Idiotizmi 4. Janševe vlade

aljoman

Majstr
16. dec 2013
3.919
-1.586
63
Za življenjsko delo bo oportunist Rupel dobil prej kot v 100 dneh. Lojz se pa nima s čim pohvaliti, razen, da je bil predsednik prve slovenske vlade, ki je omogočil izbris. Naredil sramoto pred svetom Evrope, res moraš biti butelj, da ga v kontekstu sekretarja SE sploh omeniš, kaj šele uradno predlagaš.
Halo, Lojze je nosil glavo v aktovki.

• Haha
Reactions: mistique in Gatto

tomi

Guru
1. sep 2007
19.929
11.359
113
MB
Ok če zbanaliziram zadevo, je za pričakovat, da bodo ljudje s še večjim veseljem, sedaj tudi z zavedanjem da je tako edino prav:
- zbirali zamaške za "boge" otroke;
- pošiljali SMS 10 na 1919;
- kupovali nosilce zvoka, oz. pravice do poslušanja direktno od izvajalcev;
- drli na gledališke in kino predstave;
- samoprispevali za obnovitev vrtca/šole/fakultete/cerkve/muzeja/...;
- varčevali "za lepšo starost", kljub temu, da po "vseh kazalcih" njihov mesečni dohodek ne dosega stroškov;
- aja pa vsak svojo flinto si bomo nabavili "če bi, slučajno, kadarkoli,"...

Dosti je še tega, pa grem raje domov, ker bo popoldan "urnebes" in moram pregledat plačana zavarovanja in kritja.
če zbanaliziramo, vsak ve da če ima družinski proračun 3k na mesec prihodkov, več porabit pač ne more.
ko pride do državnega proračuna pa to vsi pozabijo.

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
18.990
7.013
113
naj še dopišejo da se med neurji ne ustavlja pod nadvozi, ker to je to zgleda nemogoče za razumet pri nas.
Če nimaš zavarovano proti toči je ceneje kot kasneje pospravljati.
/S

80 navadna cesta, 300 AC

mistique

Guru
16. jun 2009
16.872
3.883
113
Se strinjate? Se ne? Kje, če kje, je problem?
Vseeno je kaj ta gospod govori. Lahko malo analiziramo...in ja, se strinjamo ali ne strinjamo...

Termin "opravilno sposobni" je slabo izhodišče, ker se tega aktivno ne preverja na nobeni relevantni ravni in je to samo domneva. Gospod tu izgubi ves kredo za dodatno filozofiranje. Marsikdo, ki se ima za "vodjo", "meneđerja" ali "strokovnjaka", ne razume vseh členov pogodbe, ki jo je podpisal, kaj šele mladi šlosar, ki podpisuje prvo...bi rekel, da v določenih sektorjih gospodarstva, ki ga roboti še ne zmorejo, je te opravilne sposobnosti zelo malo.

Opazke o konfliktu (termin, ki ničesar uporabnega, kar bi prispevalo k reševanju ne pove), pa so tudi nekam preveč polarizirane, da bi jih jemal kot konstruktiven obet za nove čase. Renome delodajalcev soudeleženo gradijo sami in temu se kot delodajalci ne bi smeli izmikati. Jaz vidim delodajalce v poziciji moči iz katere lahko naredijo več za svoje zaposlene, da bi ravno ta "konflikt" premaknili v pravo smer.

Država in gospodarno ravnanje preprosto ne gre skupaj. Mislim, da nikoli ne bo šlo. Tudi, če si mislim da bi moralo, je ta moja misel prdec v prah...enako kot gospodova vizija brez kritja.

Zatiralcem plebsa pa tako, kot imamo delojemalce, ki vidijo delodajalce kot lastnike sužnjev, imamo delojemalce, ki jih vidijo kot bogove. Efekt teh miselnosti je po mojem mnenju ničen.
Učinkovitost države je vseeno edina smiselna debata. In najbrž bo debata padla, takoj, ko vse zastave pravilno izobesimo...in umaknemo stožce z avtocest...pa take fore.

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
10.927
5.239
113
če zbanaliziramo, vsak ve da če ima družinski proračun 3k na mesec prihodkov, več porabit pač ne more.
ko pride do državnega proračuna pa to vsi pozabijo.
Tvoja prva predpostavka ima v krogu debate okoli trditev SBC eno pomanjkljivost - tudi če bo prihodkov 4, 5, ... tisoč bo to na žalost še vedno vse porabljeno, vsaj pri 60+% prebivalstva.

Jabe

Guru
1. okt 2007
17.191
9.376
113
Termin "opravilno sposobni" je slabo izhodišče, ker se tega aktivno ne preverja na nobeni relevantni ravni in je to samo domneva. Gospod tu izgubi ves kredo za dodatno filozofiranje. Marsikdo, ki se ima za "vodjo", "meneđerja" ali "strokovnjaka", ne razume vseh členov pogodbe, ki jo je podpisal, kaj šele mladi šlosar, ki podpisuje prvo...bi rekel, da v določenih sektorjih gospodarstva, ki ga roboti še ne zmorejo, je te opravilne sposobnosti zelo malo.

Opravilno sposobnost lahko tukaj zreduciramo na družinski budget in upravljanje osebnih financ. Za to debato... gre se za razmerje med davki s katerimi naj bi država skrbela za neke osnovne stvari in izplačilom posamezniku, da bi potem on sam za to skrbel.

moje mnenje...
da, opravilno sposobni ljudje to znajo bolje
velika večina (in ne zgolj 30%, kot je eden zgoraj rekel) je opravilno nesposobnih v tem kontekstu.

• Všeč mi je
Reactions: mistique

mistique

Guru
16. jun 2009
16.872
3.883
113
Se strinjam. Gledam pa na retoriko maksimalno kritično, ker opravilno sposobni ima nek "nadpomen", četudi je gospod mislil točno to, kar si zapisala. Mislim, da bi bilo bolje razmišljati in tudi govoriti o avtonomnih odraslih osebah, ampak ja, gospodu manjka uvid...vizija in ima povsem po nepotrebnem morda višek neke delodajalske vzvišenosti.

Izobraženost o tem kaj so dolžnosti in pravice iz naslova nekega razmerja pa ne vem, obesimo državi ali delodajalcem? Morda staršem, AI-ju, trgu, psihoterapevtu,...

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

tomi

Guru
1. sep 2007
19.929
11.359
113
MB
Tvoja prva predpostavka ima v krogu debate okoli trditev SBC eno pomanjkljivost - tudi če bo prihodkov 4, 5, ... tisoč bo to na žalost še vedno vse porabljeno, vsaj pri 60+% prebivalstva.
Za kar je pa spet kriva ista indoktrinacija ko prej, ko “mladi” zaposleni sredi tridesetih sprasujejo kaj je bruto in zakaj nimajo tolko nakazila kot je na pogodbi.

mistique

Guru
16. jun 2009
16.872
3.883
113
Tu gre za marsikdaj slepo zaupanje v delodajalca in po mojem menju je v tem skrita tudi nezmožnost prevzemanja odgovornosti za lastne odločitve. Kdo ima tu interes urediti te relacije? Po mojem nihče pri nas, v deželi prelaganja odgovornosti. Vsi pa radi govorijo o nesposobnih delojemalcih in izkoriščevalskih delodajalcih.