Garmin Mobile™ XT počasi tudi za nonGarmin GPS

Alko_man

gps navigator
26. avg 2007
972
1
18
mislim, da moramo samo še počakati dovolj zmogljivega "računalničarja"...
nahrung002.gif

https://buy.garmin.com/shop/shop.do?pID=11413

Alko_man

gps navigator
26. avg 2007
972
1
18
Zakaj prepozno? Garminova kartografija je že vedno najboljša... ali se motim?

RebelYELL

Zelenc'
10. okt 2007
13
0
1
ne motiš se. adriaroute bi se mi zelo prilegel, čeprav je pa res, da ga mio/igo hitro dohiteva

lp

Apachi

gps navigator
Osebje foruma
21. jul 2007
2.195
20
38
Murska Sobota
Citat:
Uporabnik Alko_man pravi:
Zakaj prepozno? Garminova kartografija je že vedno najboljša... ali se motim?
Naj te predlagam za vic leta ali desetletja?
confused-1.gif

Adriaroute se niti približno ne more pohvaliti s kvaliteto.
Poleg tega je izgled tega programa še vedno 3 leta za raznimi tom-tomi in igoti.

Alko_man

gps navigator
26. avg 2007
972
1
18
Malo poglej kaj napišeš, preden klikneš Nadaljuj...
Napisal sem za Garminovo kartografijo, ne pa izgled programa. Ali je igotova oz. tomtomova kartografija boljša od Garminovega AdriaRoute???

Mislim, da si se sam predlagal za vic leta, se ti ne zdi?

Apachi

gps navigator
Osebje foruma
21. jul 2007
2.195
20
38
Murska Sobota
Citat:
Uporabnik Alko_man pravi:
Malo poglej kaj napišeš, preden klikneš Nadaljuj...
Napisal sem za Garminovo kartografijo, ne pa izgled programa. Ali je igotova oz. tomtomova kartografija boljša od Garminovega AdriaRoute???

Mislim, da si se sam predlagal za vic leta, se ti ne zdi?
Karte od Garmina niso tako kvalitetne, kot TomTom in IGo. Ne v SLO, ne v tujini. Čeprav vse tri zalaga TeleAtlas.

Konkretno v avstriji vem kar nekaj napak, ki jih garmini delajo, igo in tomtom pa ne. Ravnotako vem za kar nekaj težav z garminom v nemčiji, medtem ko igo teh napak (zanimivo) tudi tukaj nima. Avtobus pošlje v slepo ulico ali na kolesarsko stezo itd...

vem za štiri tovornjakare ter dva avtobusarja, ki so hvalili garmine, ter jih nato zamenjali za igo in tomtom. Zakaj le, če je garmin the best?

Alko_man

gps navigator
26. avg 2007
972
1
18
ti veš za 4 tovornjakare in 2 avtobusarja... je pa še milijon drugih, ki imajo obratno mnenje o garminovi kartografiji. Koliko uporabljam GarminQUE, se kartografija pri nas na območju izven večjih mest zaenkrat ne more primerjati z drugimi.

P.S. Mogoče pa je imel tisti avtobusar, ki ga je navigacija poslala na kolesarsko stezo nastavljeno prevozno sredstvo kolo? Ker se zgodi tudi to, da nekateri ne znajo uporabljati nastavitev aparata in potem vsevprek "šinfajo" vse drugo, čeprav so bili za to krivi sami... (hehe, tukaj pa jaz poznam 2)

Apachi

gps navigator
Osebje foruma
21. jul 2007
2.195
20
38
Murska Sobota
večina hvali garmine samo dokler ne proba drugega. garmin ima samo še ime pa veliko prodajo.

Sicer pa .. kar tolaži se
wink-1.gif

Alko_man

gps navigator
26. avg 2007
972
1
18
no ja... potolažen bom takrat, ko bom imel delujočega XT-ja na dlančniku...

Telefunken

Fizikalc
23. jul 2007
1.909
0
36
Koliko vem, Igo in TomTom ne ponujata dobre vodljivosti izven con centrov mest. Ceste so zarisane, tudi imena, če pa slučajno iščeš hišno št. se moram spet obrnit na Garmina...Mislim wtf...ena cesta pelje na hrib, lahko zdaj iskana oseba živi na začetku al na koncu..zdaj se pa [censored] z iskanjem...

Pri Garminu me moti to, da če končam vodenje na enem koncu Slovenije, ne morem vrnit začetne pozicije na mojo hišo. Tako moram prit domov, vklopit vse programe da ulovi satelite in mi pokaže spet pozicijo...

forgot

v penziji
23. jul 2007
293
0
16
Ne vem kaj bi eni radi ?

Bistvo navigacije je, da te pripelje k cilju. Če je to hišna številka v neki zabačeni vasi te pripelje do vasi in če ne vidiš pred avtom prave hišne številke pač vprašaš. Brez skrbi, vaščani se poznajo in ti bodo pomagali. Tukaj je Garmin pred konkurenco.

V mestih pa je druga pesem. Tam te mora pripeljati pred hišno številko, sicer oviraš promet in težko bo momoidoči vedel, kje je prava številka. Tudi tukaj je Garmin pred konkurenco.

Zaenkrat še ...

Sicer pa jaz MobileXT z GPS10 uporabljam skoraj vsakodnevno na P990 in dela BP. Za EU pa TT, 2-3 krat mesečno, na istem P990. To pač zahteva moja služba.

Tisti pa, ki vsakodnevno preizkušate razne navigacijske programe, pa mi ne delujete ravno potrebni navigacije. Morda željni.

Drugače bi že vedeli, kaj je tisto kar ti privarčuje čas in denar.

Ko bo TT pokril Slovenijo, bomo sedanji uporabniki moprda prešli nanj. Ima pač svoje pluse.

Verjetno bo takrat tudi že XT crackan. Takrat bodo vsi sednji TT-movci in iGo-jevci rinili na XT in ga hvalili.

Morda mi bo šlo malo na smeh.

Ah kaj, krohotal se bom.

LP

Nazadnje urejeno:

Alko_man

gps navigator
26. avg 2007
972
1
18
se strinjam s tabo, ampak če slučajno prideš v vas ob 2. ponoči, kdo ti bo stal na cesti in povedal kje je določena številka, pa tudi baterije nimaš vedno s sabo, da bi svetil na hišne številke, zvonil pa tudi najverjetneje ne boš... ravno takšen ali podoben primer daje Garminu zaenkrat prednost.

Ampak nekateri se ne morejo sprijazniti s tem dejstvom, pa naj pač uporabljajo tisto, kar jim paše...

Res pa je, da to pišejo najverjetneje tisti, ki živijo v mestu in se z navigacijo vozijo od ene ulice do druge, za kar pa je seveda lepši oz. boljši TomTom ali IGo. Naj se enkrat poskusijo zapeljati v kakšno manjše mesto, kjer Igo oz. TomTom nima pokritih hišnih številk, pa bodo videli razliko kako je z iskanjem s pomočjo sosedov ali pa s pomočjo Garmina pred vrata (včasih tudi zataji... pa vseeno je razlika).

Sicer pa mi je uporabniški vmesnik IGo-ja veliko lepši in uporabnejši... zato pa čakam na XT, ki naj bi bil malce podoben temu...

Bucko

Fizikalc
28. avg 2007
1.745
57
48
Ko bo IGO pokril Slovenijo, takrat bodo pa Garminovci "šaltali" na IGO, če ne že prej.

Sicer pa vsake oči imajo svojega malarja. Meni je IGO še najbolj všečen in ga ne zamenjan za en XT za PDA, ki bo prišel ven po sili razmer (konkurenca).

Forgot, ti pa ziher garmine prodajaš.

forgot

v penziji
23. jul 2007
293
0
16
Od kod ti ta ideja Bucko.

Tudi jaz imam grajo za Garmina - kategorizacija cest - ta je ponekod obupna.
V celoti pa trenutno pač v Sloveniji nima konkurence pri pokritosti.

In kot sem napisal - v EU uporabljam TT in ne CN.
Morda ti to kaj pove.

Alko_man - dober primer, ampak ob dveh ponoči ponavadi vem, h kateri hiši naj zavijem. Kot to ve tudi večina ostalih. Razen če si imel v mislih asociacijo na tvoj nick. Potem verjetno res ne gre brez navigacije. Ampak pred leti, ko je še ni bilo smo tudi našli domov, ali kamor pač smo že zahajali, tudi alkoholno podprti.
Pa brez zamere.

LP

Alko_man

gps navigator
26. avg 2007
972
1
18
ja, ste našli domov, če niste pozabli (forgot ---> forget). A je bila pri tvojem niku mogoče tiskarska napaka ali pa si pozabil kje je črka e na tipkovnici...

Toliko glede nickov...

Drugče pa je tako kot sem napisal in ne mislim blatiti foruma s takimi odgovori, ki si jih začel pisati ti.

P.S. Lahko pa ti napišem še en primer, recimo, da ful dežuje ali pa sneži, takrat tudi ne bo noben na vasi stal zunaj in te usmerjal k določeni hiši. Ali pač?

Tukaj pa nima nič veze z alkoholom in tvojimi čudnimi izjavami... Upam, da sem napisal dovolj jasno, ker nekateri stvari hitro "pozabijo"...

Aja, pa brez zamere.

Nazadnje urejeno:

ecan

Pripravnik
11. avg 2007
371
0
16
Ne se kregat. Jaz sem stvar rešil tako, da imam na svojem dlančniku IGO, TomTom, MioMap in Garmin Que. Navigiram pa po tistem, ki mi trenutno najbolj ustreza

LP

Alko_man

gps navigator
26. avg 2007
972
1
18
A tako se zgubi 2 zvezdici? Kaj pa sem takšnega napisal? Sem samo zagovarjal moje mišljenje.

Pa saj je vseeno...