Firmware za iGO 683B naprave (Tuš) in Nomad

popotnik

GPS presidente
Osebje foruma
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Posodobitev za tvojo napravo ni, ker je že zelooo dolgo ne prodajajo več in tudi firma ne obstaja več.
FW na prvi strani je edini, s katerim nam je uspelo, da smo popravili nedelujoče naprave.

Če bi rad uporabljal nove karte boš pa moral zamenjat navigacijski program za Primo 1.2
 

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
6.773
180
63
v leru
navi-guru.blogspot.com
Če se ti naprava normalno zažene do začetnega menija kjer so ikone, potem s tvojo napravo ni nič narobe in ne izvajaj nobenih updatov sistema, ki jih najdeš v tej temi. Vse kar potrebuješ je menjava navigacijskega softwera, ki se nahaja na SD kartici. Naložiš iGO8 in najnovejše zemljevide. Slikjaj napravo, da vidim širino zaslona, pa ti pripravim paket.
 

Rasho

Zelenc'
2. mar 2014
6
0
1
Tole je moja naprava:

Meni trenutno SD kartice na računalniku sploh ne zazna, da bi imela kaj vsebine na sebi. To je normalno? Če sformatiram kartico bo ok, preden nalagam novo vsebino na njo?
 
Nazadnje urejeno:

Rasho

Zelenc'
2. mar 2014
6
0
1
Imam v laptopu čitalec za SD kartice. Ko vtaknem notr se mi pokaže nov izmenljivi disk, velikost diska je 0. Bom poiskusil še na drugem čitalcu.
 

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
6.773
180
63
v leru
navi-guru.blogspot.com
pa saj lahko formatiraš, kaj ti bo 5 let star iGO program. Itak ga imaš namen na novo naložit - posodobit. Te naprave rade "poškodujejo" datotečni sistem na SD kartici in je pač edina rešitev format SD kartice.
 

popotnik

GPS presidente
Osebje foruma
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Ima originalen Black edition Mireota gor in ne iGO
wink-1.gif

Če bi mu SD kartici poškodovalo potem mu ne bi po logiki niti originalen black edition program delal.
 

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
6.773
180
63
v leru
navi-guru.blogspot.com
Saj je vseeno, ker mora itak v vsakem primeru formatirat katico, če želi menjat navi program, razen če gre iskat novo SD (brez HC standarda). Potrebuje pa v vsakem primeru klasično SD saj ima po meniju sodeč iGO683B z WinCE 4.2 verzijo, ki ima težave s prepoznavo SD HC. Zato je v takih primerih najbolje uporabiti original kartico, pa tudi če je velikost samo 2 GB, kar je čez glavo dovolj za države, ki jih bo dejansko potreboval. Format kartice je neizogiben
smile-1.gif
 

Rasho

Zelenc'
2. mar 2014
6
0
1
Hmmm, te zadnje 4 poste sploh nisem videl do sedajle, tko da mi je jasno, zakaj me je Janch tko čudno "pogledal", ko sem mu rekel, da edino, kar še nisem naredil, je format kartice. Zgleda, da forum ne opozarja na naslednje poste, če ni tvoj zadnji. No, pa niti ni važno.

Z veliko truda s strani Jancha, za kar se mu še enkrat zahvaljujem, smo uspeli tut mojo starino usposobiti.
Potrebno je bilo najprej FORMATIRATI kartico. Sedaj vem, da bom vsako kartico pred ponovnim nalaganjem najprej backupiral, nato pa formatiral. Potem sem naložil iGO8, v povezavi z novimi mapami iGO 2013 deluje brez težav. Pred tem se mi po parih startih navigacije (2x naprimer) navigacija ni več hotela zagnat. Sedaj teh težav nimam več.

Hvala Janch!
nahrung002.gif
:
 

Rasho

Zelenc'
2. mar 2014
6
0
1
Spet jaz.
smile-1.gif
iGO je cca 2 dneva delal, sedaj pa se spet ne prižge več Navigacija. Ko stisnem navigacijo, se ne zgodi nič.
Zadnjič sva že z Janchem debatirala, da bi bil mogoče problem v SD kartici. Pa me zanima, če ima kdo kje kakšno SDSC kartico, ki bi jo (pro)dal, da vidim, a je problem v tem, al je problem v napravi.
Vem, da ni čisto prava tema, ampak mogoče bo pa kdo drug dal še kak predlog, kako bi lahko drugače preveril, kaj je narobe.
 

janko17

3100. registrirani uporabnik
7. apr 2008
30
0
6
Pozdravljeni!
Uspelo mi je usposobiti še eno napravo iGO 683B z WnCe 5.0. Vendar ne bi rad dajal gor shella, ki poganja samo eno navigacijo. Ali obstaja kakšen program, ki bi uredil bližnjice, da bi ostale na namizju tudi po resetu naprave?
 

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
6.773
180
63
v leru
navi-guru.blogspot.com
Ni možno, ker so ta stara kitajska jajca narejena tako, da se po vsakem resetu register postavi nazaj na privzete nastavitve, kar pomeni, da ti bodo tudi vse ikone iz namizja izginile.
 

Zviki68

Zelenc'
12. jun 2014
8
0
1
Pozdrav vsem. Zanima me, kje bi lahko dobil novejši navigacijski program za Nomada 431bt(win CE 5.0)? V bistvu bi rad na njega spravil novejše karte, pa sem obtičal. Nekaj sem probaval z sd kartico, pa nič ne prime. In ja, sem naredil kopijo sd. Pride do ikon, ko pa kliknem gps ikono, nekaj nalaga, ampak se zalomi pri language packu. Thanks
 

Zviki68

Zelenc'
12. jun 2014
8
0
1
@Janch - Hvala.Program dela.Imel bi pa vprašanje glede map.Katere mape uporabit,glede na to,da je SD kartica še originalna.Kart je kot smetja,so pa skoraj vse večje od 2Gb. Hvala vnaprej.