Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

miki133

Pripravnik
19. nov 2008
80
40
18
No pa za primerjavo še drugačen primer ranljive skupine, kako dokazat varnostniku,
da si v ranljivi skupini, zraven neseš kup medicinske dokumentacije, ker v odloku
so našteti invalidi, starejši od 65let in nosečnice ?
- star 58 let
- urejena astma ( stalna zdravila, s seboj pumpica z Berodualom ... )
- stanje po srčnem infarktu ( tudi zdravila za preventivo )
- po operaciji kožnega raka ( BCC )

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.935
113
Super! In zdaj moramo bit ponosni al kaj?

Glede na to da gre za ukradeno opremo, si verjetno "plačilo" zanjo delijo fifty : fifty?!
Zajeta slika.PNG
b1ea56a97f_62407250.jpg

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
17.101
6.119
113

https://www.reddit.com/r/China_Flu/comments/fye4re
Serological Study in Heisenberg Germany Finds 15% Population Has Antibodies - 0.37% Infection Fatality Rate
1000 prebivalcev, 400 gospodinjstev

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Ni zombi apokalipse:

Belgija za primerjavo, kjer imajo lockdown in ostalo (Švedska ima 1M prebivalcem manj, 10M) in jim gre veliko slabše, 3x več umrlih:

Mogoče bi bilo bolj pametno primerjati ta dva podatka:
Belgijci imajo 377 prebivalcev na kvadratni kilometer, švedi pa 25!

• Všeč mi je
Reactions: dentex

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
17.101
6.119
113
Islandija ima gostoto poseljenosti 3.53 prebivalca na kvadratni km, umrlih 36 na 2M, Slo ima 100 prebivalca na kvadratni km (2M / 20 000 km^2), umrlih 45 na 2M.
oz 25% več, s tem da je gostoto poseljenosti 28x večja.

• Všeč mi je
Reactions: nemenabijat

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.052
113
Saj svedi imajo neke ukrepe btw

Seveda imajo, tudi javna obcila delujejo. Samo to so za odtenek bolj dozoreli ljudje od balkanezerjev pri nas. Ce opozirjo da je v igri nalezljiva bolezen in prosijo prebivalstvo da se ne grupira in ostane doma to velika vecina tudi uposteva. Ni jim treba grozit po Kacinovo "kam pa kam veseli izletnik"...

--------
Švedska je testirala oko 36 000 ljudi, a posebno osobe kojima je potrebna bolnička skrb. U međuvremenu Njemačka testira oko 500 000 ljudi tjedno i vjerojatno će svijetu dati najbolji statistički uzorak onih koji su zaraženi, koji nemaju virus i onih koji su bolest preboljeli takoreći „na nogama“.

Pišući esej za The Conversation, profesori Franks i Nilsson dodali su da će se virus u zemlji širiti „neuredno“, prije svega zbog nedostatka izgrađenih metropolskih područja, što sugerira, barem zasad, da bi se neka područja mogla spasiti od ozbiljne epidemije. Osim toga, takva raspoređenost stanovništva, koje živi u udaljenim mjestima, pa čak i gradskim blokovima, fizički odvojenim jedan od drugog, smanjuju potrebu za blokadom na nacionalnoj razini.
-----------

• Všeč mi je
Reactions: AndrejD in tomi

shift

Guru
20. jul 2007
10.022
2.491
113
za šankom
Mogoče bi bilo pametno izpostaviti najpomembnejšo stvar, Švedi se navodil držijo kot pijanec plota, mi Balkanci pa pač rabimo trše prijeme, kaj misliš kdo bo ta vikend imel več družinskih piknikov? Švedi ali Slovenci? S tem da imajo prvi free life drugi pa lock down

• Všeč mi je
Reactions: AndrejD in tomi