur
Problem je da je spodaj rjav.
Tole 100% ne naredi tehnicnega.
Zanima me kaj je to in kolk je to popravila.

Vprasaj

Majstr
15. avg 2008
1.458
438
83
Ljubljana
Pogled od spodaj

Priponke

• IMG_4577.jpeg
    IMG_4577.jpeg
    1,4 MB · Ogledi: 172

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.409
4.322
113
Ja problem bo podret vse puše na rokah, stablizatorju, končniku, na zadnji most imaš obešeno komplet vso vzmetenje + zadnji differencial. Skratka menjava bo dražja kot most, če že menjaš. Pa glede na to da sta na fotki končnik in stabilizator tudi že na videz zanič potem naj se naroči kar vse komplet novo (vsaj roke, vilice, končnike, stabilizator), bi tu rekel da mogoče če so pregniti pokrovi paken za ročno menjaj še diske-pakne in kolesni ležaj ker moraš vse to podret da prideš do pokrova zadaj. No potem si na polosovini in če ta ne zgleda dobro menjaš še tisto (sicer na fotki videt je ok).

Deli niso dragi tudi če vzameš kakšne bolj renome znamke (febi ipd.), dela je pa manj če s fleksarco vse podreš in potem sestaviš na novo od mostu dalje. Se pa nabere teh delo in delćkov tako da ocenjeno med 1000-1500 če menjaš komplet vse. Če je avto ok in se rabi tak avto pri hiši je vredno.

Gatto

Guru
19. jul 2007
19.159
759
113
tu in tam
A to imajo vsi Hyundai težave s prerjavenjem?
Odvisno, kako je vzdrževan-jaz imam istega kot Vprašaj, dizla 2.0 in ni kaj dosti rjav po podvozju, kaj šele pregnit. Je pa res, da ga ne vozim po AC (sol ipd) ampak lokalno in za na teren in ga pozimi občasno operem z štralfixom tudi po podvozju...drgač pa soliden avto, v dolgoletnem lastništvu ni bilo kaj dosti izrednih težav, redna menjava olja, zavore, gume, kakšen obroček za ABS..

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.409
4.322
113
Zakaj bi v 20 let star ne-avto dajal 4 jurje? Razen ce imas nel fetis na hjindaj.....
Ker je eden redkih še voznih avtov prve generacije evropske SUV scene z vsemi dobrimi in slabimi lastnostmi tega.

Drugače spodoben avto takega letnka s takimi kilometri gre za med oz. dobiš blizu 5k eur zanj. Če ga nekdo ponuja pod ceno in ga poštimaš je to čisto ok.

Glede rjavenja zadnjih mostov, VAG grupa je dejansko slabša od hyundaya, golfi s multilinkom zadaj in 4 motion imajo vsi prejavete ali pa po že menjane mostove pri taki starosti oz. km. Nissan, suzuki, subaru je pa še nivo slabše, pa še mostu ne dobiš za njih za razliko od hyundaja. Skratka če primerjaš iste vatle je Tucson 1. generacije zelo dober avto.

• Všeč mi je
Reactions: Gatto

Gatto

Guru
19. jul 2007
19.159
759
113
tu in tam
Ker je eden redkih še voznih avtov prve generacije evropske SUV scene z vsemi dobrimi in slabimi lastnostmi tega.

Drugače spodoben avto takega letnka s takimi kilometri gre za med oz. dobiš blizu 5k eur zanj. Če ga nekdo ponuja pod ceno in ga poštimaš je to čisto ok.

Glede rjavenja zadnjih mostov, VAG grupa je dejansko slabša od hyundaya, golfi s multilinkom zadaj in 4 motion imajo vsi prejavete ali pa po že menjane mostove pri taki starosti oz. km. Nissan, suzuki, subaru je pa še nivo slabše, pa še mostu ne dobiš za njih za razliko od hyundaja. Skratka če primerjaš iste vatle je Tucson 1. generacije zelo dober avto.
Jp, poznam primere, da hočejo za recimo za pralco od Suzukija (Samuraj, Yimni ipd), devedeseta leta, ves pregnit, bencinar z nevem kolk km kar od 3-4 kilo naprej in tudi dobijo..ga tudi v sanjah ne zamenjam za mojga Tucsona. Maš tudi stare Nissane, Subaruje z res nerealnimi cenami.