Idiotizmi 4. Janševe vlade

BuDi

Guru
6. sep 2007
9.129
5.767
113
Če bi dobro prebral bi videl, da delajo "na trgu", s tem da je 100% del trga država.

Tako preprosto je to.

Saj ne, 95% je.

Pri sodobnem plesu v Sloveniji se s prodajo vstopnic običajno pokrije le nekaj več kot 5 % vseh stroškov predstav. Preostanek denarja zagotovijo Ministrstvo za kulturo RS in občine (npr. Mestna občina Ljubljana).

MrDaco

Guru
11. sep 2007
14.859
8.949
113
Rekordno nizka brezposelnost in rekordno visoko število delovno aktivnih, a država z milijardo minusa na pol leta.

Medtem Ivan na vrhu Nato v Turčiji:

5% bdp je ~22% državnega proračuna R SLO.

Idiotizem tedna, meseca ali leta?
Saj ne da je ta luknja nastala pod tvojimi ljubljenim pernatim Golobom. Trenutna vlada pa dela mesec ali dva. Daj bodi malo objektiven vsaj.

Piton

Guru
11. apr 2022
2.112
110
113
1783525327656.png

Kwa je, Holobist, so ti moje izjave v resnic všeč, pa se ti mejčkn dvigne, pa ti je zdej nerodn, pa morš na dol kompenzirat, da te neb kod pogruntal?
An'kar, tle smo tolerantni tud do takih k si ti.

• Haha
  • Objave ne odobravam
Reactions: aljoman in Holobist

B81

22. jul 2007
40.296
12.862
113
Berem to izjavo:

"Predsednica Društva za sodobni ples Slovenije Teja Reba je med drugim zapisala: "Nevladne organizacije nimajo kapitalskih rezerv. Delujejo projektno, sredstva pa so namenjena konkretnim javnim programom in plačilu konkretnega dela ljudi."

In ne razumem zakaj denimo tile iz sodobnega plesa ne ponudijo svojih storitev na trgu, tako kot vsi ostali v gospodarstvu? Kdor se želi ukvarjati s sodobnim plesom naj plača ustrezno članarino, ki bo pokrila vse stroške, ki jih imajo izvajalci le tega. Torej lahko bojo plesali kolikor bojo želeli, si bojo pa to sami plačali. Kje leži problem?
Tako bi moralo biti tudi pri npr. glasbenikih. Če je sposoben bo preživel, tudi avtomehaniku ni država delavnice postavila.

• Všeč mi je
Reactions: MrDaco

Daniel

Guru
21. dec 2007
8.160
6.537
113
Primerjava pa pol. Sodobni ples in zdravsto. Ali sodobni ples in policija. Ali sodobni ples in gasilci (ki se marsikje sicer tako ali tako financirajo z donacijami) oni niso tako pomembni kot sodobni ples. Je tako?

Ko ti bojo vlomili ali ti bo gorelo stanovanje pa jih kar pokliči, da malo zaplešejo.

• Haha
Reactions: jonny77

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
10.874
5.211
113
Saj ne, 95% je.

Pri sodobnem plesu v Sloveniji se s prodajo vstopnic običajno pokrije le nekaj več kot 5 % vseh stroškov predstav. Preostanek denarja zagotovijo Ministrstvo za kulturo RS in občine (npr. Mestna občina Ljubljana).
Mojster podtikanja v citiranem, samo da se ve - prijavil sem te moderatorjem, če je še kje kak živ!

• Haha
Reactions: Kamele0N

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
10.874
5.211
113
Sedaj naj Samo Svoj najde denar,ker tako zagovarja metanje denarja skozi okno

BRAT SE NAUČI, ne samo slikice in filmčke gledat!

Me zanima kako bi jokcal, če ti naročnik po pogodbi ne bi malanja plačal.

delavec44

Guru
17. dec 2012
4.290
3.034
113
Ampak malanje še ni opravljeno. Poleg tega nikjer ne piše, da že sklenjenih pogodb ne bodo spoštovali:

“Postopki javnih razpisov in pozivov med seboj so različni. Nekateri so že zaključeni s sklenjenimi pogodbami, drugi so še v teku in odločbe še niso bile izdane,” so pojasnili.
Zato bo nadaljnje ravnanje odvisno od pravnega in dejanskega stanja posameznega postopka ter od razpoložljivih proračunskih sredstev po sprejetju rebalansa.

• Všeč mi je
Reactions: 8888

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
10.874
5.211
113
Ampak malanje še ni opravljeno. Poleg tega nikjer ne piše, da že sklenjenih pogodb ne bodo spoštovali:

“Postopki javnih razpisov in pozivov med seboj so različni. Nekateri so že zaključeni s sklenjenimi pogodbami, drugi so še v teku in odločbe še niso bile izdane,” so pojasnili.
Zato bo nadaljnje ravnanje odvisno od pravnega in dejanskega stanja posameznega postopka ter od razpoložljivih proračunskih sredstev po sprejetju rebalansa.
Ravno to piše v eni od novic, ki sem jo zapisal malo višje. Projekt poteka, oni pa so dobili obvestilo, da naj ne pošiljajo računov, ker se bo znesek znižal ali pa ga sploh ne bo. Niti to ne obvestijo - 10, 20, 30% manj kot je obljubljeno, da znaš potem računat in iskat rešitve. Gre pa za kulturno popestritev turizma na obali.
Recimo kot bi festivalu Lent to sporočili med odvijanjem le-tega.

Za tiste kjer še ni pogodb, pa je jasno - "piši kuči propalo".

• Všeč mi je
Reactions: aljoman