Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

ncnifrej

Guru
14. avg 2013
2.129
910
113
teden je naokoli - sigurn vas zanima moja današnja nakupovalna izkušnja (spet lokalni hofer.. 11h):
- pred vrati isti tipček... še vedno obriše ročaje vozicka
- tik pred mano sta hotela vstopit "2 beli glavi" (očitno penzionista).. ju je opozoril.. se je moška siva glava naredila "neumno & A res?" (tko po kolk 4 tednih?).. tipček je potem rekel nekaj v smislu "Vam povem - zares vas preverit/preprečit pa ne morem".. ponudil jima je rokavice (hoferjeve od sadja, ki jih imajo v medprostoru) - maske mislm da sta imela nekaj svoje.. in smo šli
- trgovina še vedno založena.. edina stvar z listka (izven tega, kar sem "pozabil" oz. namerno spregledal), ki je niso imeli je bila kvas (ne sveži ne un suhi)
- vozički - kapavem.. ene trije moški smo nabrali spet za 7+ dni.. pridejo pa ljudje tud samo po "malco"
- trgovke še vedno prijazne in naspidirane
- nekih novih "ukrepov" razen rokavic v medprostoru pa nisem opazil
- ko sem odhajal vrste pred trgovino ni
- aja - pa kljub parkirišču zasedenem tko 1/4 max .. se še vedno najdejo pacienti, ki parkirajo "ob vozičkih" alpa na gasilski površini.. alpa v invalidih.. pa da bi ga vsaj v box zadeli - je treba parkirat postran.. take bi pa za ****** obesil

toj to..

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.346
8.662
113
926557322349803245369782.jpg

sajkek

Guru
16. mar 2008
37.053
11.834
113
A je tole že bilo?

Ja lenarčič je neugoden sogovrnik :evil:

Ni pa butan za življenje tolk zanimiv kot hoče prikazat. Ja, luštno videt, lepa narava čisto itd, ampak tukaj se tudi zaključi. Tam si lahko al turistični vodnik ali pa vrtnar ali pa menih, potem pa se počasi zaključi. Če je to smisel , potem je to to. JE pa res, da pokritost države je boljša od naše s signal in internetom...tako da , za kakšne orto programerje bi bil izziv. :)

sajkek

Guru
16. mar 2008
37.053
11.834
113
Zdrastvo spet kao problem , pa finacne,,,kako kako, v malhi za zdrastvo imho ostane v teh dvem meseceh presezkov da te kap, saj so ljudje domov in noben ne upa k zdravniku če mu ne manjka pol glave. Ampak je spet jamranje. Tile so že prav navajeni na jamranje.

• Jezen sem
Reactions: navlixx

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.438
4.312
113
Mogoče je kdo že pojasnil pa ne najdem:

- ali se pri testiranjih kje vidi na koliko osebah je bila ta številka izvedena?

Naj pojasnim: 20.000 testov (recimo) izvedenih na 20.000 osebah, ali pa 20.000 testov izvedenih na 10.000 ali celo 5.000 osebah? Namreč marsikomu so test opravili večkrat, mogoče celo večini.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
54.111
7.194
113
Eh...pa lahko bi tudi dali demografske podatke testiranih in okuženih. Ampak potem ne bi bilo več take panike.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
54.111
7.194
113
Torej tu imamo "srečo", glavnina je mladih in zdravih. V domovih bodo smrtne žrtve, ker so itak rizična skupina - pričakovano.

Zanimali bi me še podatki umrlih. Starost in zdravstveno stanje?

Floki

Guru
6. sep 2007
10.256
3.277
113
Mogoče je kdo že pojasnil pa ne najdem:

- ali se pri testiranjih kje vidi na koliko osebah je bila ta številka izvedena?

Naj pojasnim: 20.000 testov (recimo) izvedenih na 20.000 osebah, ali pa 20.000 testov izvedenih na 10.000 ali celo 5.000 osebah? Namreč marsikomu so test opravili večkrat, mogoče celo večini.

Ponavadi je en na začetku potem pa dva na koncu vsaj za tiste v bolnicah, moja sestra ki dela v UKC je bila že 3 krat testirana. Torej niti približn ne tolik ljudi kot je testov opravljenih.

Spajky

Guru
7. jun 2017
2.749
667
113
Obala
.. AIDS osnovna bolezen.
Sindrom, SARS enako - ne bolezen ...
Tudi cepivo bo vprašljivo, saj bodo različni sevi, kot pri gripah....
Cepiva sploh utegne NE BIT ...
Upokojenci dobijo zato, ker so volilna baza SDSa.
LOL o_O .. enivej ...

95 dohtarjev v ITA mrtvih in 27 drugih zdr,delavcev + 7k zdr.delavcev okuženih ... Francija preko 10k mrtvih, etc.etc...
Italija padla na 3 mesto za ZDA in Španijo ... Kmalu bo še nižje, saj so šli čez "peak" ... Trump pa je pljunil čez WHO - skorumpirano
organizacijo iz UN = "The Babel Tower" (NY) itd ... boste še drugi dopisali :evil: ...

Ps.: zanima me, koliko bo točna temperatura Ljudi pri kontrolah teh za ev."okuženost" poleti ...:sprasujemse:
------------------------------------
" ... " I See Dead People..." - The 6th Sense ! ..." :fredi:

navlixx

Fizikalc
1. jul 2010
424
131
43
Slovenistan
Koliko jih približno zares dela zdaj? 60-70 %? Poteka to delo v kakšnih drugačnih delovnih razmerah? Novih okužb med delovnimi, čakajočimi doma ipd. KI NISO V ZDRAVSTVU+DSO zadnjih sedem dni praktično ni.

navlixx

Fizikalc
1. jul 2010
424
131
43
Slovenistan
V šmarskem domu upokojencev število okuženih poraslo na 137
V šmarskem domu upokojencev je v torek število okuženih z novim koronavirusom poraslo na 137, kar je šest več kot dan prej, je STA izvedela iz virov blizu doma. V šmarski občini pa je število vseh okuženih poraslo za dve osebi na 145. Sicer pa v domu danes nadaljujejo z razkuževanjem prostorov, ki so ga začeli v torek.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
54.111
7.194
113
Zdravje prebivalcev se bo v daljšem obdobju brez izvajanja zdravstvenih storitev zelo verjetno poslabšalo in s tem tudi podražilo, je opozorila predsednica Zdravniške zbornice Slovenije Zdenka Čebašek-Travnik. Po njeni oceni naročanje bolnikov po rahljanju omejevalnih ukrepov po sedanjem sistemu ne bo mogoče in ga bo treba začeti na novo.

Glavno da se sedaj ukvarja vlada z gašenjem ognja na travniku. Žerjavice ki pa tli globoko v gozdu pa nihče ne vidi, dokler se ne bo razplamtetila, šele takrat bomo šli gasit?

Idiotsko.

• Žalosti me
Reactions: bpfc

navlixx

Fizikalc
1. jul 2010
424
131
43
Slovenistan
Da mi gre to 4. teden pravit v medije, za odstavit njo in vse odgovorne nesposobneže, ki so omejevali dostop do zdravstvenih storitev in niso znali/zmogli zagotoviti enakopravne zdravniške obravnave vseh.

sajkek

Guru
16. mar 2008
37.053
11.834
113
Koliko jih približno zares dela zdaj? 60-70 %? Poteka to delo v kakšnih drugačnih delovnih razmerah? Novih okužb med delovnimi, čakajočimi doma ipd. KI NISO V ZDRAVSTVU+DSO zadnjih sedem dni praktično ni.

Ogromno nenujnih zdravnikov je doma, na sprehodih itd, nobene drame, drama se samo dela po tvju, pa skoz kaze tistih 10 zdravnikov in in sester ki dela na intezivni... jamranje u 3pm. Zjutraj je po radiu že jamrala za naprej, kak bo, ko bo normalno stanje, da bo konc sveta.

• Wow
Reactions: navlixx