Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

brane_new

Guru
10. feb 2008
17.767
2.693
113
2 tedna nazaj sem govoril da je treba ljudi poslat v izolacijo ločeno ne pa doma kar so že kitajci počeli ker so vedeli da je 80% okužb v sklopu družine....
Če je okuženih - uradno 1000+ jih je v resnici še več!
Ja kam z 1000+ljudmi?
PORTOROŽ! Sonce, vitamin D pa tisto, kar se najde v ribah, prazni hoteli, dolgi sprehodi v občini, garancija, da ne pride kakšen zdrav tja.
Premalo? Imamo še BLED z enakimi vrlinami!
Se kdo brani?

Floki

Guru
6. sep 2007
10.256
3.277
113
Če je okuženih - uradno 1000+ jih je v resnici še več!
Ja kam z 1000+ljudmi?
PORTOROŽ! Sonce, vitamin D pa tisto, kar se najde v ribah, prazni hoteli, dolgi sprehodi v občini, garancija, da ne pride kakšen zdrav tja.
Premalo? Imamo še BLED z enakimi vrlinami!
Se kdo brani?

Čatežke imajo 500 sob, Radenci enih 400 pa je vse zaprto. Lahko bi plačali samo stroške. Če ne bi bilo ljudi doma ne bi imeli niti približno 1000 okuženih.
O tistih za katere ne vemo pa nima smisla govorit. Tudi Kitajci so jih imeli pa zanje niso vedeli.

• Všeč mi je
Reactions: navlixx

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-381
113
Slovenija se je zadolžila še za 2,25 milijarde evrov
Ob vseh težavah, ki so se zgrnile nad svet, je ugodno vsaj to, da so tržne obrestne mere še naprej izredno nizke. Razmere za zadolževanja tako ostajajo prijazne, kar je včeraj izkoristila tudi Slovenija in se z izdajo nove desetletne obveznice in s povečanjem obsega dveh predhodnih izdaj obveznic zadolžila za novih 2,25 milijarde evrov. Skupno se je država letos zadolžila za 5,4 milijarde evrov. Pri zadnji zadolžitvi je Slovenija izdala desetletno obveznico v vrednosti ene milijarde evrov, za 100 milijonov evrov pa je povečala obseg izdaje obveznic, ki zapadejo v plačilo avgusta 2045, ter za 1,15 milijarde evrov nedavno izdajo triletnih obveznic, ki zapadejo v plačilo marca 2023. Natančne obrestne mere niso znane. Donosnost desetletne slovenske obveznice na sekundarnem trgu sicer znaša približno 0,75 odstotka.

ocitno pomoc ni iz EU fonda? kam bo slo te 2 mrd?

a tist puf od rsevanja bank smo ze odplacali?

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.438
4.312
113
:cool:
92095038_1423432567827748_2742300326022348800_n.jpg

• Všeč mi je
Reactions: brane_new

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
2 tedna nazaj sem govoril da je treba ljudi poslat v izolacijo ločeno ne pa doma kar so že kitajci počeli ker so vedeli da je 80% okužb v sklopu družine. In čez teden ali dva bodo tudi naš počasen NIJZ prišel do tega sklepa. Prokleti fikusi

Kakor kje
Oče je zbolel za koronavirusom, žena in hčerki pa ne, čeprav dneve preživljajo skupaj
Veterinar Primož Rainer je eden tistih, ki so zboleli za novim koronavirusom. A glede na to, da se v njegovi družini ni nihče okužil od njega, pravi, da težko podpira tako drastične ukrepe, kot veljajo v Sloveniji.

D_K

Guru
24. sep 2007
3.118
880
113

Če ne kažeta znakov še ne pomeni, da nista zboleli. Upam tudi, da se zunaj prosto ne sprehajata. Jaz takih izjav ravno nebi upal podajat.
Sicer pa prihajamo v fazo depresije, ko si mislimo, zakaj smo sploh vkaranteni, sej pa dobenemu nič ni.
Šele zdaj vidim kako zabita vrsta smo ljudje in kako smo ignorantski.
Če ne gori pri nas, ne gori nikjer ??? Tudi spomin imamo kratek. Samo v opomin, bi si vsak moral pogledat prenatrpane bolnice v italiji, španiji in vrjetno tudi zdaj v ZDA pa še kje.

Na srečo pa imamo pri nas vsaj koga za krivit --> JJ, ki je verjetno izumil ta virus, da nas bojo cepili in čipirali.
Še boljše verjetno lastnoročno kje montira 5G oddajnike med tem ko moramo mi bit not.

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.306
4.319
113
Če ne kažeta znakov še ne pomeni, da nista zboleli. Upam tudi, da se zunaj prosto ne sprehajata. Jaz takih izjav ravno nebi upal podajat.
Sicer pa prihajamo v fazo depresije, ko si mislimo, zakaj smo sploh vkaranteni, sej pa dobenemu nič ni.
Šele zdaj vidim kako zabita vrsta smo ljudje in kako smo ignorantski.
Če ne gori pri nas, ne gori nikjer ??? Tudi spomin imamo kratek. Samo v opomin, bi si vsak moral pogledat prenatrpane bolnice v italiji, španiji in vrjetno tudi zdaj v ZDA pa še kje.

Na srečo pa imamo pri nas vsaj koga za krivit --> JJ, ki je verjetno izumil ta virus, da nas bojo cepili in čipirali.
Še boljše verjetno lastnoročno kje montira 5G oddajnike med tem ko moramo mi bit not.

Zanimivo je to, da je navječ okužb prišlo iz strani zdr osebja. Druga stvar virus bomo kmalu fasali vsi. To je tako kot gripa, ga skor ni junaka, ki je nebi imel. Kitajci so pogruntali, da je veliko oseb, ki je okuženih in brez kakršnegakoli simptoma. Ti se mirno sprehajajo povsod.

ps
smrtnost je večja tam, kjer je več starega prebivalstva, vsi umrli, pa imajo po 2-žnj pridruženih bolezni. Tako je tudi pri gripi.
Tudi cepivo bo vprašljivo, saj bodo različni sevi, kot pri gripah....

Ljudje z slabim imunskim sistemom bodo umirali, zaradi gripe, korone, pljučnice itd.... Se pa vidi kako so cepiva učinkovita, recimo pri ošpicah, je več kot polovica obolelih cepljena po programu.

Sicer molčijo, ampak tako je. Medtem ko NIJZ propagira cepljene, nam čuri muriji uletavajo z nam davno izkoreninjenimi boleznimi in različnimi sevi....

to pa je ok, nas v karantente, čuri muri pa prosto po prešerno...

zanimiva politika...

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N in navlixx

D_K

Guru
24. sep 2007
3.118
880
113
Jaz še ene gripe nisem imel, tudi to dvomim, da bom dobil. Tudi cepil se ne bom, pa ne zato ker sem anti-cepljenec, ampak zato, ker se proti gripam ne cepim in ne spadam v rizično skupino.

Smrtnost je za moje pojme večja tam, kjer se jih v kratkem času okuži preveč, ker hkrati vsem ne morajo pomagat.
Slovenija pomoje ni tolk kritična ker nismo gosto poseljen narod. Pač nam je treba samo gostilne dol zapret pa je to to.

Za ošpice pa se mi zdi, da zboli vsak, če nisi cepljen pa lahko imaš celo štalo. Cepivo je učinkovito, da ne pride do zapletov. (se mi zid, da je tak)

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.409
4.321
113
Tudi gripo lahko preboliš nesimptomatično oz. brez simptomov, v bistvu pri večini poznanih virusov je to dokaj običajen potek in večina ljudi ob ustrezno odzivnem imunskem sistemu nima večjih težav. Za določene tipe gripe se predvideva tudi več kot 50% atipičnih bolnikov (delno je to povezano tudi z delno imunostjo zaradi odziva na podoben sev).

Skratka sem skoraj 100% prepričan da ne obstaja odrasel človek ki ni "prebolel" gripe vsake par let (prebolel = imunski sistem pozna odziv na virus, oseba ima za virus prisotna protitelesa).

• Všeč mi je
Reactions: tsunami

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
54.111
7.194
113

Me zanima, kdaj je nazadnje doniral 1 miljardo USD v afriko. Kjer vsak dan umre več tisoč otrok, in to smrti ki bi jih lahko preprečili.

Bolan je ta globalni odziv na nekaj, kar sploh ni strašnega. Samo na pozabljeno celino se naj ozrejo vsi, ki se sedaj grejo heroje in rešujejo "svet".

• Všeč mi je
Reactions: tsunami in navlixx

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.438
4.312
113
Afrika skoraj nima korone. ;)

Koliko so že zbrali za Notre Dame v Parizu?

Itak pa mu gre v davčno olajšavo vse skupaj.

• Všeč mi je
Reactions: darjan

sajkek

Guru
16. mar 2008
37.053
11.832
113
o finančnih ukrepih, malo sem razmislil, da tisit ki normalno delamo, bomo najoblj najebali. Zdaj se tej vsoti dejansko vsi hočejo pripoat, vsi zdrastveni delavci, čeprav je hospitaliziranih tistih 100 ljudi in je mogoče na udaru 300 zdrastvenih delavcev.... ne tekam čisto, potem so tu upokojenci ki morajo doma bit, zato ne štekam dodatkov.... in tako dalje. Razum da je problem pri tisti podjetjih ki so morali zapret, tistim se naj pomaga, ampak ne tako da bodo zasluzil, samo tolk da se prebrodi. Potem bo tudi manj boleče vse skupaj vračat.

Dejansko pa bo tako, da bodo eni fajn zasluzli v tej krizi, plačala bo pa delavna manjšina. Še vrsto let.

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N in navlixx

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
54.111
7.194
113
Upokojenci dobijo zato, ker so volilna baza SDSa.
Dohtarje imajo doma namerno, na čakanju, ker če zbolijo operativci, se mora imeti backup.

Najebali bomo mi, koliko nas tu sploh vsak dan hodi v službo (fizične, ne doma nekaj prek skajpa), že od začetka te farse?

• Wow
Reactions: bpfc

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-381
113

Me zanima, kdaj je nazadnje doniral 1 miljardo USD v afriko. Kjer vsak dan umre več tisoč otrok, in to smrti ki bi jih lahko preprečili.

Bolan je ta globalni odziv na nekaj, kar sploh ni strašnega. Samo na pozabljeno celino se naj ozrejo vsi, ki se sedaj grejo heroje in rešujejo "svet".

afrika je jama brez dna. plus izkoriscajo jo vse velike drzave. naj one poskrbijo za afriko. on bo financiral, drugi bi pa izkoriscal se naprej...

• Všeč mi je
Reactions: navlixx