Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
256
83
Vprašam še tukaj, ker je večja frekvenca...

Včeraj sem bral tale članek: https://siol.net/novice/slovenija/direktor-po-okuzbi-na-intenzivni-negi-porodi-v-skafandrih-522874, v katerem je bilo navedeno (prosto po spominu), da "je s COVID 19 okužen direktor ginekološke klinike Ljubljana, Adolf Lukanovič, ki se zdravi na intenzivnem oddelku infekcijske klinike, podobno kot Boris Johnson".

Kasneje so ta del na odvetniško zahtevo umaknili, pa me zanima, če ima kdo kakšen pravniški vpogled kje se začnejo in kje nehajo informacije javnega značaja. Zanimivo je bil ravno zraven omenjen Boris Johnson, ki je kot predsednik vlade sigurno del javnih informacij.

Tej isti formulacij pa recimo Sloveniji potem ne sledi direktor javnega zavoda (znotraj katerega se rodi ena tretjina vseh Slovencev) ali se je Siol raje uklonil kakšnim nepotrebnim odvetniškim stroškom?

I

Izbrisan uporabnik #9334

Ta zakonska dikcija je kontradiktorna oz. je v njej lep catch 22. Ko pride penzioner oz. nekdo ki ni penzioner (65+) v določenem času v štacuno mu varnostnik/prodajalka/študent na vhodu/... zateži za osebno in reče enostavno da je ne rabi ker je mlajši od 65 let ... oseba zadolžena za nadzor (razen policista) ga torej ne more preverit ne glede na to ali ima 100let in ga mora spusti v šoping.

Zakon je bil napisan/spremenjen ravno zaradi takih problemov z identifikacijo, ko so 65+ hodili v trgovino ob 15h. Sedaj bo isto oz. še slabše ker je eksplicitno navedeno da se identificirajo samo 65+! ;)

Kako je to sedaj? Za penzioniste je vstop v trgovino organiziran od 8. do 10. ure. Kaj med tem časom smemo tudi vsi ostali hoditi po štacunah?
Jaz sem nekako razumel , da - ne. Ali - da :sprasujemse: ?

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.052
113
Vprašam še tukaj, ker je večja frekvenca...

Včeraj sem bral tale članek: https://siol.net/novice/slovenija/direktor-po-okuzbi-na-intenzivni-negi-porodi-v-skafandrih-522874, v katerem je bilo navedeno (prosto po spominu), da "je s COVID 19 okužen direktor ginekološke klinike Ljubljana, Adolf Lukanovič, ki se zdravi na intenzivnem oddelku infekcijske klinike, podobno kot Boris Johnson".

Kasneje so ta del na odvetniško zahtevo umaknili, pa me zanima, če ima kdo kakšen pravniški vpogled kje se začnejo in kje nehajo informacije javnega značaja. Zanimivo je bil ravno zraven omenjen Boris Johnson, ki je kot predsednik vlade sigurno del javnih informacij.

Tej isti formulacij pa recimo Sloveniji potem ne sledi direktor javnega zavoda (znotraj katerega se rodi ena tretjina vseh Slovencev) ali se je Siol raje uklonil kakšnim nepotrebnim odvetniškim stroškom?

V osnovi velja poklicna molcecnost. Informacije o zdravstvenem stanju bolnika ima samo poblascena oseba (ni nujno da je to krvni sorodnik). Vse ostalo se tu konca. Informacije ki pridejo iz ustanov od ust do ust so kaznive. Enako je pri javno izpostavljenih osebnostih kot npr BJ. Tam je vse kar gre v javnost tudi dogovorjeno. Za omenjenga sefa ginekologije se je razvedlo od ust do ust. Nasa vukojebina pa je tudi precej mala. Hitro se je razvedlo da sta prva dva intubirana bolnika v sloveniji bila okuzena zdravnika.

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.935
113
O jej ti boječnež strahopetni ker se bojiš turistk iz bližnjega vzhoda.
Kaj vse doživi človek na vsakodnevnem sprehodu:

Nato grem skozi hosto in sredi hoste mi pride nasproti babnica s črno ruto čez gobec.:jok: Sem se jo bolj ustrašil, kot medveda.
1020-na-niqab1.jpg

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.191
3.679
113
41
Lj
Treba je poslušati današnji Radio Ga Ga, ki je seveda coronavirusno obarvan:

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.935
113
Vprašanje ostaja...kako je na letalonosilko prišel smrtonosni kitajc. Z dostavo hrane ?

O sumih 40 okužb so poročali v sredo. Obrambno ministrstvo je na letalonosilko, ki je takoj prekinila misijo, poslalo zdravstveno ekipo, ki je izvedla 66 testov, na podlagi katerih so potrdili skupno 50 okužb.
Tri okužene mornarje so včeraj preventivno s helikopterjem prepeljali v bolnišnico v Toulonu. Okuženi mornarji na letalonosilki pa so v izolaciji, zanje skrbi zdravstvena ekipa. Dodali so, da na letalonosilki, ki ima okoli 2000-člansko posadko, med okuženimi niso ugotovili poslabšanja zdravstvenega stanja.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
17.101
6.119
113
Kako je zdaj stanje v Švedski?
Ni zombi apokalipse:

Belgija za primerjavo, kjer imajo lockdown in ostalo (Švedska ima 1M prebivalcem manj, 10M) in jim gre veliko slabše, 3x več umrlih:

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.191
3.679
113
41
Lj
Niso še na vrhu vala:

Belgija za primerjavo, kjer imajo lockdown in ostalo (Švedska ima 1M prebivalcem manj, 10M) in jim gre veliko slabše:

Se pravi je očitno vseeno ali imaš karanteno ali ne. Dobro vedeti.

brane_new

Guru
10. feb 2008
17.777
2.690
113
...Narobe je edino to, da nič ne prodamo!
Kaj prodajaš? Mogoče rabim/kupim?

»(2) V prodajalnah z živili lahko nakup v času od 8.00 do 10.00 ure ter zadnjo uro obratovalnega časa opravijo izključno ranljive skupine (na primer invalidi, starejši od 65 let, nosečnice). Starejši od 65 let lahko opravijo nakup samo v tem času....
Ima občutek, da drugi ne smejo. Torej so se nekateri, ki niso upokojenci, ušuljali noter? Ali so se upokojenci vrinili izven časa?

Spet 1:0 za Alter.

Občinsko mejo prečkata zdrav in okužen. Kdo je za okolico nevaren? Okužen! In njega je potrebno nadzorovati, NE zdrave!
Dokler nisi okužen si zdrav. Ko si okužen, si v karanteni in z zapuščanjem kršiš odlok. Ja in ogrožaš druge in NE sebe.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
17.101
6.119
113
Se pravi je očitno vseeno ali imaš karanteno ali ne. Dobro vedeti.
Saj v Južni Koreji in Singapurju je tudi ni bilo za prvi val.
Sedaj nekaj spreminjajo (Singapur).

Pole tega imajo Švedi še eno prednost (+10 let napram Belgiji za oba spola):
healthy life years at birth

brane_new

Guru
10. feb 2008
17.777
2.690
113
USA letalonosilka Rosewet - 5000 ljudi - je bila v Vietnamu. Kapetan/poveljnik skorajda ob službo, ko je sporočil stanje in prosil za pomoč še pred 24 aprilom.

• Jezen sem
Reactions: Kamele0N

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.946
7.473
113
pri taščici
Na mejnem prehodu Šentilj je v četrtek prihajalo do zastojev, ki so po navedbah policije posledica tega, da potniki šele ob prihodu na kontrolno točko iščejo potrebne dokumente. V teh dneh je zaradi praznika pričakovati večji priliv potnikov, zato policija opozarja, da se lahko izognemo gneči le, če so potniki pripravljeni na novo kontrolo.

Em..kaj? A nimamo omejitev potovanja med občinami samo na nujne poti? Od kdaj je obisk sorodnikov upravičen razlog migriranja med občinami?
Med državami lahko voziš. Med občinami pa ne

• Haha
  • Všeč mi je
Reactions: Kamele0N in Ytbnd