Idiotizmi 4. Janševe vlade

Jabe

Guru
1. okt 2007
17.252
9.459
113
Se se, brez skrbi- tudi meni nekako ni to čisto naravno, ampak tako je..ravno v knjigi, ki jo berem sem nekajkrat zasledil to besedno zvezo..ok, te redke pojave niso predmet mojega zapisa, ampak v nebo vpijoča slaba osnovna pismenost nekaterih..

V teh primerih gre za dokaj pogosto rabo, velikokrat tudi za t. i. hiperkorekcijo, ki odseva uporabnikovo nepoznavanje pravil in sistema.

Jabe

Guru
1. okt 2007
17.252
9.459
113
Uporablja se tudi moja varianta, tako, da ljubica, ni vse črno/belo. ;)

o vejicah smo tudi že kako rekli in pa črno-belo

...ravno v knjigi, ki jo berem sem nekajkrat zasledil to besedno zvezo.
Tisto vejico iz zgornjega citata lahko tu nekam umestiš.

Je pa lepo, da bereš. Kaj lektoriranega?

• Všeč mi je
Reactions: Gatto

cnpod

Fizikalc
20. okt 2013
797
134
43
Prav začuden sem kako na tem Alter "bojišču" potekajo debate. Nenehno se spotikate en ob drugega, se norčujete vse povprek, zganjate neke klovnovske norčije, namesto, da bi vsaj približno držali smer debate, da bi bila tema vsaj berljiva, če nič drugega.

Gatto

Guru
19. jul 2007
19.887
772
113
tu in tam
o vejicah smo tudi že kako rekli in pa črno-belo

Tisto vejico iz zgornjega citata lahko tu nekam umestiš.

Je pa lepo, da bereš. Kaj lektoriranega?
Ljubica, ko boš prebrala vsaj pol toliko knjig kot jaz, včasih tudi za sedanje čase "čudnimi " slovničnimi pravili, ki se že dolgo ne uporabljajo več, se pa oglašaj..do takrat pa kraljuj v temah, kot je kuharija ali pa fotovoltaika-tam verjamem, da boš porazila marsikaterega "alter-možakarja."

• Haha
Reactions: leibstandarte

MrDaco

Guru
11. sep 2007
14.936
9.044
113
Prav začuden sem kako na tem Alter "bojišču" potekajo debate. Nenehno se spotikate en ob drugega, se norčujete vse povprek, zganjate neke klovnovske norčije, namesto, da bi vsaj približno držali smer debate, da bi bila tema vsaj berljiva, če nič drugega.
Če pa so važne vejice ne pa vsebina.

jello

Guru
22. sep 2008
11.528
4.691
113
In gorenjci med šmarno goro in vodicami tudi. Kot srečko katanec, namesto "s fanti" rečeš "i i i i iiiiiz fanti ne".