K: robotska kosilnica

Alesss

Fizikalc
24. sep 2013
485
84
28
Husqvarna 435x awd nera

Letos je 5k

Duseti jo ima za 3.2k ? Ali je to ne nera model ?
Sam stran od Dusetija. Grozne poprodajne storitve.

Vzami raje 7km stran, v Locici ob Savinji, poleg Sam doma - direkt Husqvarna.

Sicer ne vem kaj vidite na Husqvarnah, ker ITjevsko so 1 leto zadaj redno.

Alesss

Fizikalc
24. sep 2013
485
84
28
Ker sem strojnik imam to sreco, da dokaj hitro vidim, kako stvari “stojijo” ;)
Pa so ti druge znamke (ki jih vidis npr. v Merkurju na kupu) kaj boljse ?
Men so vse en plastik fantastik - vsako se bojim zagrabit in nest 20m stran. Se redno bojim da bom kaj polomil ze med nosnjo kaj sele ko jo postavim/spustim na tla ;)

urby20

Majstr
14. jul 2010
3.406
499
83
Goriska
Pa so ti druge znamke (ki jih vidis npr. v Merkurju na kupu) kaj boljse ?
Men so vse en plastik fantastik - vsako se bojim zagrabit in nest 20m stran. Se redno bojim da bom kaj polomil ze med nosnjo kaj sele ko jo postavim na tla ;)
Saj tole, na pogled je vse en "krš" zato sem v tistem rangu vzel najcenejšo torej Dreame, katero sem ravnokar vrnil.

Lymov pa je videti za isti denar precej boljša zadeva, bom mogoče naročil.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
18.466
6.779
113
Rtk ima +VSLAM kjer zmanjka signala
, potrebuješ elektriko do rtk ter do polnilne postaje.

Mowing Area Without RTK
100 - 150 m²

Mowing Time Without RTK
Up to 10 Minutes

Pod
What's in the box
so slike, kaj vse je zraven.

• Všeč mi je
Reactions: urby20

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
56.161
7.541
113
Saj tole, na pogled je vse en "krš" zato sem v tistem rangu vzel najcenejšo torej Dreame, katero sem ravnokar vrnil.

Lymov pa je videti za isti denar precej boljša zadeva, bom mogoče naročil.
Kako si pa lahko vrnil dreame? Direktno pri njih? Niso komplicirali ker je ze uporabljena?

urby20

Majstr
14. jul 2010
3.406
499
83
Goriska
Rtk ima +VSLAM kjer zmanjka signala
, potrebuješ elektriko do rtk ter do polnilne postaje.

Mowing Area Without RTK
100 - 150 m²

Mowing Time Without RTK
Up to 10 Minutes

Pod

so slike, kaj vse je zraven.
Sem videl sedaj ja, je vse zraven.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
56.161
7.541
113
Javi kako bo vracilo potekalo ker koliko vem ne mores vrnit uporabljene stvari, razen ce ne ustreza specifikacijam, ipd

urby20

Majstr
14. jul 2010
3.406
499
83
Goriska
Kaj tocno je narobe z lubo? Tako strojnik strojniku?
Narejena je zelo podobno kot dreame, tako da dvomim da je kaksna velika razlika med njima razen, da ima luba boljsa rezila (6 na kolut vs dreame 3 na kolut).

Pa bratranec jo je imel lani 3x na servisu zaradi tezav z RTK-jem, zato se tudi nisem odlocil za lubo.

sajkek

Guru
16. mar 2008
39.752
13.923
113
Ah... Tole pa niso ravno dejstva... Zdi se mi in podobno.
Tvoj zlahtnik je ocitno imel limonast rtk. Se zgodi.

V bliznji okolici ima vsaj 10 ljudi lube, vsaki dan so kobilice na terenu. . Bp. 4 kolegi in 5 sodelavcev vse bp. Naša tlači travo 2 leti bp. In tako dalje.

Narejena je prav dobro skup, nic polomljeno in podobne imaginarne zgodbe. ima maso cca 15 kg. Ni špilika .

Ti si pa naletel najamraca... Bi moral videt skupino mmamotion o lubah, ko so ene par taisti fludali in dramatizirali skupino. Za brezveze.

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj in urby20

gr69

Guru
15. dec 2009
12.181
3.185
113
še v SLO - ampak komaj
Še mojih 5 centov glede Lube 2 2024. S tisto serijo so ga srali z RTK in updajti - predvsem zaradi francoskih - pa ajmo rečt birokratov, ki so “grozili” prepovedi prodaje, ker je RTK z oddajanjem v Lo-Ra protokolu “smetila” (beri: popolnoma zasedla) 868 MHz področje - potem so se pa leteli updajti, ki so hebali “nebirokratske” države. Ujeli so zadevo šele avgusta, dokončno pa konec septembra.
So pa bile različne serije različno občutljive in nekatere so res hebale.

So pa vse te težave odpadle z Luba 2 2025 - delajo “ko singerice” (ma svak).
Dvomim, da se na Luba 3 spet zjahali - razen, če “brez svojega RTK” ni dodelano kot je treba.

Za konec - “z manj dotika” Luba 2 2024 ****** od hebenga malo višjega regratovega cveta … tak da je rahlo dotikanje” prava izbira. Tisto ženino kreganje, ko kaka narcisa odleti, ki ne bi smela, se pa poknjiži pod “nujno zlo”.

• Všeč mi je
Reactions: sajkek in urby20

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
10.383
4.891
113
Jaz imam Lubo mini awd 800, lanski nakup/medel. Jeseni sem jo očistil in pospravil v greto garažo, polnilno postajo pa v uto. Prejšnji teden oboje namestil nazaj in vklopil (žena pravi, da sem polnilno za 2cm falil, ampak point je, da vse dela brez kakršnekoli nevšečnosti. Baterija je bila ena črtica/pika manj in to je to.

Jezi me edino to, ker je letos bila 500€ cenejša. :eek:

• Wow
Reactions: sajkek

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
56.161
7.541
113
Mislim da je v tej temi se oglasil en iz murske ki prodaja lube…pozabil ime, mogoce se kdo spomni