Idiotizmi 4. Janševe vlade

Daniel

Guru
21. dec 2007
8.378
6.753
113
In koliko torej je liter? Ali pa morda nimaš traktorja, samo vole?
Ah da, levičarji in izogibanje, ko vprašanja postanejo neprijetna :valjamse: :valjamse:

Torej ti moj predlog, da popolnoma ukinemo subvencije in plačevanje vsega kar leze in gre ni všeč? Se ti ne zdi pošteno, da imamo vsi isto izhodišče in naj se vsak proda na trgu kakor ve in zna? Kako NE presenetljivo.

Daniel

Guru
21. dec 2007
8.378
6.753
113
Tudi v obdobju ko komercialni prevozniki niso dobili vračila trošarin, so kmetje še vedno lahko nabavljali kmetijski dizel z nižjo trošarino.
Očitno ignoriraš vse moje navedbe in ponavljaš naučeno. Si za to, da vsi štartamo na isti osnovi brez kakršnegakoli financiranja države? Torej iste zahteve, ista cena goriva, ista možnost prodati se na trgu med konkurenco?

Jabe

Guru
1. okt 2007
17.441
9.618
113
On bo preživel, ti ne boš... Ce je kolickaj korelacije med tem kar pises tu in dejanskim stanjem (in zanj velja enako), jo bo on odnesel veliko bolje.

• Všeč mi je
Reactions: nacek

Daniel

Guru
21. dec 2007
8.378
6.753
113
On bo preživel, ti ne boš... Ce je kolickaj korelacije med tem kar pises tu in dejanskim stanjem (in zanj velja enako), jo bo on odnesel veliko bolje.
To je riziko, ki sem ga pripravljen sprejeti. Ker dejstvo je, da jih bo pod takimi pogoji veliko propadlo in končalo pod mostom, ostali pa bojo hrano in dobrine, ki rabijo transport plačevali kot zlato. Kje bojo končali umetniki, katerih dela trg ne bo pripravljen odkupiti pa ne vem.

"Survival of the fittest" situacija.

frodoo

Pripravnik
16. maj 2026
31
18
8
Očitno ignoriraš vse moje navedbe in ponavljaš naučeno. Si za to, da vsi štartamo na isti osnovi brez kakršnegakoli financiranja države? Torej iste zahteve, ista cena goriva, ista možnost prodati se na trgu med konkurenco?
Ne, saj ti jasno pišem zgoraj. Kmetje potrebujejo subvencije in kultura rabi pomoć. Torej. Si tankal ceneje kot komercialni prevozniki ali nisi? Če nisi, potem pač ne naročaš kmetijskega dizla. Če ga ne, zakaj ga ne?

• Všeč mi je
Reactions: Gatto

Daniel

Guru
21. dec 2007
8.378
6.753
113
Ne, saj ti jasno pišem zgoraj. Kmetje potrebujejo subvencije in kultura rabi pomoć. Torej. Si tankal ceneje kot komercialni prevozniki ali nisi? Če nisi, potem pač ne naročaš kmetijskega dizla. Če ga ne, zakaj ga ne?
Glej, ti si začel o subvencijah. Jaz sem podal o tem svoje mnenje in očitno je, da veš kaj pomeni, če se bomo vsi skupaj znašli na trgu, kjer bomo vsak zase prodajali storitve, ljudje pa bojo plačali tisto, kar resnično rabijo.

SavageSam

Fizikalc
26. mar 2012
286
169
43
Glej, ti si začel o subvencijah. Jaz sem podal o tem svoje mnenje in očitno je, da veš kaj pomeni, če se bomo vsi skupaj znašli na trgu, kjer bomo vsak zase prodajali storitve, ljudje pa bojo plačali tisto, kar resnično rabijo.
Moram priznati da sem vesel za vsakega kmeta, ki še vztraja v svojem delu, subvencije gor ali dol. Nekaj vem o kmetiji (ožja žlahta) in sem hvaležen za vsako doma pridelano hrano....

Daniel

Guru
21. dec 2007
8.378
6.753
113
Ma cela ta situacija okrog kmetijstva je strel v koleno eu. Na eni strani imamo CBAM, torej dodatni davek na gnojila, ki ga bo v vsakem primeru plačal kmet, čeprav eu naklada o tem kako ga bojo plačali "uvozniki". Na drugi strani imamo reševanje nemške avtoindustrije z uvažanjem čezoceanske hrane pitane z GMO poljščinami in oplemenitene z rastnimi hormoni.

Namensko so celo znižali standard kontrole te iste uvožene hrane, da se sedaj ne kontrolira več pri uvozu ampak pač rutinsko po posameznih trgovinah, če se slučajno kaj najde. Dobro oni vedo kaj počnejo. Ampak ta uvožena hrana konkurira s hrano pridelano v EU, kjer je prepovedano uporabljati tako genetsko spremenjene poljščine kot rastne hormone.

Ravno zato sem omenjal, da naj veljajo isti standardi pridelave hrane za vse, potem se pa gremo, kdo lahko pridela ceneje in bolj kvalitetno.

Najebal bo v vsakem primeru potrošnik, ki se mu že sedaj dviga cena kruha, čeprav so kmetje prodali pšenico po praktično najnižji ceni v zadnjih nekaj letih.

Ampak kot vidim marsikomu ni v interesu, da bi imeli vsi enake pogoje nastopa na trgu, brez vseh subvencij, pomoči, uvoza itd. Le zakaj.

• Všeč mi je
Reactions: visek_izobrazbe

Gatto

Guru
19. jul 2007
20.128
698
113
tu in tam
Sam blebatate, medtem pa oni takole..

Priponke

• IMG_20260814_205701.jpg