Se strinjate? Se ne? Kje, če kje, je problem?
Vseeno je kaj ta gospod govori. Lahko malo analiziramo...in ja, se strinjamo ali ne strinjamo...
Termin "opravilno sposobni" je slabo izhodišče, ker se tega aktivno ne preverja na nobeni relevantni ravni in je to samo domneva. Gospod tu izgubi ves kredo za dodatno filozofiranje. Marsikdo, ki se ima za "vodjo", "meneđerja" ali "strokovnjaka", ne razume vseh členov pogodbe, ki jo je podpisal, kaj šele mladi šlosar, ki podpisuje prvo...bi rekel, da v določenih sektorjih gospodarstva, ki ga roboti še ne zmorejo, je te opravilne sposobnosti zelo malo.
Opazke o konfliktu (termin, ki ničesar uporabnega, kar bi prispevalo k reševanju ne pove), pa so tudi nekam preveč polarizirane, da bi jih jemal kot konstruktiven obet za nove čase. Renome delodajalcev soudeleženo gradijo sami in temu se kot delodajalci ne bi smeli izmikati. Jaz vidim delodajalce v poziciji moči iz katere lahko naredijo več za svoje zaposlene, da bi ravno ta "konflikt" premaknili v pravo smer.
Država in gospodarno ravnanje preprosto ne gre skupaj. Mislim, da nikoli ne bo šlo. Tudi, če si mislim da bi moralo, je ta moja misel prdec v prah...enako kot gospodova vizija brez kritja.
Zatiralcem plebsa pa tako, kot imamo delojemalce, ki vidijo delodajalce kot lastnike sužnjev, imamo delojemalce, ki jih vidijo kot bogove. Efekt teh miselnosti je po mojem mnenju ničen.
Učinkovitost države je vseeno edina smiselna debata. In najbrž bo debata padla, takoj, ko vse zastave pravilno izobesimo...in umaknemo stožce z avtocest...pa take fore.